reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

01.09. - usg @Waleczna36
01.09. - usg @Karo20
01.09. - transfer @Tolka20 ✊✊✊
01.09. - transfer @Hope899 ✊✊✊
03.09. - usg @Linaaa
03.09. - transfer @Ananasowa93
04.09. - usg @Czarna1985
04.09. - usg @mary.m
04.09. - początek stymulacji @Evela.6
07.09. - wizyta przed kriotransferem @Brakujemiwiary
08.09. - wizyta kwalifikacyjna @Wesoła_Aga
10.09. - usg @KarolinaJ79
11.09. - usg @Mirka30

2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netiaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2020-11-25 Aaanna - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Waleczna36 @Karo20 ✊✊✊✊✊ pięknych widoków na usg Dziewczyny!! niech to będzie piękny dzień dla Was ❤❤❤
@Tolka20 @Hope899 ✊✊✊✊✊ w końcu zabieracie swoje Kropki do domu 🥰🥰🥰 niech się rozgoszczą i zostaną :)

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺

Kochana wpisz mnie proszę na wizytę na 29.09 🙂

reklama
Cześć dziewczyny 😘
Ktoś tu jeszcze o mnie pamięta:p🤔🤔 Pisze,żebyście się o mnie nie martwiły.
Musiałam mieć przerwę od tego wszystkiego bo jednak nie umiałam się tak szybko podnieć po ostatnim razie. W mojej głowie ciągle krążą czarne myśli i nikomu na forum z takim podejściem bym się nie przydała. Niby plan mam, ale co z tego jak wiary zupełnie brak...
No ale do rzeczy.
Muszę podejść do stymulacji, trzeciej i ostatniej. No chyba, że nie będę miała żadnego zarodka to wtedy kiedyś podejdę do jeszcze jednej.
Za tydzień mam wizytę w starej klinice, bo nowa do której miałam iść, otwiera się od lipca i otworzyć się nie może. Po rozmowach z moją łajzą @bazylia128 doszłam do wniosku, że spróbuje wybadać ostatniego (w miarę godnego) lekarza w starej klinice i zobaczyć jakie będzie miał do nas podejście. Po wizycie podejmiemy z mężem decyzję czy tam zostajemy czy czekamy kuwa 100 lat aż się otworzy nowa klinika.
Jestem już po wizytach u Paśnika i po wynikach, które mi zlecił, stwierdził, że muszę mieć 2 szczepienia. Moje Allo MLR wynosi 19% a powinno co najmniej 40%. Sczepienia odbędą się jak będę miała zamrożone zarodki. Jedno szczepienie, dwa tygodnie później drugie szczepienie i potem min 3,4 tygodnie przerwy i mogę robić transfer. Tak że, jak w grudniu załapię się na transfer to będzie z,aje,biście. Czuję po prostu, że czas mi ucieka między palcami a ja nic nie mogę na to poradzić. Nie mogę niczego przyspieszyć... Może dlatego mam taki, a nie inny humor...
Mam nadzieję, że jak zacznę stymulację to może coś mi się odmieni. Nabiorę chęci do działania, zacznę wierzyć w to co robię i będę częściej bywała na forum❤
Trzymam kciuki za moje wszystkie dziewczyny i dziękuję za Wasze wiadomości❤ Buziaki
@Smętna30 wywołałaś Krakena:p
Wracaj tu do nas bo tęsknimy za Toba❤❤❤

Tylko kariotypy. Uzyskaliśmy 4 zarodki 4AA, dwa pierwsze transfery nie udane a lekarz nawet nie wspomniał o badaniu zarodków.
Hmm
No to ja w sumie 4 zarodki slabej jakosci
Trzy transfery beta zero
Teraz dokladam immunologie i robie kariotypy.
jak nic ruszy to zwatpie...

A moze jest tu ktos kto badal zarodki przed podaniem?

sluchajcie teorii:

2. badanie genetyczne zarodka daje pewnosc ze jest szansa na zdrowa ciaze. A brak implantacji to moze byc rowniez skutek wadliwych genetycznie zarodkow - prawda to?

ODP. badanie gen. nie daje pewności ba zdrowa ciążę. potwierdzać jedynie że nie ma wskazanych wad genetycznych. zawsze mogą się pojawić tez wady rozwojowe. Ale daje wynik genetyczny pewny o ilości chronosomow np. że.
3. Moje pytanie: czy jesli zrobie KARIOTYPY pary, to moge byc pewna ze zarodki nie beda juz mialy wad genetycznych?
Czy przy kariotypach bez wad (dobry wynik) moga byc wadliwe genetycznie zarodki?
- to jaki jest podzial: co wyjdzie w kariotypach a co moze jeszcze powodowac wadliwy genetycznie zarodek ? (a nie wyjdzie w kariotypach)? zdrowy kariotypy nie gwarantuje braku wad u dziecka. jedynie potwierdza że dziecko nie dostanie wady od Was. Ale wada gen zawsze może się pojawić losowo.

o takie o mam rozterki ...

Hmm
No to ja w sumie 4 zarodki slabej jakosci
Trzy transfery beta zero
Teraz dokladam immunologie i robie kariotypy.
jak nic ruszy to zwatpie...

A moze jest tu ktos kto badal zarodki przed podaniem?
Tak, ja badałam. Ani genetyk ani lekarz prowadzący nie naciskali na to badanie. Przedstawili suche fakty i decyzja należała do nas. Ja zrobiłam z racji wieku...37 lat w momencie pozyskania zarodków do badania. Robiłam dwie stymulację pod rząd by zarodków było jak najwięcej. 50% przebadanych zarodków okazało się być wadliwe co wpisuje się w statystyki w moim przedziale wiekowym. W mojej klinice w pakiecie za badanie zarodków masz badanie do 4 zarodków, za każdy kolejny dopłacasz. Z transferu na pierwszym przebadanym zarodku miałam przynajmniej pierwszy raz implantację. Kolejny transfer na przebadanym zarodku nieudany. Przy czym ja nie wiąże 100% 1:1 tej implantacji z przebadanym zarodkiem. Ogólnie w tych stymulacjach uzyskałam też lepsze zarodki w stosunku do zarodków z pierwszej stymulacji.

reklama
No ok, a jak to liczyć[emoji848][emoji848] dziś np gdyby nie było abstynencji to dwa dni mija w czwartek i byłoby ok?
ja bym nie ryzykowala. za młode i Stare plemniki to mogq dac słabe wyniki. tekretycznue jesli dziś rano to w czw po poludniu niby można oddać. Ale wg mnie lepiej się w środek wstrzelać .

Do góry