reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U
U nas to samo nasienie na 3+ jak to powiedziala Pani dr, mąż bierze od mc acertin bo dopiero mc temu zapadla decyzja ze jedziemy do N i robimy co trzeba i wtedy wynik wyszedl taki sobie
Dużo naprodukowalas;) nie masz hiperki? Jak się czujesz?
Czuje się w miarę dobrze, dzięki 😘, spałam praktycznie do teraz 😱, obudziłam się rano tylko na progesteron i dalej usnęłam, troszke krwawię i ciągnie mnie brzuch, ale czuje ze już dochodzę do siebie. Mam osobistego doktorka który robi ciepłe, mruczące okłady 😜.
U nas nasienie chyba gorsze niż na 3+, w ostatnim badaniu w podsumowaniu było napisane tak:
Zmiana wszystkich parametrów nasienia. - Ekstremalna oligoasthénozoospermia.
- Zmniejszona żywotność plemników: Nekrospermia - Brak anomalii monomorficznej, wiec full total, dlatego mieliśmy imci, lekarz mówił ze jest w czym wybierać do tej metody, bo i tak parametry się podniosły niesamowicie porównując te zanim zaczął brać witaminy, ale wiadomo ze myśle trochę, czy wybiorą zdrowego plemnika, bo wyniki i tak kiepskie. No zobaczymy jutro, staram się być pozytywna, bo i tak nie mam już na nic wpływu, a powtarzam sobie, ze mam wybór czy będę dziś się zadręczać czy myśleć pozytywnie. Dziękuje Bogu za te 14 jajeczek 🙏, powiem Wam, ze przy prawym jajniku wszystko widziałam, wszystko mi tłumaczyli i te nasze komórki wpływają takimi kropelkami do probówek i są zaraz zabierane, przy drugim jajniku totalnie wymieklam, bo lewy jajnik mam jakoś schowany i ból był nie do opisania, wiec szybko odplynelam w krainę snów i obudziłam się już po, mówiłam anestezjologowi ze jest wspaniałym facetem 😂🙈😜.
a Ty kiedy zaczynasz?

Załączniki

• 0D314F02-03AD-4F0F-AB7A-2E18637A7392.jpeg
    0D314F02-03AD-4F0F-AB7A-2E18637A7392.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 115
reklama
Czuje się w miarę dobrze, dzięki 😘, spałam praktycznie do teraz 😱, obudziłam się rano tylko na progesteron i dalej usnęłam, troszke krwawię i ciągnie mnie brzuch, ale czuje ze już dochodzę do siebie. Mam osobistego doktorka który robi ciepłe, mruczące okłady 😜.
U nas nasienie chyba gorsze niż na 3+, w ostatnim badaniu w podsumowaniu było napisane tak:
- Zmniejszona żywotność plemników: Nekrospermia - Brak anomalii monomorficznej, wiec full total, dlatego mieliśmy imci, lekarz mówił ze jest w czym wybierać do tej metody, bo i tak parametry się podniosły niesamowicie porównując te zanim zaczął brać witaminy, ale wiadomo ze myśle trochę, czy wybiorą zdrowego plemnika, bo wyniki i tak kiepskie. No zobaczymy jutro, staram się być pozytywna, bo i tak nie mam już na nic wpływu, a powtarzam sobie, ze mam wybór czy będę dziś się zadręczać czy myśleć pozytywnie. Dziękuje Bogu za te 14 jajeczek 🙏, powiem Wam, ze przy prawym jajniku wszystko widziałam, wszystko mi tłumaczyli i te nasze komórki wpływają takimi kropelkami do probówek i są zaraz zabierane, przy drugim jajniku totalnie wymieklam, bo lewy jajnik mam jakoś schowany i ból był nie do opisania, wiec szybko odplynelam w krainę snów i obudziłam się już po, mówiłam anestezjologowi ze jest wspaniałym facetem 😂🙈😜.
a Ty kiedy zaczynasz?

Ja wlasnie czekam na usg( 6dc)

@Aduś16 po tej stymulacji/stymulacjach mogło się nieźle nakręcić. Ja nigdy nie miałam regularnych cykli, mimo stymulacji różnymi lekami, potem dochodziło po laparo do torbieli miesiąc w miesiąc tak jak u motylka , i właśnie jak już było blisko 50 dni bez @ to lekarka włączała mi dhupaston na wywołanie. Kazała go brać do maks 10 dni i odstawic. Chociaż często przychodziła @ wcześniej bo w środku wszystko było nabrzmiałe. Byłaś stymulowana nowym lekiem, może to wpłynęło na opóźnienie.
@fredka84 tak jak dziewczyny radzą, odstaw wiesiolka. Jego suplementowanie ma sens tylko i wyłącznie kiedy wszysciutko masz jak w zegarku, zajadasz go do owulacji a skąd teraz masz wiedzieć kiedy ona jest? Można krzywdy sobie narobić. I rzeczywiście możesz mieć owulację później. Ja miałam cykle od 28-56 dni i uwierz mi, cały rok miesiac w miesiąc monitorowany... I za każdym razem owulację miałam później niż w 16dc.. najczęściej ok 18-19.. pęcherzyki wydawały się małe a potem wystrzeliwaly. Dobrze byłoby , tak jak napisała motylek znaleźć lekarza, który monitorowały Cię przez kilka dni co dwa dni. Wtedy miałabyś pewność co do owulacji a dodatkowo w 21dc zrobić progesteron i on Ci potwierdzi czy cykl był w ogóle owulacyjny. Ja po laparoskopii zaczęłam mieć takie problemy,że torbiele cykl w cykl, przestałam mieć owulację, pęcherzyki rosły (na lekach typy clostrybegyt czy lametta) powoli a potem strzał do góry,że na cito na niepeknietym robione inseminacje i się okazywało,że one nie pękały mimo podwójnych ovitrelle i z inseminacji torbiel a nie ciąża. I jak trafiłam do Gamety, pytałam lekarza czemu tak się dzieje,że prawie rok miesiac w miesiąc torbiel i brak owulacji to powiedział,że organizm zaczął rąk reagować na leki i ten stan po prostu może się sam cofnąć, uregulować. I na tej pierwszej wizycie ja ją fotel i co? Znów torbiel. O to był ostatni cykl z torbielą. Potem następny już bez i zaczęłam przygotowania do stymulacji. Takie się mogą dziać cyrki i nic nie poradzisz. Skomplikowane z nas istoty.
A Ty jak się czujesz? To już chyba niedługo 🙂?

a Ty kiedy zaczynasz?
Ty mi się tu źle nie nastawiaj, bo najpierw mnie motywujesz do pozytywnego myślenia a potem Ci bzdury chodzą po głowie 😜😘😘. Masz mojego syna na poprawę humoru 😘. Walnął minę jak Al Capone 😂. Już ci kiedyś pisałam że on się ciągle na mnie gapi, nie? Twoja też tak ma?
20200921_205215.jpg

Ty mi się tu źle nie nastawiaj, bo najpierw mnie motywujesz do pozytywnego myślenia a potem Ci bzdury chodzą po głowie 😜😘😘. Masz mojego syna na poprawę humoru 😘. Walnął minę jak Al Capone 😂. Już ci kiedyś pisałam że on się ciągle na mnie gapi, nie? Twoja też tak ma?
Zobacz załącznik 1180526
Tak jest, same pozytywne myśli 😁
Piękny synuś, mina jak na faceta przystało 😁, tak bym złapała ten pyszczek i wycałowała 🥰 🥰🥰
Mi się chce siku, ale nie mam jak wstać 🤷🏻‍♀️😂

Załączniki

• 2B52CDF1-C187-42E7-92B1-CA8E16A69664.jpeg
    2B52CDF1-C187-42E7-92B1-CA8E16A69664.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 83
A i @Gonia0605 mutacje to jest "coś" ,bo bez heparyny masz za "gęstą" krew ,co nie jest dobre,a jeszcze dodatkowo te leki ,które przyjmujemy-chyba estrofem zagęszcza krew ,jeśli mnie pamięć nie myli.Dodatkowo nie przyswajasz witamin tak jak powinnaś. Bardziej chodziło mi o to ,że to nie jest jakiś dramat,ale warto na to mieć leki.

Z tego co doczytałam nk masz tez wysoko.
WRZUĆ POZOSTAŁE JAK DOSTANIESZ :)
W Bocianie kazali brać mi accard 'na wszelki wypadek' on jest przeciwzakrzepowy, ale może za słaby...
Nie mam już innych wyników. Sama zrobiłam tylko te. W sencie KIR, trombofilia, IMK, ANA i ASA.
Kiedyś robiliśmy też kariotypy, ale tam było wszystko ok.

reklama
Do góry