reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wierze ci,ze juz nic nie jest jak byc powinno.Piszac o panice,stwierdzalam tylko fakt.Do pon juz blisko.Jak bedzie wszystko cacy,zapominamy o tym wszystkim i zaxzynadz szczesliwa ciaze.Wierz mi ze to najpiekniejszy czas w zyciu kobiety,nie pozwol zeby ktos ci to zepsul.
Ja taki nie dowiarek juz jestem. Poprzednio jak zachodzilam w ciążę to cieszyłam sie nią bo w Angli robisz test ciążowy jeden i tyle . Czekasz na list kiedy masz miec usg i tyle. Nikt nic tam nie bada. Ja będąc w Polsce zrobilam w sumie 5bet z czego jedna byla pomylka i 4 razy progesteron. Mam wrażenie ze wszystkie te badania człowieka bardzo stresuja i nie wiem czy tojest do końca dobre. Zamiast cieszyc sie ciąża to czlowiek siedzi i zamartwia sie wynikami🤦‍♀️

reklama
Ja taki nie dowiarek juz jestem. Poprzednio jak zachodzilam w ciążę to cieszyłam sie nią bo w Angli robisz test ciążowy jeden i tyle . Czekasz na list kiedy masz miec usg i tyle. Nikt nic tam nie bada. Ja będąc w Polsce zrobilam w sumie 5bet z czego jedna byla pomylka i 4 razy progesteron. Mam wrażenie ze wszystkie te badania człowieka bardzo stresuja i nie wiem czy tojest do końca dobre. Zamiast cieszyc sie ciąża to czlowiek siedzi i zamartwia sie wynikami🤦‍♀️
Też wydaje mi się że umiar zdecydowanie bardziej człowiekowi służy niż takie nieograniczone robienie badań. Sam sobie człowiek robi krzywdę w ten sposób.

Kazda ma tutaj takie olsnienia,ze to latanie i badanie prowadzi do nerwicy😉ale prawie kazda to robi.Bo po tylu przejsciach,czlowiek juz sam sobie nie wierzy nie mowiac o lekarzu.Ja tez tak latalam,pamietam ze przy twixach ,transfer mialam 10 wrzesnia,usg 3 listopada.!!!!!!!moj lekarz mial urlop.myslalam,ze sie odwine ze stresu.Ale ci powiem,ze na koncu cieszylam sie ze tak dlugo przetrzymalam.Bo oszczedzilam sobie tej emocjonalnej windy ktora z parteru wysylala mnie w kosmos.To jest strasznie ciezki okres,ale w koncu trzeba sobie zaciagnac hamulec i zastanowic czy cala ciaze tak chcemy przechodzic?

Kazda ma tutaj takie olsnienia,ze to latanie i badanie prowadzi do nerwicy😉ale prawie kazda to robi.Bo po tylu przejsciach,czlowiek juz sam sobie nie wierzy nie mowiac o lekarzu.Ja tez tak latalam,pamietam ze przy twixach ,transfer mialam 10 wrzesnia,usg 3 listopada.!!!!!!!moj lekarz mial urlop.myslalam,ze sie odwine ze stresu.Ale ci powiem,ze na koncu cieszylam sie ze tak dlugo przetrzymalam.Bo oszczedzilam sobie tej emocjonalnej windy ktora z parteru wysylala mnie w kosmos.To jest strasznie ciezki okres,ale w koncu trzeba sobie zaciagnac hamulec i zastanowic czy cala ciaze tak chcemy przechodzic?
Ja obiecałam sobie i mojej rodzinie ze po usg sie uspokoje i zaczne sie cieszyć ciąża. Dobrze ze poniedziałek juz blisko... 😉

Myślę że upewnienie się że wszystko jest ok. nie jest oznaką paniki. Nauczyłam się aby wszystko sprawdzać, nawet dwa razy u różnych lekarzy. Dzięki temu w zasadzie uniknęłam najgorszego. Moja ginekolog w tym 23 tc po badaniu szyjki poleciła abym odpoczywała. Jednak nie dotrwałam do wizyty u niej, wydzielina nie dawała mi spokoju i poszłam do innego lekarza. Dzięki temu ciążę uratowałam. Jeszcze wcześniej przy plamieniach byłam w sumie u trzech różnych lekarzy. Wchodziłam do gabinetu , mówiłam prawdę,.że martwię się, może poprzedni lekarz coś przeoczył....każdy z tych lekarzy był miły , badał szczegółowo.
Podobnie moją ginekolog zawsze prosiłam o robienie wymazów na posiew, robiłam też posiewy z moczu.... wszystko na moją wyraźną prośbę.

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekującym na wyniki i wizyty.

✊✊✊Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😊😊😊😘😘😘😘😘😘😘
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)😊😊😊😊
Będzie się działo 🥰🥰🥰🥰🥰

08.08. - transfer @Karo20
08.08. - transfer @Riddikulus
08.08. - wizyta w trakcie stymulacji @Alkalalka82
10.08. - usg @Czarna1985
10.08. - powtórka bety @mary.m
11.08. - wizyta @Margoolcia
13.08. - usg @klaudiaanita
13.08. - usg @KarolinaJ79
13.08. - transfer @kate_p7
14.08. - transfer @Linaaa
17.08. - beta @cikulinka
17.08. - beta @Waleczna36
18.08. - wizyta w klinice @Wesoła_Aga
24.08. - wizyta przed transferem @Ananasowa93
27.08. - wizyta w klinice @Camilleka
04.09. - początek stymulacji @Evela.6

2020-08-10 Dakita30 - termin porodu ❤
2020-08-20 sandra777.12 - termin porodu ❤
2020-08-25 candy - termin porodu ❤
2020-09-03 Nencia - termin porodu ❤
2020-09-28 E-lenna - termin porodu ❤
2020-10-04 Artemida90 - termin porodu ❤
2020-10-08 Liliana87 - termin porodu ❤
2020-10-30 Laurka2019 - termin porodu ❤
2020-11-02 Alicja90 - termin porodu ❤
2020-11-06 Netaskitchen - termin porodu ❤
2020-11-11 Smętna30 - termin porodu ❤
2021-01-14 Curly89 - termin porodu ❤

@Karo20 @Riddikulus mocne ✊✊✊ ✊ ✊ za dzisiejsze transfery ;) zabierajcie dzieciaczki i niech zostaną z Wami ❤
@Alkalalka82 ✊✊✊✊ za wizytę, jajca na pewno rosną, oby ich było jak najwięcej 😜

✊✊✊✊✊✊ za wszystkie Dziewczyny działające zza krzaków ☺☺☺
Ja już po, jeszcze sobie wypoczywam, ale zaraz wychodzę z kliniki :) totalnie się gubię w oznaczeniach, ale tyle co się dowiedziałam to podali mi zarodek AA w 5 dobie, dwa są dziś jeszcze do mrożenia, też AA i czekamy co z trzecim ;) trzymajcie kciuki ;)

Do góry