reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja w nie to wierzę [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16] tylko embriologom nie ufam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Myślę, że oni starają się jak mogą... Poznałaś ich? Wiem, że jedna ryczy kiedy zarodki obumierają... Myślę, robią wszystko żeby utrzymać życie, ale dobrze wiemy, że jest to coś niesamowicie trudnego...

reklama
W Warszawie u prof. Węgrzyna, 19.10 to będzie połowa 11tyg, ale ma wolny termin wcześniej to się zastanawiam czy nie pójść wcześniej byłby to 11+0tc, bo na usg migneła mi taka ciemna przestrzeń przy karku i już mam stresa. Tylko czy 11+0wszystko jest już wykształcone typu nos żeby się nie okazało, że przyszłam za wcześnie i czegoś brakuje.
Dobra czekaj na 19 i się nie stresuj bo jak urodzisz to przysięgam że Ci nakopie do du.y za ten stres który fundujesz kropkowi[emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] dobrze bedzie [emoji8][emoji8][emoji8]

Myślę, że oni starają się jak mogą... Poznałaś ich? Wiem, że jedna ryczy kiedy zarodki obumierają... Myślę, robią wszystko żeby utrzymać życie, ale dobrze wiemy, że jest to coś niesamowicie trudnego...
Rozmawiałam z nim tylko wczoraj przez telefon i jak zadałam mu pytanie to mówi do mnie po Tajsku chyba bo nic z tych mądrych słów nie rozumiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Rozmawiałam z nim tylko wczoraj przez telefon i jak zadałam mu pytanie to mówi do mnie po Tajsku chyba bo nic z tych mądrych słów nie rozumiałam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
To trzeba było pytać do skutku. Ja zawsze zadawałam milion pytań i musieli mi tłumaczyć o co chodzi.

To trzeba było pytać do skutku. Ja zawsze zadawałam milion pytań i musieli mi tłumaczyć o co chodzi.
A co on mi mógł powiedzieć dzień po punkcji jak nic nie wiadomo wiadomo że się zapłodniły. Jutro nie mam po co dzwonić bo niedziela a klinika nie pracuje więc muszę czekać do wtorku i modlić się żeby nie zadzwonili rano

Dobra czekaj na 19 i się nie stresuj bo jak urodzisz to przysięgam że Ci nakopie do du.y za ten stres który fundujesz kropkowi[emoji14][emoji14][emoji14][emoji14] dobrze bedzie [emoji8][emoji8][emoji8]
Patrząc po dzisiejszym usg to jeszcze zdąży przed urodzeniem aż lekarka się śmiała, że tak macha i rusza się szybko. Dziecko podobno dość duże to powiedziała że i NT może być większe, że to jakoś korelują w wyniku NT do CRL, no ale mnie nie uspokoiła tym.

Nie bylam maz dzis pijechal z synem do Brunoy i Fointenblou ale wracają bez ani jednego niestety.A jestem w takiej grupie na fb polscy grzybiarze w Fr i widzę że się pokazują i jak jiz sie pokaza odrazu jade bo uwielbiam grzybobranie
No właśnie w tamta niedz nawet muchomorów nie było, my byliśmy w Marly za to było dużo kasztanów i co z tego jak wszystkie prawie robaczywe, a z jednego taka duża gasienica wylazla 😖 brrr jeb... do kosza to wszystko i było po kasztanach 😂

W Warszawie u prof. Węgrzyna, 19.10 to będzie połowa 11tyg, ale ma wolny termin wcześniej to się zastanawiam czy nie pójść wcześniej byłby to 11+0tc, bo na usg migneła mi taka ciemna przestrzeń przy karku i już mam stresa. Tylko czy 11+0wszystko jest już wykształcone typu nos żeby się nie okazało, że przyszłam za wcześnie i czegoś brakuje.
Optymalnie jest 12 tydzień bo najlepiej widać w 11 tyg może być za wcześnie a już mowy nie ma o prawidłowych białkach w 11+0 to stanowczo za wcześnie. Po co masz się stresować

reklama
Jesteś pewna, że embriolodzy nie pracują w niedzielę? Ja miałam punkcje w sobotę, a telefon od embriologa w niedzielę po 8 rano..
A co on mi mógł powiedzieć dzień po punkcji jak nic nie wiadomo wiadomo że się zapłodniły. Jutro nie mam po co dzwonić bo niedziela a klinika nie pracuje więc muszę czekać do wtorku i modlić się żeby nie zadzwonili rano

Do góry