Jestem pewna że nikt tam na recepcji nie odbierze tel [emoji17]Jesteś pewna, że embriolodzy nie pracują w niedzielę? Ja miałam punkcje w sobotę, a telefon od embriologa w niedzielę po 8 rano..
reklama
KarolaJ
Fanka BB :)
Na recepcji pewnie nie, ale do mnie dzwonił embriolog więc pewnie tylko oni są w niedzielę w klinice
Jestem pewna że nikt tam na recepcji nie odbierze tel [emoji17]
Właśnie. A w mojej klinice można dzwonić tylko na recepcjęNa recepcji pewnie nie, ale do mnie dzwonił embriolog więc pewnie tylko oni są w niedzielę w klinice
Czesc dziewczyny. Prosze pomozcie mi jakos - dziisaj dostalam wyniki z Pappa przez genetyka przez tel. W pn jade po skierowanie po amniopunkcje. Niestety wuszlo ryzyko T21 - 1:50 !!!!!!!!!! Mialam robione dwa razy USG i wyszly bardzo dobrze - obecna kosc nosowa, Przeziorność karku 1,4, wszystkie narzade zewnetrzne widoczne, przeplywy rowniez, FHR164. Mam 36 lat i to jest moja pierwsza ciaza - bardzo mocno wystarana - in vitro. W rodzinie nie ma u nikogo takich wad. Genetyk powiedzial ze jest podzwyzzszona beta hscg - na dzien dziesjeszy nie wiem ile bo szczerze powiem ze wczesniej sie tym nie interesowalam jak tylko usg wyszlo tak ladnie. Wszystkie inne trosomie bardzo niskie ryzyko. Przez tel nie bylam w stanie przyswoic az tylu informacji. W pn jade jeszcze zrobic sanco, genetyczne mialam robione w Salve w Łodzi obecniejestem w 15 tygodniu. Nie radze sobie ;( Czy te wyniki naprawde tak strasznie wygladaja ? Prosze o pomoc? Jak wyglada zabieg terminacji?
Margit2018
Na bb jest wątek o aminopunkcji wejdź tam i się uspokoich że papppa to statystyka a usg najważniejsze. Oczywiście warto zbadać dalej ale podejrzewam źe wiek taki wynik zafundowałCzesc dziewczyny. Prosze pomozcie mi jakos - dziisaj dostalam wyniki z Pappa przez genetyka przez tel. W pn jade po skierowanie po amniopunkcje. Niestety wuszlo ryzyko T21 - 1:50 !!!!!!!!!! Mialam robione dwa razy USG i wyszly bardzo dobrze - obecna kosc nosowa, Przeziorność karku 1,4, wszystkie narzade zewnetrzne widoczne, przeplywy rowniez, FHR164. Mam 36 lat i to jest moja pierwsza ciaza - bardzo mocno wystarana - in vitro. W rodzinie nie ma u nikogo takich wad. Genetyk powiedzial ze jest podzwyzzszona beta hscg - na dzien dziesjeszy nie wiem ile bo szczerze powiem ze wczesniej sie tym nie interesowalam jak tylko usg wyszlo tak ladnie. Wszystkie inne trosomie bardzo niskie ryzyko. Przez tel nie bylam w stanie przyswoic az tylu informacji. W pn jade jeszcze zrobic sanco, genetyczne mialam robione w Salve w Łodzi obecniejestem w 15 tygodniu. Nie radze sobie ;( Czy te wyniki naprawde tak strasznie wygladaja ? Prosze o pomoc? Jak wyglada zabieg terminacji?
Tak dziekuje juz cos tam podczytuje, myslalam ze po tak dobrym usg krew to juz tylko formalnosc i ten telefon dzisiaj zlamal mi serce na milion kawalkow. Brzuszek juz widoczny, pokochalam to dziecko cala soba. Jadnak ta krew wyszla naprawde brzydko 1:50 to bardzo zly wynik... W pn mam sanco i bede czekac do 7 dni na wynik. Czy znacie moze historie ku porzepieniu gdzie skonczylo sie tylko na strachu przy takich wynikach?Na bb jest wątek o aminopunkcji wejdź tam i się uspokoich że papppa to statystyka a usg najważniejsze. Oczywiście warto zbadać dalej ale podejrzewam źe wiek taki wynik zafundował
Pchełka216
wydaje się że nie masz żadnych markerów. Iść ok. pappa strasznie miesza. Masz 36 lat więc ryzyko podstawowe masz już od razu wyższe ok chyba 300 albo i mniej. możesz r9buc amniopunkcje już w 15 tyg. nie bawilabym się w sanco. amnio jest inwazyjny badani3m ale dajerzetelne wyniki i jest podstawą do terminacji. sanco nie jest. Nie myśl jeszcze o terminacji, poczekaj na wyniki. Patrząc na to co piszesz to tylko krew dała jakieś ryzyko, a jeśli na usg nie bylo żadnych markerów to prawdopodobnie jest wszystko ok. trzymam kciuki, jakby coś to dawaj znać.Czesc dziewczyny. Prosze pomozcie mi jakos - dziisaj dostalam wyniki z Pappa przez genetyka przez tel. W pn jade po skierowanie po amniopunkcje. Niestety wuszlo ryzyko T21 - 1:50 !!!!!!!!!! Mialam robione dwa razy USG i wyszly bardzo dobrze - obecna kosc nosowa, Przeziorność karku 1,4, wszystkie narzade zewnetrzne widoczne, przeplywy rowniez, FHR164. Mam 36 lat i to jest moja pierwsza ciaza - bardzo mocno wystarana - in vitro. W rodzinie nie ma u nikogo takich wad. Genetyk powiedzial ze jest podzwyzzszona beta hscg - na dzien dziesjeszy nie wiem ile bo szczerze powiem ze wczesniej sie tym nie interesowalam jak tylko usg wyszlo tak ladnie. Wszystkie inne trosomie bardzo niskie ryzyko. Przez tel nie bylam w stanie przyswoic az tylu informacji. W pn jade jeszcze zrobic sanco, genetyczne mialam robione w Salve w Łodzi obecniejestem w 15 tygodniu. Nie radze sobie ;( Czy te wyniki naprawde tak strasznie wygladaja ? Prosze o pomoc? Jak wyglada zabieg terminacji?
Pchełka216
1:50 to nie jest bardzo zły wynik.Tak dziekuje juz cos tam podczytuje, myslalam ze po tak dobrym usg krew to juz tylko formalnosc i ten telefon dzisiaj zlamal mi serce na milion kawalkow. Brzuszek juz widoczny, pokochalam to dziecko cala soba. Jadnak ta krew wyszla naprawde brzydko 1:50 to bardzo zly wynik... W pn mam sanco i bede czekac do 7 dni na wynik. Czy znacie moze historie ku porzepieniu gdzie skonczylo sie tylko na strachu przy takich wynikach?
Caly czas czytam ze dziewczyny sie przejmuja jak jest nawet 1:300... U mnie powiedzial ze ze wzgledu na wiek do 300 jest norma. Zdazylam jeszcze tylko wychwycic ze beta hcg jest za wysoka ale jaki wynik to sie okaze jak odbiore skierowanie w pn bo naprawde nie bylam w stanie przez tel tego wychwycic. Dla pocieszenia dodal tylko ze nawet u kobiet z 1:10 okazuje sie wszystko dobrze. U mnie od pocztaku ciazy zawsze bylo cos nie tak. krwawienia, beta rosla na poczatku slabo - co prawda przyrosty niby w normie, zarodek byl poczatkowo opozniony tydzien a pozniej sie okazalo ze jednak wszystko jest dobrze. Pierwsze USG bylo robione w 12 tygodniu i ku wielkiej radosci naprawde lekarz nie mial najmniejszych zastrzezen, skierowal mnie ze wzgledu na wiek na pappa i tam w 13 tygodniu, 4 dniu mialam zrobione kolejne usg i tez wszystko bylo dobrze - serduszko piekne czetrokomorowe, przeplywy dobrze i wszystkie inne markery no i dziaiaj dokladnie 15 tydzien wyszla ta krew. Lekarz po USG powiedzial ze ta krew moze z takimi dobrymi wynikami wykazac jedynie czy beda wskazania do brania np acardu albo jakis sterydow ze wzgledu na ryzyko np przedwczesnego produ , czy PIH stan przedrzucawkowy a tu ten genetyk mi mowi o tej trisomi 21 - przepraszam naprawde nie chce panikowac ale jestemprzerazona ;( Nie wiem jak odczytam te wyniki.1:50 to nie jest bardzo zły wynik.
reklama
nieagatka
Czesc dziewczyny. Prosze pomozcie mi jakos - dziisaj dostalam wyniki z Pappa przez genetyka przez tel. W pn jade po skierowanie po amniopunkcje. Niestety wuszlo ryzyko T21 - 1:50 !!!!!!!!!! Mialam robione dwa razy USG i wyszly bardzo dobrze - obecna kosc nosowa, Przeziorność karku 1,4, wszystkie narzade zewnetrzne widoczne, przeplywy rowniez, FHR164. Mam 36 lat i to jest moja pierwsza ciaza - bardzo mocno wystarana - in vitro. W rodzinie nie ma u nikogo takich wad. Genetyk powiedzial ze jest podzwyzzszona beta hscg - na dzien dziesjeszy nie wiem ile bo szczerze powiem ze wczesniej sie tym nie interesowalam jak tylko usg wyszlo tak ladnie. Wszystkie inne trosomie bardzo niskie ryzyko. Przez tel nie bylam w stanie przyswoic az tylu informacji. W pn jade jeszcze zrobic sanco, genetyczne mialam robione w Salve w Łodzi obecniejestem w 15 tygodniu. Nie radze sobie ;( Czy te wyniki naprawde tak strasznie wygladaja ? Prosze o pomoc? Jak wyglada zabieg terminacji?
Ja zrobiłabym badanie inwazyjne przy takim ryzyku. Nie myśl o terminacji, bo te wyniki nie są tragiczne, choć fakt - niepokojące. Jedna na 50 kobiet z takimi wynikami urodzi chore dziecko, 49 urodzi zdrowe. To nie jest wyrok.
Podziel się: