reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie tez się niewiele dzieje ale oprócz tego, ze spędziłam wiele godzin na ustaleniu gdzie mogę zrobić allo- mlr to udało mi się ustalić taka rzecz - podobno tylko w Łodzi albo w Krakowie w Prokocimiu robią...na całą Polskę. Na Prokocimiu nie ma miejsc ( ja jestem z Krakowa) bo nie zapisują i tylko w czwartki przyjmują ludzi z zewnątrz na jakiekolwiek badania i nie ma już miejsc na listopad ani grudzień ( bo może być znowu zamknięte). Wiec udało mi się ustalić, ze Gyncentrum robi to badanie i jest miejsce na listopad ale w Katowicach w diagnostyce tez robią i wysyłają na Prokocim do badania i zapisałam się na ten wtorek ( bo tylko W pierwszy i czwarty wtorek miesiąca robią to badanie)- wiec mam nadzieje, ze mi się uda!!! Wiec pojadę do Katowic żeby wysłali naszą krew z powrotem do Krakowa 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ale oby się udało dostać i zrobić bo to badanie wydaje się być cenne jak złoto, takie jest rzadkie ;)
A oprócz tego zrobiłam sobie gorąca czekoladę do picia, taka z ciemna czekolada 70% i z ksylitolem zamiast cukru...tak się zaslodzilismy z mężem, ze musieliśmy sobie banię strzelić żeby mi się przegryzło w brzuchu bo myślałam, ze się porzygam 🤢🤢🤢
Ja to się tak zastanawiam z tym allo-mrl mi Dr S mówił ze to się nie zmienia przez całe życie i jak się ma niskie to się ma. No cóż ja mam 0, a mam jedno dziecko z poczęcia naturalnego, wiec jak rozpoznano wtórna niepłodność zaczęliśmy szukać trafiliśmy do Kakowa do dr S na szczepienia w związku z wynikiem-9 szczepień (kupe kasy) pogorszyło to nasz problem immunologiczny - jak dr Syd wytłumaczył jesteśmy zbyt podobni z mężem antygenowo( nie rodzina- nie kazirodztwo 🤣🤣🤣🤪). Rok leczenia immunologicznego - sterydy,equorel,immuran- I obecnie ciąża na prograf i sterydzie a ostatnie allo z przed transferu ładne okrągłe 0. Hmmmm ciekawe o co chodzi???

reklama
Kobity !! Apel !! [emoji89][emoji89][emoji89]

Trzymajcie za mnie jutro kciuki !!

Szczegóły zdradzę jutro jak pójdzie pomyślnie, ale że ja pechowa to wasz kciukasy są niezbędne !! [emoji850][emoji850][emoji850]

Na zwierzyniec i zielarstwa też liczę :) :)
Trzymamy kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] nie wiemy za co ale trzymamy, nie puszczamy [emoji110][emoji110][emoji110]

Mam wyniki 6dpt beta 3,5, Estrodial 2385, Progesteron 25,06. Na konsultacje czekam dalej.... co myślicie? Chyba już po zawodach...??? 😭😭😭😭😭😭😩😩😩🥺🥺🥺
Kochana, hormony piękne, beta po pregnylu czy na czysto? U mnie by było po zawodach... Czasem zdarza się późna implantacja, wszystko zależy od organizmu i zarodka... Ostatni zarodek, tak? Jakie to cholernie niesprawiedliwe, szczególnie to co piszesz o swoim otoczeniu... Rozumiem Cię bardzo dobrze. Napiszę zaraz na priv. Płacz wskazany, ale nie składaj jeszcze broni pls😘😘😘

Ostatnia edycja:
Wiem to wszystko i rozumiem, ale nie umiem sobie przetłumaczyć, żeby nie myśleć, nie przeżywać, żyć normalnie, udawać przed innymi... Liczyłam że ten transfer bedzie tym trafionym... Nie wiem co mam teraz zrobić że swoim życiem... I patrzeć na szczęście innych kiedy mi tak źle... Będzie mi się teraz ciężej pozbierać się niż po poprzednich... Nie wiem co mam zrobić że swoim życiem... Nie chce znowu litości i współczucia i tych oczu wpatrzonych w nas z politowaniem... Muszę to przemyśleć wszystko... Jakoś się zebrać 🥺🥺🥺🥺🥺🥺 dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przynajmniej jest ktoś kto mnie rozumie. Cieszę się że tu trafiłam 😘
Wiem to wszystko i rozumiem, ale nie umiem sobie przetłumaczyć, żeby nie myśleć, nie przeżywać, żyć normalnie, udawać przed innymi... Liczyłam że ten transfer bedzie tym trafionym... Nie wiem co mam teraz zrobić że swoim życiem... I patrzeć na szczęście innych kiedy mi tak źle... Będzie mi się teraz ciężej pozbierać się niż po poprzednich... Nie wiem co mam zrobić że swoim życiem... Nie chce znowu litości i współczucia i tych oczu wpatrzonych w nas z politowaniem... Muszę to przemyśleć wszystko... Jakoś się zebrać 🥺🥺🥺🥺🥺🥺 dziękuję za wszystkie słowa wsparcia, przynajmniej jest ktoś kto mnie rozumie. Cieszę się że tu trafiłam 😘
Wiesz... Ja przez ostatnie kilka miesięcy czułam się jak Ty. Nie mogłam się pozbierać po ostatnim transferze, po ostatnich zarodkach. Tym bardziej, że coś w końcu zaskoczyło lecz szybko się skończyło 🙁. Zostałam z niczym. Tez nie wiedziałam co mam robić, jak żyć, co z pieniędzmi na następną procedurę, czy jest sens ją robić...I zobacz, jakoś żyję i coś tam próbuje działać 😘. Ty tez dasz radę ❤️ Będzie źle myszko, ale przetrwasz i to❤️. Ten rok był dla Ciebie przepełniony nieszczęściami i limit został wykorzystany! Popatrz jakie tu są silne kobitki - Ty też się do nich zaliczasz 😘. Przytulam mocno❤️❤️❤️ Jestem z tobą 😘

Hmm No to teraz już nie wiem co robić..my mamy allo mlr 14 % ale dr. Sydor mówił, żeby sprawdzać po transferach. Mieliśmy transfer w lipcu wiec może akurat coś się zmieniło...marne nadzieje, ale wole powtórzyć zanim zdecydujemy się na coś drastyczniejszego z leczeniem...
Tez nie chce za bardzo kombinować przy immunologii ale narazie chyba nie mam wyjścia :(

Hmm No to teraz już nie wiem co robić..my mamy allo mlr 14 % ale dr. Sydor mówił, żeby sprawdzać po transferach. Mieliśmy transfer w lipcu wiec może akurat coś się zmieniło...marne nadzieje, ale wole powtórzyć zanim zdecydujemy się na coś drastyczniejszego z leczeniem...
Tez nie chce za bardzo kombinować przy immunologii ale narazie chyba nie mam wyjścia :(
Ja coś czytałam że kobiety, które kiedyś rodziły mogą mieć allo - 0%, a inna jest sytuacja jak sie wcale nie ma dzieci. Muszę sobie przypomnieć gdzie to czytałam 🤔 Słuchaj, jak masz wolne pieniądze, to powtórz te badanie i się nie zastanawiaj😘

No ciazko wytrzymac ale lekarz z Londynu powiedzial mi ze musze jakos wytrzymać bo za czeste usg tez nie dobrze. A ja tu mam na kase chorych i u niego zaraz bo tu nie mierzą szyjki ani przepływow . Teraz mam 16.11 na kase chorych a do Londynu mam na 20.11 wiec troche bez sensu ale on bada wszystko czego anglicy nie badają. Lekarz z Londynu obstawia dziewczynkę i mowi ze rzadko sie myli wiec zaczynam nastawiac sie na dziewczynke🥰a ty jak sie czujesz kochana? Masz jakies przeczucia co do płci? Ja mialam ze bede miala chlopca 😂
Ja czuje się świetnie jak nie w ciąży :)
Niebawem rozpoczynam treningi dla ciężarnych na siłce💪 jak ten korona wirus oczywiście pozwoli bo widzę że coraz gorzej u nas znów..
Nie,nie mam przeczucia,będę się cieszyła bardzo i z chłopca i z dziewczynki 😻
Wydaje mi się to wszystko takie nierealne jeszcze 🙀 Mam nadzieję że dowiem się teraz na wizycie🤭

reklama
Do góry