reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja w ogóle na kalkulatory nie patrze, bo po poronieniu to się może wszystko poprzestawiac. W mojej idealnej wersji mam transfer 17 grudnia [emoji51]
To ja chyba w tym momencie bardziej optymistka jestem. Ja już mam plan że 24 dostaje @ później 27 mam wizytę w klinice przed transferem i sam transfer 12 grudnia i 23 robię betę a 24 sikanca i ładnie go pakuję i wręczam mężowi jako prezent [emoji85] ale mam. Marzenia... Teraz widzę że wszystko może mi się o tydzień opóźnić bo teraz mam sluz płodny a według kalkulatora powinnam mieć tydzień temu [emoji17][emoji17]

reklama
@Evela.6 wykreśl mnie proszę z wizyty 18.11.
Tyle na nią czekałam (po pierwszym nieudanym transferze) a teraz muszę odwołać🙄 Przyplatała mi się jakaś choroba😥 Pewnie juz w tym roku nie uda się wystartować😪

Trzymam za Was kciuki ✊✊✊i gratuluję wszystkim którym się udało 😁

Ja pewnie tez 😜 Hehe
Dzisiaj nie czuje ruchów małej i już wariuje 🤷‍♀️
Byle do piątku do połówkowych 🙏✊
Ostatnio takie kopniaczki mi dawała wyczuwalne pod ręką 🥰 a teraz taka spokojna
Ja czuje się naprawdę świetnie tylko czasami plecki na dole bolą jak coś porobię za dużo w domku
Ja mam tak samo jeden dzien czuje ją kilka razy dziennie a na drugi dzien pol dnia nic a potem wariuje 🤦‍♀️
Ja mam to samo cos zrobie w domu dluzej a potem pol dnia nie moge sie ruszac tylko ze ja mam większość zycia problemy z kręgosłupem wiec to chyba normalne 😉
Ale się cieszę ze bedziemy mamuskami🥰

hehhehe bo ja wariat przeciez jestem ;) Wiesz jakbym chciala juz sobie odbic te 7 lat i zaszalec z zakupami ;) Te malutkie ciuszki mnie tak rozczulaja ze jak ostatnio ogladalam przez inetenet zwykle bodziaki to sie poplakalam ;) Niech juz bedzie po polowkowych bo ta moja beta do tej pory mnie meczy.
Hehe mam tak samo te 7lat odbije sobie na wózku 🙂 ciuszki będę miała od szwagierki to co się przyda, resztę dokupię i pewnie dostanę w prezencie, ale wzięło mnie na wózki non stop oglądam i żeby było śmieszniej to wybór tylko między 2 firmami więc co tu ciągle oglądać 😂 i ciągle mężowi wysyłam to mówi, że na głowę mi już pada 😂

Hej dziewczyny mam pytanie bo niewiem co myśleć dziś mam 39dc i 20dpt i wczoraj miałam jednorazowe krwawienie w objętości 1 łyżki stołowej ale bez bólu brzucha odrazu napisałam do gina kazał wziasc 4tab dupka i od dziś zwiększyć o jedną tab w ciągu dnia i że przy cyklu bezowulacyjnym takie krwawienie może się zdarzyc. Wizytę mam umówiona na czwartek.
Powiedzcie mi czy któraś z was tak miała i skończyło się to dobrze? Boje się że to już koniec bo naczytałam się w necie różnych rzeczy [emoji17][emoji17][emoji17]
Trzeba dołożyć progesteronu raczej sporo.
Ja z Marcelina krwaliłam że po nogach się lało był to 8dpt dołożyli mi Prolutex i crinone bo miałam spadek straszny prog .
Dziecko urodziło się całe i zdrowe

Hej dziewczyny. Właśnie miałam konsultację z doktorkiem przed kolejna procedurą. Zaczynam początkiem stycznia jak tylko @ się pojawi.
Moje amh 2.45ng/ml, 40 lat, słabe nasienie męża jednak ponoć wystarczające do ICSI
Pierwsza stymulacja: 17 dni na antykach, po @ Gonal f 150iu, ganirelix 0.25mg, 13 ocytów z czego tylko 6 dojrzałych, ICSI zaplodniło się tylko 2 niestety nie rozwinęły się i totalna klapa.
Tym razem zaproponowano mi 300iu menopuru (bez antykow przed) żeby uzyskać większą ilość ocytów. Kochane czy myślicie że może coś z tego być? Zgodziłam się bo nie mam pojęcia co mogłoby nam pomóc. Ponoć przy takiej dawce jest spora szansa na hiperke
Na mnie gonal nie działał. Brałam menopur w dawce 350 j hiperki nie miałam ( brałam co 12 h w podzielonej dawce )
Mam córkę i teraz zarodek w macicy

mam pytanie ponieważ 28,10,2020 miała zabieg podania zarodków a 19,11,2020 mam pierwsze USG czy już będzie coś widać lub słychać bo sie zastanawiam czy już będę mogła zacząć sie cieszyć na max czy tylko w samotności . zarodki były 5 dniowe z zamrożonych .
U mnie z Marcelina.
W 16dpt był pecherzyk
W 19 dpt zarodek
W 23 dpt było widać serduszko

reklama
Do góry