reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem beznadziejna......
Nie mam jajników, nie mam wlasnych komórek, nawet z cudzymi nie mogę zajść w ciążę, nie mam więcej zarodków, nie mam też kasy na następne podejście.....
i nie mam siły.... co jest ze mną nie tak....... 😭 😭 😭 😭
Jestes cudowna osoba, ja bardzo lubię Twój forumowy charakter ❤️, wiem ze teraz zadajesz sobie milion pytań dlaczego, ale do mnie dotarło wczoraj dopiero po Waszych tutaj słowach, ze to nie moja wina.
Nie poddawaj się tylko proszę. Ja w tamtym roku tez zostałam z niczym, znam ten ból bardzo dobrze 😔... ale czas leczy rany, albo może przyzwyczaja nas do sytuacji.
Jeszcze będzie dobrze 😘 przytulam ❤️

Dziewczyny jak jest mutacja MTHFR to konieczny jest Clexane do końca naturalnej ciąży?? 🤔
Też mam mthfr i genetyk powiedział, że zgodnie z ostatni badaniami z uwagi na brak dowodów na skuteczność heparyny i zwiększonej dawki kwasu foliowego nie rekomenduje się ich stosowania, chyba że są inne dodatkowe okoliczności. Podobno kiedyś upatrywali w tym genie przyczyn niepowodzeń, ja mam zdiagnowowany od 2016r., ale aktualne badania to wykluczają. Jak się zapytałam mojego lekarza czy dostanę heparyne z uwagi na mthfr to mnie prawie śmiechem zabił, mam tylko robić badania na krzepliwość krwi i tylko jeżeli one wyjdą źle to wtedy.

Dziewczyny, tak sobie myślę... Zanim zbiorę kasę na kolejną procedura z KD może powinnam zagłębić się też w immunologię? Bo chyba jakiś powód że w ogóle nie dochodzi do implantacji musi być? Nie chcę marnować kolejnych zarodków (jak już oczywiście będą)... Wiele tu pisałyście o Paśniku i róznych badaniach pod tym kątem.. Jak myślicie..? Muszę opraować jakiś plan co dalej, jak się pozbieram...
Uważam ze to mądry człowiek i faktycznie dobry plan plus dodatkowo ok ginekolog który tez coś swojego podpowie. Koleżance np zaproponowała (gin) cykl po immunosupresji w cyklu prezes i zobaczymy co i jak będzie - mi od razu gin przy KD oprócz zaleceń dc napisał jeszcze prograf 2x1 i większa dawke sterydu a oprócz tego accofil bo mówi ze to jak obcy przeszczep i tak trzeba zarodka potraktować i po niezliczonych iv i transferach się udało!! WIec plan dobry!!!! Trzymam za Ciebie kciuki!!! Swój smutek musisz przeżyć bo każda z nas tak miała lub większość i najważniejsze jest pogodzić się sama ze sobą!!! Pamiętaj jesteś super kobitka, niezależnie jak wyglądasz najładniejsza i najlepsza dla swojego faceta wiec głowa do góry!!! Nie rezygnuj o ile niestety kasa Ci pomoże i do przodu!!! A jeszcze jedno - KD to tylko ze swiezynkami komórek nie z zamrożonymi 😌

Dziewczyny, tak sobie myślę... Zanim zbiorę kasę na kolejną procedura z KD może powinnam zagłębić się też w immunologię? Bo chyba jakiś powód że w ogóle nie dochodzi do implantacji musi być? Nie chcę marnować kolejnych zarodków (jak już oczywiście będą)... Wiele tu pisałyście o Paśniku i róznych badaniach pod tym kątem.. Jak myślicie..? Muszę opraować jakiś plan co dalej, jak się pozbieram...
Nie chciałam Ci odrazu o tym pisać, ale myśle ze możliwe, ze w tym jest przyczyna. U mnie tez nie dochodzi do implantacji, bo to 1 wczoraj to przecież jak zero 🤷🏻‍♀️Ile już miałaś transferów?

Też mam mthfr i genetyk powiedział, że zgodnie z ostatni badaniami z uwagi na brak dowodów na skuteczność heparyny i zwiększonej dawki kwasu foliowego nie rekomenduje się ich stosowania, chyba że są inne dodatkowe okoliczności. Podobno kiedyś upatrywali w tym genie przyczyn niepowodzeń, ja mam zdiagnowowany od 2016r., ale aktualne badania to wykluczają. Jak się zapytałam mojego lekarza czy dostanę heparyne z uwagi na mthfr to mnie prawie śmiechem zabił, mam tylko robić badania na krzepliwość krwi i tylko jeżeli one wyjdą źle to wtedy.

A to jednak nie tylko moja doktor nie daje heparyny wtedy ! tez kazala mi robic wszytskie badania na krzepliwosc i wyszly ok wiec do czasu az zrobilam ten haplotyp M2 w genie ANXA5 i wyszedl pozytyw nie wspominala wczesniej o heparynie .

reklama
A to jednak nie tylko moja doktor nie daje heparyny wtedy ! tez kazala mi robic wszytskie badania na krzepliwosc i wyszly ok wiec do czasu az zrobilam ten haplotyp M2 w genie ANXA5 i wyszedl pozytyw nie wspominala wczesniej o heparynie .
Ja haplotyp i anax mam ok więc u mnie tylko z uwagi na mutacje w genie protrombiny i mthfr każą przy każdej morfologii badać krzepliwość, ale wychodzi ok.

Do góry