reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też mam mthfr i genetyk powiedział, że zgodnie z ostatni badaniami z uwagi na brak dowodów na skuteczność heparyny i zwiększonej dawki kwasu foliowego nie rekomenduje się ich stosowania, chyba że są inne dodatkowe okoliczności. Podobno kiedyś upatrywali w tym genie przyczyn niepowodzeń, ja mam zdiagnowowany od 2016r., ale aktualne badania to wykluczają. Jak się zapytałam mojego lekarza czy dostanę heparyne z uwagi na mthfr to mnie prawie śmiechem zabił, mam tylko robić badania na krzepliwość krwi i tylko jeżeli one wyjdą źle to wtedy.
Ja mam mthfr i jeszce jakies inne mutacje świadczące o możliwości zakrzepicy itd i mam przez Paśnika zaleconą heparynę od 1 dnia po krio.
Natomiast przy samym mthfr, jak nie wiadomo było o reszcie genetyki to hematolog nie zalecał heparyny.

reklama
Ja miałam punkcję w poniedziałek, dzwoniłam w środę i było 6 zarodków, 2 bardzo ładne, reszta do obserwacji.... Czyli bardzo dobra wersja to 2 blastocysty, reszta sie pewnie rozpaćka jak zwykle [emoji53]Naprawdę zazdroszczę bardzo laskom które mają dużo komórek w zapasie [emoji58]
Chcę zadzwonić w poniedziałek. Wtedy bedzie wiadomo jak to wygląda. Coś mialo byc mrozone w 3 dobie a cos hodowane dalej ale już sama nie wiem co i jak, wszystko mi sie poj*!%lo [emoji18][emoji1750]
To jutro 5 doba. Rozumiem że masz hiperke i nie będziesz miała podawanych na świeżo?!? Ja mam mieć transfer we wtorek jak będzie co podać

To jutro 5 doba. Rozumiem że masz hiperke i nie będziesz miała podawanych na świeżo?!? Ja mam mieć transfer we wtorek jak będzie co podać
Tak. Mialam estradiol 5000 i progesteron w górnej granicy wiec transfer odroczony. Poza tym źle sie czuję, brzuch mnie boli i jajca mam obolałe.. Nie wiem czy to hiperka czy nie :)
No to trzymam. ✊za transfer we wtorek. Oby były piękne blasty ✌

Ja mam mthfr i jeszce jakies inne mutacje świadczące o możliwości zakrzepicy itd i mam przez Paśnika zaleconą heparynę od 1 dnia po krio.
Natomiast przy samym mthfr, jak nie wiadomo było o reszcie genetyki to hematolog nie zalecał heparyny.
Ja mam mthfr i protrombine, przyczyna moich niepowodzeń nie została poznana i pewnie tak już zostanie, ale to nie było przyczyną skoro udało mi się zajść przy pierwszym podejściu i z 1 komórką.

Możecie dać mi namiary, jak się tam zapisać (tzn mail, telefon, adres gdzie on przymuje)?

Ja miałam podstawowe badania wymagane w klinice, mąż genetyczne, kariotyp, nasienia - wszystko idealnie.
Z immunologii nic kompletnie nie bylo robione, bo Pani dr nie widziała potrzeby.
Ja dzwoniłam pod 604 004 043. To APC Analuzy medyczne w Łodzi, ul. Sczanieckiej 4. Któregoś dnia po prostu usiadłam z telefonem i dzwoniłam raz za razem, aż w końcu ktoś odebrał. Potem to już one dzwoniły do mnie aby potwierdzić. Próbowałam też napisac do nich maila, ale nikt nie zareagował. Wydaje mi się że musisz dzwonić do skutku.

reklama
Do góry