Witam, jestem nowa na forum i chciałam zapytać czy osoby po ICSI lub podaniu zarodków 2 dniowych miały komplet badań tj. Pappa, usg genetyczne i czy te badania były zalecane jako standard nie zależnie od wieku czy dopiero jak lekarz widział jakieś podejrzenie na usg to kierował i czy ewentualnie jakieś odstępstwa od normy były już na początku ciąży? Pytam ponieważ przerażają mnie te testy, starałam się o ciążę 7lat, przyczyną podobno był rozległy polip, którego nikt wcześniej nie widział dopiero w klinice przed procedurą znaleźli i usunęli, amh mam 1,1 w wieku 34lat a stymulacja poszła słabiej niż cykl naturalny bo tylko 2 pęcherzyki nadawały się do kłucia po czym okazało się że tylko 1 kom no i lekarz podjął decyzję, że ICSi, na szczęście podobno w pełni dojrzała i nie wymagała długiej hodowli, zapłodniła się tego samego dnia i dzieliła poprawnie, embriolog podjął decyzję, że transfer w 2dobie i każdy mówił że parametry świetne kl.1, 5komórkowa, przy normie w tej dobie 2-6 komórek, no i tak już dotrwałam do 8tc czuję się super, delikatne mdłości rano i wieczorem, beta rosła super ponad 130% w ciągu 48h do 6tc, serce 140fhr w 6t3d, brak krwawień, wszystkie przepływy w 7tc w normie i pępowina 3naczyniowa. Badania genetyczne przed in vitro zrobione tj. Kariotypy, azf, cftr, frax, i są ok. Niby brak powodu do zmartwień, ale te usg genetyczne spędza mi sen.