reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U
U nas to samo nasienie na 3+ jak to powiedziala Pani dr, mąż bierze od mc acertin bo dopiero mc temu zapadla decyzja ze jedziemy do N i robimy co trzeba i wtedy wynik wyszedl taki sobie
Dużo naprodukowalas;) nie masz hiperki? Jak się czujesz?
Czuje się w miarę dobrze, dzięki 😘, spałam praktycznie do teraz 😱, obudziłam się rano tylko na progesteron i dalej usnęłam, troszke krwawię i ciągnie mnie brzuch, ale czuje ze już dochodzę do siebie. Mam osobistego doktorka który robi ciepłe, mruczące okłady 😜.
U nas nasienie chyba gorsze niż na 3+, w ostatnim badaniu w podsumowaniu było napisane tak:
Zmiana wszystkich parametrów nasienia. - Ekstremalna oligoasthénozoospermia.
- Zmniejszona żywotność plemników: Nekrospermia - Brak anomalii monomorficznej, wiec full total, dlatego mieliśmy imci, lekarz mówił ze jest w czym wybierać do tej metody, bo i tak parametry się podniosły niesamowicie porównując te zanim zaczął brać witaminy, ale wiadomo ze myśle trochę, czy wybiorą zdrowego plemnika, bo wyniki i tak kiepskie. No zobaczymy jutro, staram się być pozytywna, bo i tak nie mam już na nic wpływu, a powtarzam sobie, ze mam wybór czy będę dziś się zadręczać czy myśleć pozytywnie. Dziękuje Bogu za te 14 jajeczek 🙏, powiem Wam, ze przy prawym jajniku wszystko widziałam, wszystko mi tłumaczyli i te nasze komórki wpływają takimi kropelkami do probówek i są zaraz zabierane, przy drugim jajniku totalnie wymieklam, bo lewy jajnik mam jakoś schowany i ból był nie do opisania, wiec szybko odplynelam w krainę snów i obudziłam się już po, mówiłam anestezjologowi ze jest wspaniałym facetem 😂🙈😜.
a Ty kiedy zaczynasz?

Załączniki

• 0D314F02-03AD-4F0F-AB7A-2E18637A7392.jpeg
    0D314F02-03AD-4F0F-AB7A-2E18637A7392.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 111
reklama
Czuje się w miarę dobrze, dzięki 😘, spałam praktycznie do teraz 😱, obudziłam się rano tylko na progesteron i dalej usnęłam, troszke krwawię i ciągnie mnie brzuch, ale czuje ze już dochodzę do siebie. Mam osobistego doktorka który robi ciepłe, mruczące okłady 😜.
U nas nasienie chyba gorsze niż na 3+, w ostatnim badaniu w podsumowaniu było napisane tak:
- Zmniejszona żywotność plemników: Nekrospermia - Brak anomalii monomorficznej, wiec full total, dlatego mieliśmy imci, lekarz mówił ze jest w czym wybierać do tej metody, bo i tak parametry się podniosły niesamowicie porównując te zanim zaczął brać witaminy, ale wiadomo ze myśle trochę, czy wybiorą zdrowego plemnika, bo wyniki i tak kiepskie. No zobaczymy jutro, staram się być pozytywna, bo i tak nie mam już na nic wpływu, a powtarzam sobie, ze mam wybór czy będę dziś się zadręczać czy myśleć pozytywnie. Dziękuje Bogu za te 14 jajeczek 🙏, powiem Wam, ze przy prawym jajniku wszystko widziałam, wszystko mi tłumaczyli i te nasze komórki wpływają takimi kropelkami do probówek i są zaraz zabierane, przy drugim jajniku totalnie wymieklam, bo lewy jajnik mam jakoś schowany i ból był nie do opisania, wiec szybko odplynelam w krainę snów i obudziłam się już po, mówiłam anestezjologowi ze jest wspaniałym facetem 😂🙈😜.
a Ty kiedy zaczynasz?

Ja wlasnie czekam na usg( 6dc)

@Aduś16 po tej stymulacji/stymulacjach mogło się nieźle nakręcić. Ja nigdy nie miałam regularnych cykli, mimo stymulacji różnymi lekami, potem dochodziło po laparo do torbieli miesiąc w miesiąc tak jak u motylka , i właśnie jak już było blisko 50 dni bez @ to lekarka włączała mi dhupaston na wywołanie. Kazała go brać do maks 10 dni i odstawic. Chociaż często przychodziła @ wcześniej bo w środku wszystko było nabrzmiałe. Byłaś stymulowana nowym lekiem, może to wpłynęło na opóźnienie.
@fredka84 tak jak dziewczyny radzą, odstaw wiesiolka. Jego suplementowanie ma sens tylko i wyłącznie kiedy wszysciutko masz jak w zegarku, zajadasz go do owulacji a skąd teraz masz wiedzieć kiedy ona jest? Można krzywdy sobie narobić. I rzeczywiście możesz mieć owulację później. Ja miałam cykle od 28-56 dni i uwierz mi, cały rok miesiac w miesiąc monitorowany... I za każdym razem owulację miałam później niż w 16dc.. najczęściej ok 18-19.. pęcherzyki wydawały się małe a potem wystrzeliwaly. Dobrze byłoby , tak jak napisała motylek znaleźć lekarza, który monitorowały Cię przez kilka dni co dwa dni. Wtedy miałabyś pewność co do owulacji a dodatkowo w 21dc zrobić progesteron i on Ci potwierdzi czy cykl był w ogóle owulacyjny. Ja po laparoskopii zaczęłam mieć takie problemy,że torbiele cykl w cykl, przestałam mieć owulację, pęcherzyki rosły (na lekach typy clostrybegyt czy lametta) powoli a potem strzał do góry,że na cito na niepeknietym robione inseminacje i się okazywało,że one nie pękały mimo podwójnych ovitrelle i z inseminacji torbiel a nie ciąża. I jak trafiłam do Gamety, pytałam lekarza czemu tak się dzieje,że prawie rok miesiac w miesiąc torbiel i brak owulacji to powiedział,że organizm zaczął rąk reagować na leki i ten stan po prostu może się sam cofnąć, uregulować. I na tej pierwszej wizycie ja ją fotel i co? Znów torbiel. O to był ostatni cykl z torbielą. Potem następny już bez i zaczęłam przygotowania do stymulacji. Takie się mogą dziać cyrki i nic nie poradzisz. Skomplikowane z nas istoty.
A Ty jak się czujesz? To już chyba niedługo 🙂?

a Ty kiedy zaczynasz?
Ty mi się tu źle nie nastawiaj, bo najpierw mnie motywujesz do pozytywnego myślenia a potem Ci bzdury chodzą po głowie 😜😘😘. Masz mojego syna na poprawę humoru 😘. Walnął minę jak Al Capone 😂. Już ci kiedyś pisałam że on się ciągle na mnie gapi, nie? Twoja też tak ma?
20200921_205215.jpg

Ty mi się tu źle nie nastawiaj, bo najpierw mnie motywujesz do pozytywnego myślenia a potem Ci bzdury chodzą po głowie 😜😘😘. Masz mojego syna na poprawę humoru 😘. Walnął minę jak Al Capone 😂. Już ci kiedyś pisałam że on się ciągle na mnie gapi, nie? Twoja też tak ma?
Zobacz załącznik 1180526
Tak jest, same pozytywne myśli 😁
Piękny synuś, mina jak na faceta przystało 😁, tak bym złapała ten pyszczek i wycałowała 🥰 🥰🥰
Mi się chce siku, ale nie mam jak wstać 🤷🏻‍♀️😂

Załączniki

• 2B52CDF1-C187-42E7-92B1-CA8E16A69664.jpeg
    2B52CDF1-C187-42E7-92B1-CA8E16A69664.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 74
A i @Gonia0605 mutacje to jest "coś" ,bo bez heparyny masz za "gęstą" krew ,co nie jest dobre,a jeszcze dodatkowo te leki ,które przyjmujemy-chyba estrofem zagęszcza krew ,jeśli mnie pamięć nie myli.Dodatkowo nie przyswajasz witamin tak jak powinnaś. Bardziej chodziło mi o to ,że to nie jest jakiś dramat,ale warto na to mieć leki.

Z tego co doczytałam nk masz tez wysoko.
WRZUĆ POZOSTAŁE JAK DOSTANIESZ :)
W Bocianie kazali brać mi accard 'na wszelki wypadek' on jest przeciwzakrzepowy, ale może za słaby...
Nie mam już innych wyników. Sama zrobiłam tylko te. W sencie KIR, trombofilia, IMK, ANA i ASA.
Kiedyś robiliśmy też kariotypy, ale tam było wszystko ok.

reklama
Do góry