Caly czas czytam ze dziewczyny sie przejmuja jak jest nawet 1:300... U mnie powiedzial ze ze wzgledu na wiek do 300 jest norma. Zdazylam jeszcze tylko wychwycic ze beta hcg jest za wysoka ale jaki wynik to sie okaze jak odbiore skierowanie w pn bo naprawde nie bylam w stanie przez tel tego wychwycic. Dla pocieszenia dodal tylko ze nawet u kobiet z 1:10 okazuje sie wszystko dobrze. U mnie od pocztaku ciazy zawsze bylo cos nie tak. krwawienia, beta rosla na poczatku slabo - co prawda przyrosty niby w normie, zarodek byl poczatkowo opozniony tydzien a pozniej sie okazalo ze jednak wszystko jest dobrze. Pierwsze USG bylo robione w 12 tygodniu i ku wielkiej radosci naprawde lekarz nie mial najmniejszych zastrzezen, skierowal mnie ze wzgledu na wiek na pappa i tam w 13 tygodniu, 4 dniu mialam zrobione kolejne usg i tez wszystko bylo dobrze - serduszko piekne czetrokomorowe, przeplywy dobrze i wszystkie inne markery no i dziaiaj dokladnie 15 tydzien wyszla ta krew. Lekarz po USG powiedzial ze ta krew moze z takimi dobrymi wynikami wykazac jedynie czy beda wskazania do brania np acardu albo jakis sterydow ze wzgledu na ryzyko np przedwczesnego produ , czy PIH stan przedrzucawkowy a tu ten genetyk mi mowi o tej trisomi 21 - przepraszam naprawde nie chce panikowac ale jestemprzerazona ;( Nie wiem jak odczytam te wyniki.