reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jaka dawka? 2 czy 3 tabl. dziennie? Wiem, że trochę panikuję...ale zwariować idzie z tym wszystkim. Nawet śluz mam owulacyjny. A urosły Ci za którymś razem pęcherzyki?

Na początku 2x1, a od 6dc 3x1, przy estrofemie to typowe, że jest dużo śluzu ;) nigdy nie urosły pęcherzyki, około 10 dc miałam się pojawić na usg

reklama
No właśnie jak czytałam posty @fredka84 to wstyd mi było się odezwać, bo u mnie raz w tygodniu :( a i wtedy czasem mi się nie chce... Może po 9-ciu latach razem i tylu problemach, rzeczywiście schodzi to na dalszy plan... I teraz tylko można sobie powspominać, jak kiedyś nie można było jednej nocy normalnie przespać 😂😂😂
Ale u nas nie ma nawet cienia szans na naturalsa, więc takiej motywacji na pewno nie mamy....
Kurde, bo wyszłam tu na jakąś erotomankę 😂 Mój pociąg to 3 na 10, iw większości seksików to sobie leżę jak kłoda😂 Może któraś pomyśli, że źle robię, ale bardzo kocham swojego męża i idę mu na rękę;). Skomplikowane to u mnie😅 Mi nie ubędzie, a mężu szczęśliwy 😜

Witam, jestem nowa na forum i chciałam zapytać czy osoby po ICSI lub podaniu zarodków 2 dniowych miały komplet badań tj. Pappa, usg genetyczne i czy te badania były zalecane jako standard nie zależnie od wieku czy dopiero jak lekarz widział jakieś podejrzenie na usg to kierował i czy ewentualnie jakieś odstępstwa od normy były już na początku ciąży? Pytam ponieważ przerażają mnie te testy, starałam się o ciążę 7lat, przyczyną podobno był rozległy polip, którego nikt wcześniej nie widział dopiero w klinice przed procedurą znaleźli i usunęli, amh mam 1,1 w wieku 34lat a stymulacja poszła słabiej niż cykl naturalny bo tylko 2 pęcherzyki nadawały się do kłucia po czym okazało się że tylko 1 kom no i lekarz podjął decyzję, że ICSi, na szczęście podobno w pełni dojrzała i nie wymagała długiej hodowli, zapłodniła się tego samego dnia i dzieliła poprawnie, embriolog podjął decyzję, że transfer w 2dobie i każdy mówił że parametry świetne kl.1, 5komórkowa, przy normie w tej dobie 2-6 komórek, no i tak już dotrwałam do 8tc czuję się super, delikatne mdłości rano i wieczorem, beta rosła super ponad 130% w ciągu 48h do 6tc, serce 140fhr w 6t3d, brak krwawień, wszystkie przepływy w 7tc w normie i pępowina 3naczyniowa. Badania genetyczne przed in vitro zrobione tj. Kariotypy, azf, cftr, frax, i są ok. Niby brak powodu do zmartwień, ale te usg genetyczne spędza mi sen.

Takie testy to standard, w Polsce pappa na NFZ za darmo od 35 roku życia, ja też mam 34 lata i mam zamiar zrobić pappe, a samo usg to każda ciężarna musi zrobić, żeby wykluczyć wady genetyczne, bez względu na to czy ciąża z in vitro. Też się stresuję, ale lepiej wiedzieć czy Maluszki są zdrowe

Kurde, bo wyszłam tu na jakąś erotomankę 😂 Mój pociąg to 3 na 10, iw większości seksików to sobie leżę jak kłoda😂 Może któraś pomyśli, że źle robię, ale bardzo kocham swojego męża i idę mu na rękę;). Skomplikowane to u mnie😅
No cóż jak kłoda 😜 oj tam oj wydaje mi się ze przesadzasz- który chłop lubi brykać z kłoda 🤪 coś mi się wydaje ze ta kłoda to gorąca babeczka jest 🤩

Dziewczyny ratunku dzis lekarz zlecil mi badania ft3 i ft4 bo po podwyższonej dawnce leku na tsh spadlo do 0.223 i mam zaplanowany transfer na 2.10 a moje ft4 jest minimalnie poza granica i boje sie ze bede miala odwołany... Chyba sobie strzele w łeb 😱🥺🥺🥺🥺🥺 wrzucam wyniki

Może zmieni Ci dawkowanie leku i to wystarczy, musisz skonsultować z lekarzem 🤷‍♀️

Jaka dawka? 2 czy 3 tabl. dziennie? Wiem, że trochę panikuję...ale zwariować idzie z tym wszystkim. Nawet śluz mam owulacyjny. A urosły Ci za którymś razem pęcherzyki?
Śluz jest od estrofemu, mnie wręcz zalewał przy 2 tabletkach dziennie. Nigdy owulacji jie miałam ale tez nie wpadłam na pomysł żeby robić testy owulacyjne biorąc estrofem.

Witam, jestem nowa na forum i chciałam zapytać czy osoby po ICSI lub podaniu zarodków 2 dniowych miały komplet badań tj. Pappa, usg genetyczne i czy te badania były zalecane jako standard nie zależnie od wieku czy dopiero jak lekarz widział jakieś podejrzenie na usg to kierował i czy ewentualnie jakieś odstępstwa od normy były już na początku ciąży? Pytam ponieważ przerażają mnie te testy, starałam się o ciążę 7lat, przyczyną podobno był rozległy polip, którego nikt wcześniej nie widział dopiero w klinice przed procedurą znaleźli i usunęli, amh mam 1,1 w wieku 34lat a stymulacja poszła słabiej niż cykl naturalny bo tylko 2 pęcherzyki nadawały się do kłucia po czym okazało się że tylko 1 kom no i lekarz podjął decyzję, że ICSi, na szczęście podobno w pełni dojrzała i nie wymagała długiej hodowli, zapłodniła się tego samego dnia i dzieliła poprawnie, embriolog podjął decyzję, że transfer w 2dobie i każdy mówił że parametry świetne kl.1, 5komórkowa, przy normie w tej dobie 2-6 komórek, no i tak już dotrwałam do 8tc czuję się super, delikatne mdłości rano i wieczorem, beta rosła super ponad 130% w ciągu 48h do 6tc, serce 140fhr w 6t3d, brak krwawień, wszystkie przepływy w 7tc w normie i pępowina 3naczyniowa. Badania genetyczne przed in vitro zrobione tj. Kariotypy, azf, cftr, frax, i są ok. Niby brak powodu do zmartwień, ale te usg genetyczne spędza mi sen.
Gratulacje z powodu ciąży. Jestem z tych co wolą wiedzieć niż żyć w niepewności. Oczywiście że robiłam wszystkie badania, nawet płodowe DNA. Wady czasem powstają spontanicznie i niestety nie mamy na to wpływu, całe szczęście nie są to częste przypadki.

No fakt, to pewnie nie był dobry pomysł z tym testem...ale jak wiadomo nasza wyobraźnia nie zna granic, w szczególności po przeczytaniu setek postów i różnych przypadków [emoji16] macie rację, odpuszczam temat i czekam do poniedziałku.
Śluz jest od estrofemu, mnie wręcz zalewał przy 2 tabletkach dziennie. Nigdy owulacji jie miałam ale tez nie wpadłam na pomysł żeby robić testy owulacyjne biorąc estrofem.

reklama
Do góry