reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Już prenatalne! ale szybko zleciało :) cieszę się, że za Maluszkiem wszystko dobrze, to musiały być wspaniałe widoki 🥰 u mnie po tych krwawieniach się uspokoiło na szczęście, pracuję normalnie, ale od początku tej pandemii mam pracę z domu i jest ok, poza tym w pracy też nie chcę żeby o czymkolwiek wiedzieli, bo teraz będą rozstrzygać się losy dalszych umów, a u mnie to poplątane :/ tyle lat pracowałam na umowę na czas nieokreślony, ale ciąży nie było 🤷‍♀️ teraz czekam na wizytę, mam nadzieję, że z moim Kropkiem wszystko dobrze, ale oczywiście nerwy są
A kiedy można zrobić pierwsze badanie prenatalne?

reklama
Kochana bądźmy dobrej mysli. Daj znać po wizycie😘
Jestem po wizycie😊 pomimo braku objawów (oprócz senności i ogólnego otumanienia 🙄) z ciążą wszystko ok, maluszek wygląda na 10t2d, co zgadza się z dwoma wcześniejszymi pomiarami. Dziś Pani doktor już puściła mi serduszko ❤️❤️❤️❤️ a moj Maluszek (wyglądający jak kijanka) ruszył jakby nóżkami (no znaczy tym ogonem)

U
A dziś mamy kryzysowy dzień w 16 dobie, tak mówią, że po 2 tygodniach skończonych zaczynają się problemy brzuszkowe i jak zwykle do tej godziny miałam ok 6 karmień od północy to dziś już mam 9 więc do 13 dziś dobijemy pewnie :)
A poza tym też nie mam co narzekać, Kubuś jest kochanym chłopcem, w nocy mamy ze dwie/trzy pobudki na karmienie więc nie jest źle, bo w ciągu dnia zwykle się z nim prześpię chwilę ☺
uuuu Ty mnie nie strasz 😂 my mamy tak Ok 8-9 karmień na dobę a w nocy tak jak Wy ;)

No ale mamy nasze skarby 🥰 i każda się tego cudu doczeka ;) także głowy do góry i wyśpijcie się 😂

Hmm
No to ja w sumie 4 zarodki slabej jakosci
Trzy transfery beta zero
Teraz dokladam immunologie i robie kariotypy.
jak nic ruszy to zwatpie...

A moze jest tu ktos kto badal zarodki przed podaniem?
Ja badałam, ale świeża byłam. Robiliśmy pdg. Przy drugiej stymulacji zrobiliśmy kariotypy wyszły ok. W rodzinie nie ma żadnych chorób. Zdecydowałam ,że odpuszczam nie będę szukać dziury w całym . Szkoda kasy. Jeśli masz problem z podjęciem decyzji na goglach sa całe webinary z.Pdg , Pgd które są prowadzone przez lekarzy z kliniki.

Tak, ja badałam. Ani genetyk ani lekarz prowadzący nie naciskali na to badanie. Przedstawili suche fakty i decyzja należała do nas. Ja zrobiłam z racji wieku...37 lat w momencie pozyskania zarodków do badania. Robiłam dwie stymulację pod rząd by zarodków było jak najwięcej. 50% przebadanych zarodków okazało się być wadliwe co wpisuje się w statystyki w moim przedziale wiekowym. W mojej klinice w pakiecie za badanie zarodków masz badanie do 4 zarodków, za każdy kolejny dopłacasz. Z transferu na pierwszym przebadanym zarodku miałam przynajmniej pierwszy raz implantację. Kolejny transfer na przebadanym zarodku nieudany. Przy czym ja nie wiąże 100% 1:1 tej implantacji z przebadanym zarodkiem. Ogólnie w tych stymulacjach uzyskałam też lepsze zarodki w stosunku do zarodków z pierwszej stymulacji.
Hm czyli poprostu nie ma reguly...
Dziekuje Ci za obszerne info
No czyli jednak ma to sens bo odrzuca sie te z ktorych i tak zdrowej ciazy nie bedzie tak?
A mozna wiedziec jaka klinika i koszt za 4 zarodki?
A ile mialas tych zarodkow badanych? I ile zostalo Ci finalnie zdrowych zamrozonych? Bada sie je przed zamrozeniem tak?

Ja badałam, ale świeża byłam. Robiliśmy pdg. Przy drugiej stymulacji zrobiliśmy kariotypy wyszły ok. W rodzinie nie ma żadnych chorób. Zdecydowałam ,że odpuszczam nie będę szukać dziury w całym . Szkoda kasy. Jeśli masz problem z podjęciem decyzji na goglach sa całe webinary z.Pdg , Pgd które są prowadzone przez lekarzy z kliniki.
Dziekuje Ci bardzo😘😘😘
A ile zarodkow zbadaliscie i ile wyszlo zdrowych?

reklama
Do góry