reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem beznadziejna......
Nie mam jajników, nie mam wlasnych komórek, nawet z cudzymi nie mogę zajść w ciążę, nie mam więcej zarodków, nie mam też kasy na następne podejście.....
i nie mam siły.... co jest ze mną nie tak....... 😭 😭 😭 😭
Jestes cudowna osoba, ja bardzo lubię Twój forumowy charakter ❤️, wiem ze teraz zadajesz sobie milion pytań dlaczego, ale do mnie dotarło wczoraj dopiero po Waszych tutaj słowach, ze to nie moja wina.
Nie poddawaj się tylko proszę. Ja w tamtym roku tez zostałam z niczym, znam ten ból bardzo dobrze 😔... ale czas leczy rany, albo może przyzwyczaja nas do sytuacji.
Jeszcze będzie dobrze 😘 przytulam ❤️

Dziewczyny jak jest mutacja MTHFR to konieczny jest Clexane do końca naturalnej ciąży?? 🤔
Też mam mthfr i genetyk powiedział, że zgodnie z ostatni badaniami z uwagi na brak dowodów na skuteczność heparyny i zwiększonej dawki kwasu foliowego nie rekomenduje się ich stosowania, chyba że są inne dodatkowe okoliczności. Podobno kiedyś upatrywali w tym genie przyczyn niepowodzeń, ja mam zdiagnowowany od 2016r., ale aktualne badania to wykluczają. Jak się zapytałam mojego lekarza czy dostanę heparyne z uwagi na mthfr to mnie prawie śmiechem zabił, mam tylko robić badania na krzepliwość krwi i tylko jeżeli one wyjdą źle to wtedy.

Dziewczyny, tak sobie myślę... Zanim zbiorę kasę na kolejną procedura z KD może powinnam zagłębić się też w immunologię? Bo chyba jakiś powód że w ogóle nie dochodzi do implantacji musi być? Nie chcę marnować kolejnych zarodków (jak już oczywiście będą)... Wiele tu pisałyście o Paśniku i róznych badaniach pod tym kątem.. Jak myślicie..? Muszę opraować jakiś plan co dalej, jak się pozbieram...
Uważam ze to mądry człowiek i faktycznie dobry plan plus dodatkowo ok ginekolog który tez coś swojego podpowie. Koleżance np zaproponowała (gin) cykl po immunosupresji w cyklu prezes i zobaczymy co i jak będzie - mi od razu gin przy KD oprócz zaleceń dc napisał jeszcze prograf 2x1 i większa dawke sterydu a oprócz tego accofil bo mówi ze to jak obcy przeszczep i tak trzeba zarodka potraktować i po niezliczonych iv i transferach się udało!! WIec plan dobry!!!! Trzymam za Ciebie kciuki!!! Swój smutek musisz przeżyć bo każda z nas tak miała lub większość i najważniejsze jest pogodzić się sama ze sobą!!! Pamiętaj jesteś super kobitka, niezależnie jak wyglądasz najładniejsza i najlepsza dla swojego faceta wiec głowa do góry!!! Nie rezygnuj o ile niestety kasa Ci pomoże i do przodu!!! A jeszcze jedno - KD to tylko ze swiezynkami komórek nie z zamrożonymi 😌

Dziewczyny, tak sobie myślę... Zanim zbiorę kasę na kolejną procedura z KD może powinnam zagłębić się też w immunologię? Bo chyba jakiś powód że w ogóle nie dochodzi do implantacji musi być? Nie chcę marnować kolejnych zarodków (jak już oczywiście będą)... Wiele tu pisałyście o Paśniku i róznych badaniach pod tym kątem.. Jak myślicie..? Muszę opraować jakiś plan co dalej, jak się pozbieram...
Nie chciałam Ci odrazu o tym pisać, ale myśle ze możliwe, ze w tym jest przyczyna. U mnie tez nie dochodzi do implantacji, bo to 1 wczoraj to przecież jak zero 🤷🏻‍♀️Ile już miałaś transferów?

Też mam mthfr i genetyk powiedział, że zgodnie z ostatni badaniami z uwagi na brak dowodów na skuteczność heparyny i zwiększonej dawki kwasu foliowego nie rekomenduje się ich stosowania, chyba że są inne dodatkowe okoliczności. Podobno kiedyś upatrywali w tym genie przyczyn niepowodzeń, ja mam zdiagnowowany od 2016r., ale aktualne badania to wykluczają. Jak się zapytałam mojego lekarza czy dostanę heparyne z uwagi na mthfr to mnie prawie śmiechem zabił, mam tylko robić badania na krzepliwość krwi i tylko jeżeli one wyjdą źle to wtedy.

A to jednak nie tylko moja doktor nie daje heparyny wtedy ! tez kazala mi robic wszytskie badania na krzepliwosc i wyszly ok wiec do czasu az zrobilam ten haplotyp M2 w genie ANXA5 i wyszedl pozytyw nie wspominala wczesniej o heparynie .

reklama
A to jednak nie tylko moja doktor nie daje heparyny wtedy ! tez kazala mi robic wszytskie badania na krzepliwosc i wyszly ok wiec do czasu az zrobilam ten haplotyp M2 w genie ANXA5 i wyszedl pozytyw nie wspominala wczesniej o heparynie .
Ja haplotyp i anax mam ok więc u mnie tylko z uwagi na mutacje w genie protrombiny i mthfr każą przy każdej morfologii badać krzepliwość, ale wychodzi ok.

Do góry