reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wierze ci,ze juz nic nie jest jak byc powinno.Piszac o panice,stwierdzalam tylko fakt.Do pon juz blisko.Jak bedzie wszystko cacy,zapominamy o tym wszystkim i zaxzynadz szczesliwa ciaze.Wierz mi ze to najpiekniejszy czas w zyciu kobiety,nie pozwol zeby ktos ci to zepsul.
Ja taki nie dowiarek juz jestem. Poprzednio jak zachodzilam w ciążę to cieszyłam sie nią bo w Angli robisz test ciążowy jeden i tyle . Czekasz na list kiedy masz miec usg i tyle. Nikt nic tam nie bada. Ja będąc w Polsce zrobilam w sumie 5bet z czego jedna byla pomylka i 4 razy progesteron. Mam wrażenie ze wszystkie te badania człowieka bardzo stresuja i nie wiem czy tojest do końca dobre. Zamiast cieszyc sie ciąża to czlowiek siedzi i zamartwia sie wynikami🤦‍♀️

reklama
Ja taki nie dowiarek juz jestem. Poprzednio jak zachodzilam w ciążę to cieszyłam sie nią bo w Angli robisz test ciążowy jeden i tyle . Czekasz na list kiedy masz miec usg i tyle. Nikt nic tam nie bada. Ja będąc w Polsce zrobilam w sumie 5bet z czego jedna byla pomylka i 4 razy progesteron. Mam wrażenie ze wszystkie te badania człowieka bardzo stresuja i nie wiem czy tojest do końca dobre. Zamiast cieszyc sie ciąża to czlowiek siedzi i zamartwia sie wynikami🤦‍♀️
Też wydaje mi się że umiar zdecydowanie bardziej człowiekowi służy niż takie nieograniczone robienie badań. Sam sobie człowiek robi krzywdę w ten sposób.

Kazda ma tutaj takie olsnienia,ze to latanie i badanie prowadzi do nerwicy😉ale prawie kazda to robi.Bo po tylu przejsciach,czlowiek juz sam sobie nie wierzy nie mowiac o lekarzu.Ja tez tak latalam,pamietam ze przy twixach ,transfer mialam 10 wrzesnia,usg 3 listopada.!!!!!!!moj lekarz mial urlop.myslalam,ze sie odwine ze stresu.Ale ci powiem,ze na koncu cieszylam sie ze tak dlugo przetrzymalam.Bo oszczedzilam sobie tej emocjonalnej windy ktora z parteru wysylala mnie w kosmos.To jest strasznie ciezki okres,ale w koncu trzeba sobie zaciagnac hamulec i zastanowic czy cala ciaze tak chcemy przechodzic?

Kazda ma tutaj takie olsnienia,ze to latanie i badanie prowadzi do nerwicy😉ale prawie kazda to robi.Bo po tylu przejsciach,czlowiek juz sam sobie nie wierzy nie mowiac o lekarzu.Ja tez tak latalam,pamietam ze przy twixach ,transfer mialam 10 wrzesnia,usg 3 listopada.!!!!!!!moj lekarz mial urlop.myslalam,ze sie odwine ze stresu.Ale ci powiem,ze na koncu cieszylam sie ze tak dlugo przetrzymalam.Bo oszczedzilam sobie tej emocjonalnej windy ktora z parteru wysylala mnie w kosmos.To jest strasznie ciezki okres,ale w koncu trzeba sobie zaciagnac hamulec i zastanowic czy cala ciaze tak chcemy przechodzic?
Ja obiecałam sobie i mojej rodzinie ze po usg sie uspokoje i zaczne sie cieszyć ciąża. Dobrze ze poniedziałek juz blisko... 😉

Myślę że upewnienie się że wszystko jest ok. nie jest oznaką paniki. Nauczyłam się aby wszystko sprawdzać, nawet dwa razy u różnych lekarzy. Dzięki temu w zasadzie uniknęłam najgorszego. Moja ginekolog w tym 23 tc po badaniu szyjki poleciła abym odpoczywała. Jednak nie dotrwałam do wizyty u niej, wydzielina nie dawała mi spokoju i poszłam do innego lekarza. Dzięki temu ciążę uratowałam. Jeszcze wcześniej przy plamieniach byłam w sumie u trzech różnych lekarzy. Wchodziłam do gabinetu , mówiłam prawdę,.że martwię się, może poprzedni lekarz coś przeoczył....każdy z tych lekarzy był miły , badał szczegółowo.
Podobnie moją ginekolog zawsze prosiłam o robienie wymazów na posiew, robiłam też posiewy z moczu.... wszystko na moją wyraźną prośbę.

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

08.08. - transfer @Karo20
08.08. - transfer @Riddikulus
08.08. - wizyta w trakcie stymulacji @Alkalalka82
10.08. - usg @Czarna1985
10.08. - powtórka bety @mary.m
11.08. - wizyta @Margoolcia
13.08. - usg @klaudiaanita
13.08. - usg @KarolinaJ79
13.08. - transfer @kate_p7
14.08. - transfer @Linaaa
17.08. - beta @cikulinka
17.08. - beta @Waleczna36
18.08. - wizyta w klinice @Wesoła_Aga
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Karo20 @Riddikulus mocne ✊✊✊ ✊ ✊ za dzisiejsze transfery ;) zabierajcie dzieciaczki i niech zostaną z Wami ❤
@Alkalalka82 ✊✊✊✊ za wizytę, jajca na pewno rosną, oby ich było jak najwięcej 😜

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Ja już po, jeszcze sobie wypoczywam, ale zaraz wychodzę z kliniki :) totalnie się gubię w oznaczeniach, ale tyle co się dowiedziałam to podali mi zarodek AA w 5 dobie, dwa są dziś jeszcze do mrożenia, też AA i czekamy co z trzecim ;) trzymajcie kciuki ;)

Do góry