reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy spadający progesteron moze oznaczać ze ciąża sie przestała rozwijać? W zeszłym tygodniu mialam 25 a wczoraj juz tylko 17😞
A jesteś na jakim cyklu???

Jeśli stymulowany progesteronem to on tak ma w zależności o której po lekach zrobisz badanie i w miarę wzrostu ciazy zwiększa się zapotrzebowanie

Naturalny cykl z obecnością cialka żółtego- progesteron jest wydzielany pulsacyjne

Nic się nie martw wszystko będzie ok🥰 ja tez schizuje nawet sikance dziś robiłam bo nic nie czuje😂🤪

Ja niestety tez po mecie biegunki ale jak biore prog to sie zamienilo w druga strone 🤭 🤭 🤭 Metformina tak dziala nisetety na jelita i ja tu tak dziewczynom o tym pisalam ze moga miec na poczatku takie atrakcje - i wiesz co one maja jakies jelita chyba z kamienia bo zadnej nic nie bylo ;) Ja na poczatku z ubikacji nie wychodzilam ;)
Ja brałam metę i to z 3 miesiące nie minęło bałam się z domu wyjść tak zle mi było;-(

Przestan, a po co badalas proga, pisalas ze tylko morfologie robilas? Mi babki w labolatorium - bo ja oczywiscie ze wszystkimi musze sobie pogadac - mowily ze dziewczynom bardzo roznie ten prog rosl, raz spadal, raz skoczyl do gory i wszystko bylo OK... Nie badz taka panikara jak ja ;) Podobno wszystkie jestescie takie opanowane ale wychodzi na to ze tylko chyba ja sie przyznaje do swoich paranoji publicznie ;)

My się w większości będziemy nadawać do leczenia po tym wszystkim 😜 mam takie huśtawki, że aż sama nie wiem co się ze mną dzieje 🤦‍♀️ @Czarna1985 słuchaj dziewczyn, to jeszcze nic nie znaczy 😘

@Czarna1985 no już doczytałam ze jesteś na sztucznym!!! Normalanie jak Cię spotkam to dokopie Ci do du,,, py- NA SZTUCZNYM NIE MA CO PATRZEĆ NA WZROSTY I SPADKI PROGESTERONU- wszystko Kochana suplementujemy i jego poziom zależy od tego kiedy zrobiłaś badanie ile godzinnego zażyciu leków- zrobisz godzinę po będzie inny po 4-6 jeszcze inny!!! Wszystko gra! Tylko na naturalnym odznaczasz żeby zobaczyć czy ciąża ma komfort bo on jest produkowany przez ciałko żółte które jestbpobudzane przez wydzielany bhcg u nas nie ma znaczenia!!! A wiem to stad ze jest to noe pierwszy transfer i ostatnio wypytywal się ginekologa z polski o z Czech !!!!!! Nie paniki chociaż i ja to robię zreszta tak jak Bazylka 😘😘😘

Hej dziewczynki między 10-13 mają dzwonić ile komórek się zapłodniło ale jestem zestresowana[emoji24][emoji33]
Do mnie już dzwonili ! Myślałam ,że rypne na zawał ... z 6 komórek 4 okazały się być dobrze dojrzale ... z 4 szt , 3 zaplodnily się prawidłowo i embriolog mówi że bardzo ładnie się dzieje ... są monitorowane cały czas ... we wtorek będą dzwonić z godziną transferu na środę .. a w poniedziałek ok 13 ja mam zadzwonić to powiedzą mi jak się dzielą ... spociłam się normalnie [emoji2356]

@motylek24 kochanie a zobacz jaki ja dziwny przypadek prg z dnia na dzien rosol z 18, na 24 a beta z nieprawidlowymi przyrostami !!!! Takie rzyczy tylko u mnie ;)
Przy mojej ciąży biochemicznej prg 30 i przyrosty 30%. Na różnych etapach się coś może „zepsuć”. Wiec nie tylko u Ciebie ja mam jeszcze ciekawiej bo u mojego syna nawet jeden przyrost był poniżej 60% w ciągu 3 dni. Czekać trzeba do 12tc albo do 10tc żeby zrobić NiPT i wtedy już spokój:-)

reklama
A jesteś na jakim cyklu???

Jeśli stymulowany progesteronem to on tak ma w zależności o której po lekach zrobisz badanie i w miarę wzrostu ciazy zwiększa się zapotrzebowanie

Naturalny cykl z obecnością cialka żółtego- progesteron jest wydzielany pulsacyjne

Nic się nie martw wszystko będzie ok🥰 ja tez schizuje nawet sikance dziś robiłam bo nic nie czuje😂🤪
Ja jestem na cyklu sztucznym. Mam chyba dzis gorszy dzień. Juz czarne mysli mnie dobijaja. Wiem ze poniedziałek już blisko ale ja ciagle mam wrażenie ze wszystko idzie przeciwko mnie. Ciagle cos , ciagle stres

Do góry