reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a co powiecie na temat robienia paznokci w ciazy ?

Zmywałam w poprzedni weekend i robiłam hybrydę :-D Co dwa tygodnie robię sobie sama. Ja bardziej bałabym się pójść w jakieś miejsce gdzie byłyby niewysterylizowane narzędzia i jeszcze bym się czymś zaraziła :szok: Dlatego z 5 lat temu zakupiłam sobie wszystko i dzialam sama. Ale ja jestem taka Zosia samosia, wole wszystko sama, nawet mąż mi podcina włosy, u fryzjera byłam trzy lata temu :-D Bo nie mam nikogo sprawdzonego i wolę się nei rozczarować. Jedynie na brwi laminację albo pudrową hennę chodzę do koleżanki, która to robi i właśnie juz nie byłam 2-mce, przydałoby się 🙈

reklama
Clexan hmm ja to się zastanawiam jak to będzie jak brzuch urośnie robić zastrzyk w udo bo podobno lekarze zalecają pod koniec ciąży aby nie w brzuch a w udo .
Ooo to mnie boli i szczypie po Clexanie albo Clexano podobnych zastrzykach, bo, teraz mam akurat jakiś zamiennik. Jak mąż mi robi zastrzyk z prolutexu to relaksuje się w porównaniu z Clexanem :-D I wydaje mi się, że w większości jak mam siniaki czy jakieś nawet bolące miejsce to własnie po Clexanie 🤔

Czy robiąc zastrzyki z clexane tez tak macie ze im bliżej pepka tym mniej boli ?? Widzialam ze niby dlon od pepka powinno się wbijać ale to dopiero bol.

Ogólnie zastrzyki z heparyny są najmniej urokliwe hehe szczypią, pieką ja dostaje kilkugodzinnej wysypki jeszcze. Najlepiej usiąść i ścisnąć skore tak aby była fałdką i w tą fałdkę wbijać
Czy robiąc zastrzyki z clexane tez tak macie ze im bliżej pepka tym mniej boli ?? Widzialam ze niby dlon od pepka powinno się wbijać ale to dopiero bol.

Tak? Mi po operacji w szpitalu przy samym pępku zrobiła pielęgniarka. Mąż też w okolicach robi, wiadomo, jak już siniak czy boli to trochę dalej, ale to ma aż takie znaczenie? 🤔 Dokładnie ja mam tak samo, że im bliżej tym mniej boli, dalej jakoś skóra cieńsza chyba i dlatego jest gorzej 🙈 Ale ja anty igła w przeszłości, na pobranie krwi 2 tyg się nastawiałam i nie spalam. Teraz jestem w stanie już przejść chyba przez wszystko...

@Czarna1985 co uwas - nic sie nie odzywasz tylko lajkujesz i tak cichutko siedzisz ;)
Hej kochana. U mnie wszystko ok. Mialam miec usg 16 listopada ale nie wytrzymam to tego czasu i w sobote jade 😁 juz sie stesknilam za malutką.
Siedze cichutko bo mamusia u mnie jest i z nia spędzam czas bo za niedlugo jedzie do domu.
A co u Ciebie? Jak brzusio? Rosnie?

reklama
Widziałam ten serial, ale jakoś nie miałam ochoty zaczynac, bo pandemii mam dosyć na co dzień i tych wszystkich informacji w radiu itp, bo wiadomości nie oglądam, żeby się nie nakręcać 🙈 wystarczy, że w marcu/kwietniu miałam nerwice i depresję :baffled: Ja na zrelaksowanie obejrzałam na raz 7 odcinków Emily w Paryżu, lekki i nie stresujący :-D A jaki łosoś? Można jeść w ciąży wędzonego?? 🤔
tak mama ginekolog pisze ze mozna ;) ja robie z tego serka moj ulubiony do tego troche majonezu , poszarpanego ŁOSIA ;) i koperek - m y to bardzo lubimy ;)

Do góry