reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja w nie to wierzę [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] tylko embriologom nie ufam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Myślę, że oni starają się jak mogą... Poznałaś ich? Wiem, że jedna ryczy kiedy zarodki obumierają... Myślę, robią wszystko żeby utrzymać życie, ale dobrze wiemy, że jest to coś niesamowicie trudnego...

reklama
W Warszawie u prof. Węgrzyna, 19.10 to będzie połowa 11tyg, ale ma wolny termin wcześniej to się zastanawiam czy nie pójść wcześniej byłby to 11+0tc, bo na usg migneła mi taka ciemna przestrzeń przy karku i już mam stresa. Tylko czy 11+0wszystko jest już wykształcone typu nos żeby się nie okazało, że przyszłam za wcześnie i czegoś brakuje.
Dobra czekaj na 19 i się nie stresuj bo jak urodzisz to przysięgam że Ci nakopie do du.y za ten stres który fundujesz kropkowi[emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] dobrze bedzie [emoji8][emoji8][emoji8]

Myślę, że oni starają się jak mogą... Poznałaś ich? Wiem, że jedna ryczy kiedy zarodki obumierają... Myślę, robią wszystko żeby utrzymać życie, ale dobrze wiemy, że jest to coś niesamowicie trudnego...
Rozmawiałam z nim tylko wczoraj przez telefon i jak zadałam mu pytanie to mówi do mnie po Tajsku chyba bo nic z tych mądrych słów nie rozumiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Rozmawiałam z nim tylko wczoraj przez telefon i jak zadałam mu pytanie to mówi do mnie po Tajsku chyba bo nic z tych mądrych słów nie rozumiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To trzeba było pytać do skutku. Ja zawsze zadawałam milion pytań i musieli mi tłumaczyć o co chodzi.

To trzeba było pytać do skutku. Ja zawsze zadawałam milion pytań i musieli mi tłumaczyć o co chodzi.
A co on mi mógł powiedzieć dzień po punkcji jak nic nie wiadomo wiadomo że się zapłodniły. Jutro nie mam po co dzwonić bo niedziela a klinika nie pracuje więc muszę czekać do wtorku i modlić się żeby nie zadzwonili rano

Dobra czekaj na 19 i się nie stresuj bo jak urodzisz to przysięgam że Ci nakopie do du.y za ten stres który fundujesz kropkowi[emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] dobrze bedzie [emoji8][emoji8][emoji8]
Patrząc po dzisiejszym usg to jeszcze zdąży przed urodzeniem aż lekarka się śmiała, że tak macha i rusza się szybko. Dziecko podobno dość duże to powiedziała że i NT może być większe, że to jakoś korelują w wyniku NT do CRL, no ale mnie nie uspokoiła tym.

Nie bylam maz dzis pijechal z synem do Brunoy i Fointenblou ale wracają bez ani jednego niestety.A jestem w takiej grupie na fb polscy grzybiarze w Fr i widzę że się pokazują i jak jiz sie pokaza odrazu jade bo uwielbiam grzybobranie
No właśnie w tamta niedz nawet muchomorów nie było, my byliśmy w Marly za to było dużo kasztanów i co z tego jak wszystkie prawie robaczywe, a z jednego taka duża gasienica wylazla 😖 brrr jeb... do kosza to wszystko i było po kasztanach 😂

W Warszawie u prof. Węgrzyna, 19.10 to będzie połowa 11tyg, ale ma wolny termin wcześniej to się zastanawiam czy nie pójść wcześniej byłby to 11+0tc, bo na usg migneła mi taka ciemna przestrzeń przy karku i już mam stresa. Tylko czy 11+0wszystko jest już wykształcone typu nos żeby się nie okazało, że przyszłam za wcześnie i czegoś brakuje.
Optymalnie jest 12 tydzień bo najlepiej widać w 11 tyg może być za wcześnie a już mowy nie ma o prawidłowych białkach w 11+0 to stanowczo za wcześnie. Po co masz się stresować

reklama
Jesteś pewna, że embriolodzy nie pracują w niedzielę? Ja miałam punkcje w sobotę, a telefon od embriologa w niedzielę po 8 rano..
A co on mi mógł powiedzieć dzień po punkcji jak nic nie wiadomo wiadomo że się zapłodniły. Jutro nie mam po co dzwonić bo niedziela a klinika nie pracuje więc muszę czekać do wtorku i modlić się żeby nie zadzwonili rano

Do góry