katarzyna86
Fanka BB :)
A może zapytaj o FISH jest podobno szybciej niż amnioNo wlasnie ja juz na 90 procent mysle ze zrobie ta amnio bo mam skierowanie ale i tak musze tydzien ponad tydzien czekac na badanie przez podobno covid sa opoznienia. A learz z kliniki kazal od razu robic sanco. Tlumaczyl mi ze kiedys robili amnio bo mieli kontrakt przez kilka lat a teraz juz dlugo tego nie robia i zamsat tego wykonuja sanco zeby uniknac amnio. Sanco daje 99 prcent pewnosci. Mowil ze amnio to ryzyko juz nie tylko poronienia co powiklan. Moze dojsc do uposledzenia pluc jak i innych zlych rzeczy a pozniej po amnio trzeba zrobic znowu bardzo specjalistyczne badania polowkowe zeby te powiklania po amnio wykluczyc dlatego najpierw zrobie to sanco mam nadzieje na wynik w miedzy czasie i ewentualnie amniopunkcje. Na wyniki z amnio czeka sie okolo 3 tygodni dla mnie to wiecznosc a mozliwosc uzyskania informacji jakie daje sanco w tak szybkim terminie to jednak jest dla mnie istotne. Juz sama nie wiem musze sie oswoic jakos z ta informacje i przebrnac przez ten temat w ciagu praktycznie jednego dnia i jakos dalej dzialac.