To nic nie znaczy jeszcze. Za wcześnie jest.Miałam dziś pierwszą weryfikacje po transferze 5cio dniowej blastki. Jak już wcześniej zauważono, w Gdańsku robią weryfikacje już w 3 dpt - progesteron 56, estradiol 572, beta na razie 0. Lekarz stwierdził, że powinna drgnąć dopiero w 6 dpt. Niby to wiem, ale już mam lekki niepokój czemu jeszcze jest 0...czytałam tu przypadki, że 3 dniowe zarodki w 4 dobie dawały już jakąś będę. Co myślicie?
reklama
Gonia0605
Fanka BB :)
Wydaje mi się że pomiar w tym dniu nie jest miarodajny... Mi też lekarz mówił że w 3dpt powinna być 0.Miałam dziś pierwszą weryfikacje po transferze 5cio dniowej blastki. Jak już wcześniej zauważono, w Gdańsku robią weryfikacje już w 3 dpt - progesteron 56, estradiol 572, beta na razie 0. Lekarz stwierdził, że powinna drgnąć dopiero w 6 dpt. Niby to wiem, ale już mam lekki niepokój czemu jeszcze jest 0...czytałam tu przypadki, że 3 dniowe zarodki w 4 dobie dawały już jakąś będę. Co myślicie?
Pola87
Mam pytanko do dziewczyn, które mają zastrzyki Prolutex, po ile je kupujecie? Bo ostatnio mąż miał wykupić receptę i dobrze, że zadzwonił do mnie jak był w aptece. Prawie 40zł więcej na jednym opakowaniu niż kupowałam w innej aptece Ja rozumiem 5zł! Ale kurde na dwóch opakowaniach to jest prawie 80zł! Masakra z tymi lekami!
Podliczając mój zestaw lekomana to najwiecej sztuk i najdrożej wychodził mnie decapeptyl. Prolutex kupowałam w 3 aptekach i ceny były od 159 zł do 190 zł za opakowania więc jak się ma kiedy zrobić zamówienie to fakt można sporo oszczędzić
katarzyna86
Mi kazali brać rano między 6 a 10, nie wiem od czego to zależy.Hej dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy nie zchrzanilam tego :/ czy zastrzyki do stymulacji można brac wieczorem?? Lekarka nic nie mówiła o porze dnia a tak myślę czy przez to ze zaczęłam je o 19 to czy jakoś nie namieszam w liczeniu cyklu :/ ze dopiero w 5dniu wieczorem je wzielam :/
bazylia128
Ja tez jestem zdziwiona ze dziewczyny tak pozno maja USG - w Gameta zawsze jest okolo 16 dpt pecherzykwa wizyta zeby sprawdzic czy nie pozamaciczna...Ja się bardzo cieszę bo 16 dpt był pęcherzyk w macicy i wykluczyli ciąże pozamaciczna. Potem 26 dpt był zarodek z serduszkiem. Akurat dla mnie bardzo ważne jest monitorowanie bety hormonów jak i rozwoju zarodka nie lubię invicty ale to jedno popieram ❤❤
JestemMama!
Ja już po wizycie, serduszka nie było. Pani dr. Powiedziała że zarodek jesy jak by zamaly jak na ten tydzień
JestemMama!
katarzyna86
Który masz dzień po transferze i który tydzień jest na usg wg. CRL - wielkości zarodka?Ja już po wizycie, serduszka nie było. Pani dr. Powiedziała że zarodek jesy jak by zamaly jak na ten tydzień
Pola87
Kochana bardzo mi przykro a właśnie który to dzień po transferze może jeszcze za wcześnie ?Ja już po wizycie, serduszka nie było. Pani dr. Powiedziała że zarodek jesy jak by zamaly jak na ten tydzień
reklama
JestemMama!
24 dzień po transferze a nic innego mi nie powiedziała. .. Powiedziała że ciaza jest ale jak by za mała i z jednej strony eha płodu nie słyszy a z drugiej jak by było... Jakąś dziwna... Naprawdę... A zarodek według jej obliczeń 1,13 mm coś takiego... Nie pamiętam dokładnie....
Podziel się: