reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dobrze że się odzywasz i przede wszystkim cieszę się że masz plan.
Zaczniesz działać to i nastrój Ci się poprawi.
Głęboko wierzę w to że doczekasz też swojego szczęścia [emoji3][emoji8].
Cześć dziewczyny [emoji8]
Ktoś tu jeszcze o mnie pamięta:p[emoji848][emoji848] Pisze,żebyście się o mnie nie martwiły.
Musiałam mieć przerwę od tego wszystkiego bo jednak nie umiałam się tak szybko podnieć po ostatnim razie. W mojej głowie ciągle krążą czarne myśli i nikomu na forum z takim podejściem bym się nie przydała. Niby plan mam, ale co z tego jak wiary zupełnie brak...
No ale do rzeczy.
Muszę podejść do stymulacji, trzeciej i ostatniej. No chyba, że nie będę miała żadnego zarodka to wtedy kiedyś podejdę do jeszcze jednej.
Za tydzień mam wizytę w starej klinice, bo nowa do której miałam iść, otwiera się od lipca i otworzyć się nie może. Po rozmowach z moją łajzą @bazylia128 doszłam do wniosku, że spróbuje wybadać ostatniego (w miarę godnego) lekarza w starej klinice i zobaczyć jakie będzie miał do nas podejście. Po wizycie podejmiemy z mężem decyzję czy tam zostajemy czy czekamy kuwa 100 lat aż się otworzy nowa klinika.
Jestem już po wizytach u Paśnika i po wynikach, które mi zlecił, stwierdził, że muszę mieć 2 szczepienia. Moje Allo MLR wynosi 19% a powinno co najmniej 40%. Sczepienia odbędą się jak będę miała zamrożone zarodki. Jedno szczepienie, dwa tygodnie później drugie szczepienie i potem min 3,4 tygodnie przerwy i mogę robić transfer. Tak że, jak w grudniu załapię się na transfer to będzie z,aje,biście. Czuję po prostu, że czas mi ucieka między palcami a ja nic nie mogę na to poradzić. Nie mogę niczego przyspieszyć... Może dlatego mam taki, a nie inny humor...
Mam nadzieję, że jak zacznę stymulację to może coś mi się odmieni. Nabiorę chęci do działania, zacznę wierzyć w to co robię i będę częściej bywała na forum[emoji173]
Trzymam kciuki za moje wszystkie dziewczyny i dziękuję za Wasze wiadomości[emoji173] Buziaki
@Smętna30 wywołałaś Krakena:p

reklama
Niewiem czy w tym cyklu dojdzie do transferu bo dostałam dziś jakiś plamien i boli mnie podbrzusze niewiem co się dzieje[emoji17] jutro mam u mojego gina monitoring to zapytam co to może być i czy nie będzie przeszkadzało żeby zrobić transfer.
@Tolka20 super mocne kciuki za kropusia.
@Hope899 jak tam?
@kolor nadzieji czekam na Ciebie i Twojego kropeczka

Cześć dziewczyny 😘
Ktoś tu jeszcze o mnie pamięta:p🤔🤔 Pisze,żebyście się o mnie nie martwiły.
Musiałam mieć przerwę od tego wszystkiego bo jednak nie umiałam się tak szybko podnieć po ostatnim razie. W mojej głowie ciągle krążą czarne myśli i nikomu na forum z takim podejściem bym się nie przydała. Niby plan mam, ale co z tego jak wiary zupełnie brak...
No ale do rzeczy.
Muszę podejść do stymulacji, trzeciej i ostatniej. No chyba, że nie będę miała żadnego zarodka to wtedy kiedyś podejdę do jeszcze jednej.
Za tydzień mam wizytę w starej klinice, bo nowa do której miałam iść, otwiera się od lipca i otworzyć się nie może. Po rozmowach z moją łajzą @bazylia128 doszłam do wniosku, że spróbuje wybadać ostatniego (w miarę godnego) lekarza w starej klinice i zobaczyć jakie będzie miał do nas podejście. Po wizycie podejmiemy z mężem decyzję czy tam zostajemy czy czekamy kuwa 100 lat aż się otworzy nowa klinika.
Jestem już po wizytach u Paśnika i po wynikach, które mi zlecił, stwierdził, że muszę mieć 2 szczepienia. Moje Allo MLR wynosi 19% a powinno co najmniej 40%. Sczepienia odbędą się jak będę miała zamrożone zarodki. Jedno szczepienie, dwa tygodnie później drugie szczepienie i potem min 3,4 tygodnie przerwy i mogę robić transfer. Tak że, jak w grudniu załapię się na transfer to będzie z,aje,biście. Czuję po prostu, że czas mi ucieka między palcami a ja nic nie mogę na to poradzić. Nie mogę niczego przyspieszyć... Może dlatego mam taki, a nie inny humor...
Mam nadzieję, że jak zacznę stymulację to może coś mi się odmieni. Nabiorę chęci do działania, zacznę wierzyć w to co robię i będę częściej bywała na forum❤
Trzymam kciuki za moje wszystkie dziewczyny i dziękuję za Wasze wiadomości❤ Buziaki

Super Kochana :) najważniejsze, że jest plan i teraz będziesz go po kolei realizować, dzięki temu czas zleci szybciej niż myślisz, trzymam mocno kciuki za Ciebie ❤

Zrobiłam betę i dziś wizyta u lekarza po 18 , czekam jak na szpilkach 🙃 próbuje myśleć pozytywnie , dzięki za dobre słowo 🥰

Musi być wysooooka :) :) :)

Kciukaski moje zaciśnięte

Witam ☺
Jutro czekan mnie znowu dzień transferu tym razem drugi i chyba boje sie go bardziej 🥺 czuje niepokój 😵 znów czekanie i ta niepewność... Chciałabym zeby sie w końcu udalo zebym mogla poczuc to szczęście o które kazdy pyta a kiedy w końcu ja.. Przytłaczające bo nie wiesz co powiedzieć a tak naprawdę czujesz smutek 🥺 bo wiesz ze nie możesz nic z tym zrobić i czekasz kiedy sie uda. Boję sie ze nnie dopadnie depresja jak sie nie uda. 🥺🥺🥺🥺🥺

wiem, że pewnie to cholernie trudne ale może spróbuj sobie zrobić jakiś relaks, cokolwiek by za wiele nie myśleć !

Gameta łódź. No kolejny stresujący dzien eh.

U kogo się leczysz??

Ja też z Gamety pod Łodzią :)

Dziewczyny beta <0,5 brak ciąży dobrze rozumiem pomóżcie

Bardzo mi przykro :(

Dzisiaj mam dzień płaczu i bezsilności.. Pewnie jutro zacznę działać... Jeszcze musiałam stanowczo upomnieć się o skierowanie do szpitala, bo lekarz nie rozumiał czemu nie komercyjnie.. No kuźwa... Coś mnie trafi z nimi...

Każdy to przechodzi, to chyba jeden z nieuniknionych pagórków na naszej drodze starań.

Trzymaj sie i głowa do góry. W końcu zaświeci słoneczko!

Endometrioza,poza macica? Czyli gdzie? Wg mojego stanu wiedzy o ile sie nie myle,ma niestety wplyw na jakosc komorek i brak zaplodnienia.
Badanie gen nie daje ci zadnej pewnosci co do tego ze zarodki beda zdrowe bo wychwytuja tylko podstswowe abberacje,a pozostalych 5 tys juz nie.
Odnosnie Kariotypow,pewna nie mozesz byc poniewaz pewne wady genetyczneujawniaja sie dopiero w momencie podzialu komorkowego,pomimo tego ze rodzice sa zdrowi .

Mysle ze ostatnie zdanie,ktore napisalas to moja odpowiedz,tylko na okretke.

Mój doktor mówi, że najczęściej gromadzi się na jelitach za macicą, dlatego potem ogniska rozszerzaja się i przechodzą sobie dalej ...

Cześć dziewczyny 😘
Ktoś tu jeszcze o mnie pamięta:p🤔🤔 Pisze,żebyście się o mnie nie martwiły.
No ale do rzeczy.
Mam nadzieję, że jak zacznę stymulację to może coś mi się odmieni. Nabiorę chęci do działania, zacznę wierzyć w to co robię i będę częściej bywała na forum❤
Trzymam kciuki za moje wszystkie dziewczyny i dziękuję za Wasze wiadomości❤ Buziaki

Ciebie nie pamiętać to tak jakby nie wiedzieć kiedy był chrzest Polski :D

Dobrze, wiem co czujesz w kwestii tego czasu. Mi jak wykryli pozamaciczną to 3 miesiące regeneracji, potem 2 czekania na HSG i wszystko się tak masakra odwlekało. Potem znów cykle bez owulacji albo po niedrożnej stronie - no szlak człowieka trafia.

A ty tam się gzij z chłopem, pokorzystajcie wreszcie jak należy i kto wie może los zaskoczy :)

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

01.09. - usg @Waleczna36
01.09. - usg @Karo20
01.09. - transfer @Tolka20 ✊✊✊
01.09. - transfer @Hope899 ✊✊✊
03.09. - usg @Linaaa
03.09. - transfer @Ananasowa93
04.09. - usg @Czarna1985
04.09. - usg @mary.m
04.09. - początek stymulacji @Evela.6
07.09. - wizyta przed kriotransferem @Brakujemiwiary
08.09. - wizyta kwalifikacyjna @Wesoła_Aga
10.09. - usg @KarolinaJ79
11.09. - usg @Mirka30

2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netiaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2020-11-25 Aaanna - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Waleczna36 @Karo20 ✊✊✊✊✊ pięknych widoków na usg Dziewczyny!! niech to będzie piękny dzień dla Was ❤❤❤
@Tolka20 @Hope899 ✊✊✊✊✊ w końcu zabieracie swoje Kropki do domu 🥰🥰🥰 niech się rozgoszczą i zostaną :)

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Kochana czy mogę prosić o zmianę terminu porodu 😁😁😁 z 2 listopada na 12 października 😊😊😊 dziś wyznaczyli mi datę cc

reklama
Do góry