reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A jakie badania zrobiłaś zanim do niego poszłaś? Tzn konkretnie z jakimi już wynikami byłaś na 1 wizycie?

Raczej odpada. Mnie w sumie to rybka, bo i tak biologicznie dziecko moje nie będzie tylko dawczyni, ale mój mąż chce mieć cząstkę siebie. Na AZ się nie zgodzi 😢😢😢
Rozumiem w1000 %, naprawdę. To ciężka decyzja bardzo, taka ostateczna. Tak czy siak immuno powinnaś zrobić 😘

reklama
Ja miałam procedurę w invikcie i w standardzie przed procedura z immunologii badają subpopulacje limfocytów, biało c i białko s, homocysteine plus mutacje mthfr cftr pakiet na teombofilie. Kariotypy i wszystkie badani wirusowe.
Ale z drugiej strony co z tego ze badają jak nie do końca znają się na interpretacji wyników. Ja miałam wysokie nk i nie dostałam sterydu- brałam na własna rękę. Mutacje mthfr i nie dostałam heparyny- tez brałam ba własna rękę

Tez mialam te same badania robione i nasza doktor nie zaleca Heparyny przy mutacjach mthfr... a kazdy inny lekaz, u ktorego bylam ( poza Invicta) od razu mowili,ze jak zajde w ciaze to Heparyna obowiazkowo. Nam przed stymulacja jeszcze zalecila Identyfikacje haplotypu M2 w promotorze genu ANXA5, okazala sie ,ze mam to i dopiero po tym powiedziala,ze bede przyjmowac heparyne

Dziewczyny, słyszałam od położnej w klinice, że akurat z tą melisą to tak nie szarżować... Podobno aż taka zdrowa w ciąży nie jest... Któraś coś słyszała na ten temat? Ja już nie tykam po transferach...
Wiem, że w 3trym nie można, ogólnie zaleca się unikania ziół, herbaty czarnej i zielonej. Piłam melise do około 6tyg bo potrzebowałam się wyciszyć, melisa jest też w herbatkach dla kobiet w ciąży, jak we wszystkim ważny jest umiar, jeden kubek nie zaszkodzi, ważne jest picie dużej ilości wody. Powiem tak jakbym na początku ciąży nawet melisy nie mogła to bym pierdzielneła sobie w łeb taką miała burze. Ciągle się martwiłam co mogę a czego nie i zaczęło wychodzić, że nic nie mogę bo nawet imbir czy ryba mogą szkodzić więc już dałam sobie spokój, wystarczy że nie pije kawy i herbaty, żyję zdrowo i co ma być to będzie.

Wiem, że w 3trym nie można, ogólnie zaleca się unikania ziół, herbaty czarnej i zielonej. Piłam melise do około 6tyg bo potrzebowałam się wyciszyć, melisa jest też w herbatkach dla kobiet w ciąży, jak we wszystkim ważny jest umiar, jeden kubek nie zaszkodzi, ważne jest picie dużej ilości wody. Powiem tak jakbym na początku ciąży nawet melisy nie mogła to bym pierdzielneła sobie w łeb taką miała burze. Ciągle się martwiłam co mogę a czego nie i zaczęło wychodzić, że nic nie mogę bo nawet imbir czy ryba mogą szkodzić więc już dałam sobie spokój, wystarczy że nie pije kawy i herbaty, żyję zdrowo i co ma być to będzie.
Tak kawę jak herbatę czarna czy zielona wolno pić w ciazy. Najlepiej jedna dziennie max, bo kofeina i teina, ale nie ma potrzeby z tego rezygnować.

Kurde ja dopiero zaczęłam pić melisę jak beta mi wyszła, jedną saszetkę w pracy dziennie. I to czasami nie dopijam i wylewam na drugi dzień jak nie zdążę umyć w pracy już kubka 🙈 Kawę od niedawna piję, ale pół na pół z mlekiem, pół łyżeczki kawy :-) :)

Kurde ja dopiero zaczęłam pić melisę jak beta mi wyszła, jedną saszetkę w pracy dziennie. I to czasami nie dopijam i wylewam na drugi dzień jak nie zdążę umyć w pracy już kubka 🙈 Kawę od niedawna piję, ale pół na pół z mlekiem, pół łyżeczki kawy :-) :)
Ja kawy nie piję od dawna bo kiedyś piłam po 2,3 dziennie, ale przy sporcie miałam różne problemy typu bóle mięśni, skurcze, piję inke z mlekiem, czasami bardzo rzadko zwykłą kawę.

reklama
Do góry