reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jaka dawka? 2 czy 3 tabl. dziennie? Wiem, że trochę panikuję...ale zwariować idzie z tym wszystkim. Nawet śluz mam owulacyjny. A urosły Ci za którymś razem pęcherzyki?

Na początku 2x1, a od 6dc 3x1, przy estrofemie to typowe, że jest dużo śluzu ;) nigdy nie urosły pęcherzyki, około 10 dc miałam się pojawić na usg

reklama
No właśnie jak czytałam posty @fredka84 to wstyd mi było się odezwać, bo u mnie raz w tygodniu :( a i wtedy czasem mi się nie chce... Może po 9-ciu latach razem i tylu problemach, rzeczywiście schodzi to na dalszy plan... I teraz tylko można sobie powspominać, jak kiedyś nie można było jednej nocy normalnie przespać 😂😂😂
Ale u nas nie ma nawet cienia szans na naturalsa, więc takiej motywacji na pewno nie mamy....
Kurde, bo wyszłam tu na jakąś erotomankę 😂 Mój pociąg to 3 na 10, iw większości seksików to sobie leżę jak kłoda😂 Może któraś pomyśli, że źle robię, ale bardzo kocham swojego męża i idę mu na rękę;). Skomplikowane to u mnie😅 Mi nie ubędzie, a mężu szczęśliwy 😜

Witam, jestem nowa na forum i chciałam zapytać czy osoby po ICSI lub podaniu zarodków 2 dniowych miały komplet badań tj. Pappa, usg genetyczne i czy te badania były zalecane jako standard nie zależnie od wieku czy dopiero jak lekarz widział jakieś podejrzenie na usg to kierował i czy ewentualnie jakieś odstępstwa od normy były już na początku ciąży? Pytam ponieważ przerażają mnie te testy, starałam się o ciążę 7lat, przyczyną podobno był rozległy polip, którego nikt wcześniej nie widział dopiero w klinice przed procedurą znaleźli i usunęli, amh mam 1,1 w wieku 34lat a stymulacja poszła słabiej niż cykl naturalny bo tylko 2 pęcherzyki nadawały się do kłucia po czym okazało się że tylko 1 kom no i lekarz podjął decyzję, że ICSi, na szczęście podobno w pełni dojrzała i nie wymagała długiej hodowli, zapłodniła się tego samego dnia i dzieliła poprawnie, embriolog podjął decyzję, że transfer w 2dobie i każdy mówił że parametry świetne kl.1, 5komórkowa, przy normie w tej dobie 2-6 komórek, no i tak już dotrwałam do 8tc czuję się super, delikatne mdłości rano i wieczorem, beta rosła super ponad 130% w ciągu 48h do 6tc, serce 140fhr w 6t3d, brak krwawień, wszystkie przepływy w 7tc w normie i pępowina 3naczyniowa. Badania genetyczne przed in vitro zrobione tj. Kariotypy, azf, cftr, frax, i są ok. Niby brak powodu do zmartwień, ale te usg genetyczne spędza mi sen.

Takie testy to standard, w Polsce pappa na NFZ za darmo od 35 roku życia, ja też mam 34 lata i mam zamiar zrobić pappe, a samo usg to każda ciężarna musi zrobić, żeby wykluczyć wady genetyczne, bez względu na to czy ciąża z in vitro. Też się stresuję, ale lepiej wiedzieć czy Maluszki są zdrowe

Kurde, bo wyszłam tu na jakąś erotomankę 😂 Mój pociąg to 3 na 10, iw większości seksików to sobie leżę jak kłoda😂 Może któraś pomyśli, że źle robię, ale bardzo kocham swojego męża i idę mu na rękę;). Skomplikowane to u mnie😅
No cóż jak kłoda 😜 oj tam oj wydaje mi się ze przesadzasz- który chłop lubi brykać z kłoda 🤪 coś mi się wydaje ze ta kłoda to gorąca babeczka jest 🤩

Dziewczyny ratunku dzis lekarz zlecil mi badania ft3 i ft4 bo po podwyższonej dawnce leku na tsh spadlo do 0.223 i mam zaplanowany transfer na 2.10 a moje ft4 jest minimalnie poza granica i boje sie ze bede miala odwołany... Chyba sobie strzele w łeb 😱🥺🥺🥺🥺🥺 wrzucam wyniki

Może zmieni Ci dawkowanie leku i to wystarczy, musisz skonsultować z lekarzem 🤷‍♀️

Jaka dawka? 2 czy 3 tabl. dziennie? Wiem, że trochę panikuję...ale zwariować idzie z tym wszystkim. Nawet śluz mam owulacyjny. A urosły Ci za którymś razem pęcherzyki?
Śluz jest od estrofemu, mnie wręcz zalewał przy 2 tabletkach dziennie. Nigdy owulacji jie miałam ale tez nie wpadłam na pomysł żeby robić testy owulacyjne biorąc estrofem.

Witam, jestem nowa na forum i chciałam zapytać czy osoby po ICSI lub podaniu zarodków 2 dniowych miały komplet badań tj. Pappa, usg genetyczne i czy te badania były zalecane jako standard nie zależnie od wieku czy dopiero jak lekarz widział jakieś podejrzenie na usg to kierował i czy ewentualnie jakieś odstępstwa od normy były już na początku ciąży? Pytam ponieważ przerażają mnie te testy, starałam się o ciążę 7lat, przyczyną podobno był rozległy polip, którego nikt wcześniej nie widział dopiero w klinice przed procedurą znaleźli i usunęli, amh mam 1,1 w wieku 34lat a stymulacja poszła słabiej niż cykl naturalny bo tylko 2 pęcherzyki nadawały się do kłucia po czym okazało się że tylko 1 kom no i lekarz podjął decyzję, że ICSi, na szczęście podobno w pełni dojrzała i nie wymagała długiej hodowli, zapłodniła się tego samego dnia i dzieliła poprawnie, embriolog podjął decyzję, że transfer w 2dobie i każdy mówił że parametry świetne kl.1, 5komórkowa, przy normie w tej dobie 2-6 komórek, no i tak już dotrwałam do 8tc czuję się super, delikatne mdłości rano i wieczorem, beta rosła super ponad 130% w ciągu 48h do 6tc, serce 140fhr w 6t3d, brak krwawień, wszystkie przepływy w 7tc w normie i pępowina 3naczyniowa. Badania genetyczne przed in vitro zrobione tj. Kariotypy, azf, cftr, frax, i są ok. Niby brak powodu do zmartwień, ale te usg genetyczne spędza mi sen.
Gratulacje z powodu ciąży. Jestem z tych co wolą wiedzieć niż żyć w niepewności. Oczywiście że robiłam wszystkie badania, nawet płodowe DNA. Wady czasem powstają spontanicznie i niestety nie mamy na to wpływu, całe szczęście nie są to częste przypadki.

No fakt, to pewnie nie był dobry pomysł z tym testem...ale jak wiadomo nasza wyobraźnia nie zna granic, w szczególności po przeczytaniu setek postów i różnych przypadków [emoji16] macie rację, odpuszczam temat i czekam do poniedziałku.
Śluz jest od estrofemu, mnie wręcz zalewał przy 2 tabletkach dziennie. Nigdy owulacji jie miałam ale tez nie wpadłam na pomysł żeby robić testy owulacyjne biorąc estrofem.

reklama
Do góry