reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam dziś pierwszą weryfikacje po transferze 5cio dniowej blastki. Jak już wcześniej zauważono, w Gdańsku robią weryfikacje już w 3 dpt - progesteron 56, estradiol 572, beta na razie 0. Lekarz stwierdził, że powinna drgnąć dopiero w 6 dpt. Niby to wiem, ale już mam lekki niepokój czemu jeszcze jest 0...czytałam tu przypadki, że 3 dniowe zarodki w 4 dobie dawały już jakąś będę. Co myślicie?
To nic nie znaczy jeszcze. Za wcześnie jest.

reklama
Miałam dziś pierwszą weryfikacje po transferze 5cio dniowej blastki. Jak już wcześniej zauważono, w Gdańsku robią weryfikacje już w 3 dpt - progesteron 56, estradiol 572, beta na razie 0. Lekarz stwierdził, że powinna drgnąć dopiero w 6 dpt. Niby to wiem, ale już mam lekki niepokój czemu jeszcze jest 0...czytałam tu przypadki, że 3 dniowe zarodki w 4 dobie dawały już jakąś będę. Co myślicie?
Wydaje mi się że pomiar w tym dniu nie jest miarodajny... Mi też lekarz mówił że w 3dpt powinna być 0.

Mam pytanko do dziewczyn, które mają zastrzyki Prolutex, po ile je kupujecie? Bo ostatnio mąż miał wykupić receptę i dobrze, że zadzwonił do mnie jak był w aptece. Prawie 40zł więcej na jednym opakowaniu niż kupowałam w innej aptece :szok: Ja rozumiem 5zł! Ale kurde na dwóch opakowaniach to jest prawie 80zł! :no: Masakra z tymi lekami!

Podliczając mój zestaw lekomana to najwiecej sztuk i najdrożej wychodził mnie decapeptyl. Prolutex kupowałam w 3 aptekach i ceny były od 159 zł do 190 zł za opakowania więc jak się ma kiedy zrobić zamówienie to fakt można sporo oszczędzić :)

Hej dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy nie zchrzanilam tego :/ czy zastrzyki do stymulacji można brac wieczorem?? Lekarka nic nie mówiła o porze dnia a tak myślę czy przez to ze zaczęłam je o 19 to czy jakoś nie namieszam w liczeniu cyklu :/ ze dopiero w 5dniu wieczorem je wzielam :/
Mi kazali brać rano między 6 a 10, nie wiem od czego to zależy.

Ja się bardzo cieszę bo 16 dpt był pęcherzyk w macicy i wykluczyli ciąże pozamaciczna. Potem 26 dpt był zarodek z serduszkiem. Akurat dla mnie bardzo ważne jest monitorowanie bety hormonów jak i rozwoju zarodka 😉😉 nie lubię invicty ale to jedno popieram ❤❤
Ja tez jestem zdziwiona ze dziewczyny tak pozno maja USG - w Gameta zawsze jest okolo 16 dpt pecherzykwa wizyta zeby sprawdzic czy nie pozamaciczna...

Zobaczymy co mi jutro we Wrocławiu powiedzą 😭😭😭😭

Załączniki

• IMG_20201006_182138.jpg
    IMG_20201006_182138.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 109
reklama
24 dzień po transferze a nic innego mi nie powiedziała. .. Powiedziała że ciaza jest ale jak by za mała i z jednej strony eha płodu nie słyszy a z drugiej jak by było... Jakąś dziwna... Naprawdę... A zarodek według jej obliczeń 1,13 mm coś takiego... Nie pamiętam dokładnie.... 😭😭😭😭

Do góry