reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

I tak trzymaj👍musi być dobrze😊
Dziękuję ❤️ Niczego bardziej nie pragnę niż tego ze ten dzisiejszy dzien okaże się jedynie żartem i jutro lekarz powie ze jesy wszystko dobrze🙏🙏🙏🙏 Błagam... Ona chyba sama nie wiedziała co mi mówi... Pierw stwierdziła że pecherzyk jest w macicy, później że jak by echo było wyczuwalne, następnie że nie... Pytam ja czy jest serduszko to do mnie ze jak może być serduszko jak coś tam... Zadzwoniłam do szwagierki... Powiedziała żeby ta dzisiejsza wizytę wymazać z pamięci i poczekać do jutra. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie... Ze ta lekarka nie zna mojej historii itp. Żeby się nie denerwować tylko poczekać do jutra... Boże skąd ja mam brac na to siłę 😭😭😭😭 ja o nic nie proszę tylko o to.... A i stwierdziła że moja beta z soboty jest za mała :/ nie wiem co myśleć...

reklama
Zobaczymy co mi jutro we Wrocławiu powiedzą 😭😭😭😭
Nie martw się. Ja byłam na wizycie 26 dpt i co prawda serduszko było już ale zarodek tez młodszy niż wychodzi z daty transferu. Zarodek 3,1 mm wyglada na 5 tydz i 6 dzień. 4 dni różnicy ale Pani doktor mówi ze to niczego nie dowodzi i jeszcze wszystko może być dobrze.
Ja tez się stresuje ale mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze ❤️❤️
Trzymaj się dzielnie i jakoś musisz do jutra wytrzymać. ✊✊✊

Dziękuję ❤️ Niczego bardziej nie pragnę niż tego ze ten dzisiejszy dzien okaże się jedynie żartem i jutro lekarz powie ze jesy wszystko dobrze🙏🙏🙏🙏 Błagam... Ona chyba sama nie wiedziała co mi mówi... Pierw stwierdziła że pecherzyk jest w macicy, później że jak by echo było wyczuwalne, następnie że nie... Pytam ja czy jest serduszko to do mnie ze jak może być serduszko jak coś tam... Zadzwoniłam do szwagierki... Powiedziała żeby ta dzisiejsza wizytę wymazać z pamięci i poczekać do jutra. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie... Ze ta lekarka nie zna mojej historii itp. Żeby się nie denerwować tylko poczekać do jutra... Boże skąd ja mam brac na to siłę 😭😭😭😭 ja o nic nie proszę tylko o to.... A i stwierdziła że moja beta z soboty jest za mała :/ nie wiem co myśleć...
O której masz jutro tą wizytę?

24 dzień po transferze a nic innego mi nie powiedziała. .. Powiedziała że ciaza jest ale jak by za mała i z jednej strony eha płodu nie słyszy a z drugiej jak by było... Jakąś dziwna... Naprawdę... A zarodek według jej obliczeń 1,13 mm coś takiego... Nie pamiętam dokładnie.... 😭😭😭😭
Słyszeć na tym etapie nie może, mogła jedynie sprawdzić pulsujący punkt, to jest bardzo wcześnie bo jeżeli blastocysta miała pięć dni to zarodek ma raptem 29 więc, jeżeli odchył jest kilku dni to mogła być późna implantacja. Powinna ocenić czy widać serce, czy jest pęcherzyk żółtkowy i jego rozmiar. Ja o sercu i wielkości zarodka 2dniowego zostałam poinformowana około 40 dnia. Więc bardziej istotne co powie lekarz z kliniki.

Moja dzisiejsza beta w 22dpt - 4283 mlU/ml. W 15dpt była 501. Tak sobie myślałam, żeby było 4000, ale czy to nie jest za mało? Nie wiem co ja bym musiała zobaczyć, żeby odetchnąć trochę... Otworzyłam sobie aż piwo 0% i chipsy 🙈

Dziękuję ❤ Niczego bardziej nie pragnę niż tego ze ten dzisiejszy dzien okaże się jedynie żartem i jutro lekarz powie ze jesy wszystko dobrze🙏🙏🙏🙏 Błagam... Ona chyba sama nie wiedziała co mi mówi... Pierw stwierdziła że pecherzyk jest w macicy, później że jak by echo było wyczuwalne, następnie że nie... Pytam ja czy jest serduszko to do mnie ze jak może być serduszko jak coś tam... Zadzwoniłam do szwagierki... Powiedziała żeby ta dzisiejsza wizytę wymazać z pamięci i poczekać do jutra. Zobaczymy co mi lekarz jutro powie... Ze ta lekarka nie zna mojej historii itp. Żeby się nie denerwować tylko poczekać do jutra... Boże skąd ja mam brac na to siłę 😭😭😭😭 ja o nic nie proszę tylko o to.... A i stwierdziła że moja beta z soboty jest za mała :/ nie wiem co myśleć...

Ja sobie tak właśnie myślałam, że może być jeszcze sam pęcherzyk, bo dziś masz 24dpt. Ale piszesz, że niby jest też zarodek tylko nie ma jeszcze serduszka? Według mnie jeszcze może być nie widać. Jaka beta była w sobotę?? Myślę, ze na dniach będzie widoczne serduszko. Ja dziś mam 22dpt, a dopiero 29dpt mam wizytę z USG. Na początku się zdziwiłam, że tak poźno, ale myślę, że to dobrze, bo stresów będzie mniej...

Słyszeć na tym etapie nie może, mogła jedynie sprawdzić pulsujący punkt, to jest bardzo wcześnie bo jeżeli blastocysta miała pięć dni to zarodek ma raptem 29 więc, jeżeli odchył jest kilku dni to mogła być późna implantacja. Powinna ocenić czy widać serce, czy jest pęcherzyk żółtkowy i jego rozmiar. Ja o sercu i wielkości zarodka 2dniowego zostałam poinformowana około 40 dnia. Więc bardziej istotne co powie lekarz z kliniki.
Miało być widzi a nie słyszy 🤦‍♀️ już sama nie wiem co pisze

Moja dzisiejsza beta w 22dpt - 4283 mlU/ml. W 15dpt była 501. Tak sobie myślałam, żeby było 4000, ale czy to nie jest za mało? Nie wiem co ja bym musiała zobaczyć, żeby odetchnąć trochę... Otworzyłam sobie aż piwo 0% i chipsy 🙈

Ja sobie tak właśnie myślałam, że może być jeszcze sam pęcherzyk, bo dziś masz 24dpt. Ale piszesz, że niby jest też zarodek tylko nie ma jeszcze serduszka? Według mnie jeszcze może być nie widać. Jaka beta była w sobotę?? Myślę, ze na dniach będzie widoczne serduszko. Ja dziś mam 22dpt, a dopiero 29dpt mam wizytę z USG. Na początku się zdziwiłam, że tak poźno, ale myślę, że to dobrze, bo stresów będzie mniej...
W sobotę mialam 3731

reklama
Do góry