reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Aduś16 po tej stymulacji/stymulacjach mogło się nieźle nakręcić. Ja nigdy nie miałam regularnych cykli, mimo stymulacji różnymi lekami, potem dochodziło po laparo do torbieli miesiąc w miesiąc tak jak u motylka , i właśnie jak już było blisko 50 dni bez @ to lekarka włączała mi dhupaston na wywołanie. Kazała go brać do maks 10 dni i odstawic. Chociaż często przychodziła @ wcześniej bo w środku wszystko było nabrzmiałe. Byłaś stymulowana nowym lekiem, może to wpłynęło na opóźnienie.
@fredka84 tak jak dziewczyny radzą, odstaw wiesiolka. Jego suplementowanie ma sens tylko i wyłącznie kiedy wszysciutko masz jak w zegarku, zajadasz go do owulacji a skąd teraz masz wiedzieć kiedy ona jest? Można krzywdy sobie narobić. I rzeczywiście możesz mieć owulację później. Ja miałam cykle od 28-56 dni i uwierz mi, cały rok miesiac w miesiąc monitorowany... I za każdym razem owulację miałam później niż w 16dc.. najczęściej ok 18-19.. pęcherzyki wydawały się małe a potem wystrzeliwaly. Dobrze byłoby , tak jak napisała motylek znaleźć lekarza, który monitorowały Cię przez kilka dni co dwa dni. Wtedy miałabyś pewność co do owulacji a dodatkowo w 21dc zrobić progesteron i on Ci potwierdzi czy cykl był w ogóle owulacyjny. Ja po laparoskopii zaczęłam mieć takie problemy,że torbiele cykl w cykl, przestałam mieć owulację, pęcherzyki rosły (na lekach typy clostrybegyt czy lametta) powoli a potem strzał do góry,że na cito na niepeknietym robione inseminacje i się okazywało,że one nie pękały mimo podwójnych ovitrelle i z inseminacji torbiel a nie ciąża. I jak trafiłam do Gamety, pytałam lekarza czemu tak się dzieje,że prawie rok miesiac w miesiąc torbiel i brak owulacji to powiedział,że organizm zaczął rąk reagować na leki i ten stan po prostu może się sam cofnąć, uregulować. I na tej pierwszej wizycie ja ją fotel i co? Znów torbiel. O to był ostatni cykl z torbielą. Potem następny już bez i zaczęłam przygotowania do stymulacji. Takie się mogą dziać cyrki i nic nie poradzisz. Skomplikowane z nas istoty.

Ja się dzielnie opieram ale skubany mnie przekupuje 😂
A podobno im więcej seksu tym się bardziej chce 😁 A teraz mi się nasunęło pytanie. jak często się kochacie laski?:) nie mówię o staraniach ale tak poza tym? u nas to różnie bywalo. jak było słabo tak psychicznie to i raz na m-c... A taka generalnie to wychodzi średnio raz na tydzień(średnio bo czasami nic A czasami 4 razy;) A na początku,czyli 7 lat temu to jak króliki;) tak sobie myślę czasem że szkoda że wtedy nie wpadliśmy.... ale wiem też że to było za wcześnie w naszym związku. finalnie każdy ma różne potrzeby i zależy to od wielu czynników, no ale ciekawa jestem jak to jest u Was:)

A podobno im więcej seksu tym się bardziej chce 😁 A teraz mi się nasunęło pytanie. jak często się kochacie laski?:) nie mówię o staraniach ale tak poza tym? u nas to różnie bywalo. jak było słabo tak psychicznie to i raz na m-c... A taka generalnie to wychodzi średnio raz na tydzień(średnio bo czasami nic A czasami 4 razy;) A na początku,czyli 7 lat temu to jak króliki;) tak sobie myślę czasem że szkoda że wtedy nie wpadliśmy.... ale wiem też że to było za wcześnie w naszym związku. finalnie każdy ma różne potrzeby i zależy to od wielu czynników, no ale ciekawa jestem jak to jest u Was:)
Mój to jak już pisałam to chce ciągle, tylko ja zrobiłam się jakaś oziębła i potrzebuję o wiele mniej. Jakis czas temu wprowadziłam seks tylko w weekendy, bo się obgonić nie mogłam😜 Ale i tak, on ciągle próbuje swoich sił w tygodniu i często ulegam 😅

Po co zatem hajs wydajesz tak ciężko zarobiony na monitoring USG 😂😂😂 ja myślę olej te obserwacje, seksik co dwa dni od 12 DC do 18 dc i będzie ok.
Przegadałam temat z mężem i trochę ochłonęłam i postanowiliśmy że, raczej olejemy temat. Wiesiołka wy..ebałam a we wtorek mam już wizytę w klinice i zaraz (mam nadzieję) startujemy.
A jak w pracy? Dobrze? Wdrożyłaś się juz we wszystko? Dużo nowości? Ile masz na koncie? 😂😂😂 Żart ofkors, normalnie 100 pytań do😜

Moja lekarka na brak śluzu " w te dni" poradzila mi pić tak od ok 8-9 dnia cyklu "ACC optima" to są tabletki rozpuszczalne na kaszel, ale one powodują również że śluz nie jest tak gęsty i plemniki mają łatwiej się przedostać ;))

reklama
Moja lekarka na brak śluzu " w te dni" poradzila mi pić tak od ok 8-9 dnia cyklu "ACC optima" to są tabletki rozpuszczalne na kaszel, ale one powodują również że śluz nie jest tak gęsty i plemniki mają łatwiej się przedostać ;))
Dokładnie, nawet niektórzy lekarze przed transferami polecają kilka dni przed ACC

Do góry