reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W sumie nie wiem, czy 5 ds to początek stymulacji, raczej bliżej połowy.
No ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Trochę mnie nastraszyłyście, bo jednak chciałabym podejść do transferu w tym cyklu. Ale najważniejsze, żeby udało się uzyskać komórki dobrej jakości. To najpierw, potem będę się martwić resztą

Nie no 5 dzien to juz polmetek a nie poczatek,mysle ze jeszcze 3-4 dni i bedzie kuniec😁Dojrzaly pecherzyk ma 20-22 mm,ba jeden przypada 200-300 jednostek estradiolu.Nie wiem co ci dok powiedzial,ale jesli nie pomylilam postow a masz juz 2000 e2,to albo sa juz piekne i duze,albo jest ich sporo o roznej wielkosci.Najwazniejsze ,ze ladnie rosna.Wazne jest miec z czego transfery robic👍👍👍👍👍dostaniesz pewno leki po to teby hiperki uniknac,jesli bedzie trzeba.

Nie, raczej nie. Nikt mino tym nie mówił. Leczę się we Francji i tutaj dopiero na serio się zaczynaja skupiać na pacjentce, jak trzeci transfer się nie uda. Ja i tak po drugim, miałam zrobione już badania, których niby nie powinnam, tylko dlatego ze leczę się prywatnie, a ogólnie cała procedura we Francji jest refundowana.
Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊

Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊
Embrioglue jest fajne ale nie uwazam zeby to mialo jakis mega wplyw na implantacje. Ja mialam 5 transferow 5 razy EG i za 5 razem sie udalo, ale moj lekarz jest zdania ze jakby mial wybor to sobie tez by go zalecil ;)

Właśnie czytam ze stretching i embrioglue już mogą pomoc 🤔
Mogą, mój dr poszedł na całość histeroskopia od razu stymulacja i transfer, powiedział że jak się nie zagoi po histeroskopii to lepiej a do tego embrioglue, ale o tym dowiedziałam się Po czasie bo podobno ten dodatek jest w standardzie bez dodatkowej opłaty w klinice. No i rośnie sobie już 5cm człowieka po 1 transferze😁

Nie no 5 dzien to juz polmetek a nie poczatek,mysle ze jeszcze 3-4 dni i bedzie kuniec😁Dojrzaly pecherzyk ma 20-22 mm,ba jeden przypada 200-300 jednostek estradiolu.Nie wiem co ci dok powiedzial,ale jesli nie pomylilam postow a masz juz 2000 e2,to albo sa juz piekne i duze,albo jest ich sporo o roznej wielkosci.Najwazniejsze ,ze ladnie rosna.Wazne jest miec z czego transfery robic👍👍👍👍👍dostaniesz pewno leki po to teby hiperki uniknac,jesli bedzie trzeba.
Dziękuję, uspokoiłaś mnie😊 u mnie jest dużo pęcherzyków różnej wielkości właśnie. Lekarz kazał zmniejszyć dawkę menopuru i dołożyć orgalutran, no i monitoring co dwa dni, więc chyba wszystko będzie pod kontrolą😉

reklama
Do góry