reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja to sie czasami boje twoich wypowiedzi 🤭 🤭 :o 👍 👍 👍 👍 👍 Nigdy nie wiadomo z czym wyskoczyc i czy pocieszysz czy zalamiesz 😂😂😂😂
Wiesz każdy ma swój odbiór rzeczywistości przecież nie trzeba „przejmować” czyiś wizji świata:-) Ja to widzę tak ktoś inny inaczej i luzzzz No, ale ja lubię najgorszą prawdę niż ściemę. A najbardziej nie lubię tekstu : „ wszystko będzie dobrze” dostaje wylewu jak to słyszę. Zawsze będzie „ jakoś” a obecne chciejstwo jutro już może być mało istotne - bo jutro będzie pipepszobym jutrem:p

@Czarna1985 no już doczytałam ze jesteś na sztucznym!!! Normalanie jak Cię spotkam to dokopie Ci do du,,, py- NA SZTUCZNYM NIE MA CO PATRZEĆ NA WZROSTY I SPADKI PROGESTERONU- wszystko Kochana suplementujemy i jego poziom zależy od tego kiedy zrobiłaś badanie ile godzinnego zażyciu leków- zrobisz godzinę po będzie inny po 4-6 jeszcze inny!!! Wszystko gra! Tylko na naturalnym odznaczasz żeby zobaczyć czy ciąża ma komfort bo on jest produkowany przez ciałko żółte które jestbpobudzane przez wydzielany bhcg u nas nie ma znaczenia!!! A wiem to stad ze jest to noe pierwszy transfer i ostatnio wypytywal się ginekologa z polski o z Czech !!!!!! Nie paniki chociaż i ja to robię zreszta tak jak Bazylka 😘😘😘
Nie zgodze sie z tym do konca ,w sumie to jest na odwrot,bo zadko kiedy ciaza naturalna ma problemy z progesteronem,a sztuczna jest przez nas podtrzymywana.Nie jednej tutaj takie badania uratowalo ciaze przed katastrofa.Oczywisxie ,ze te badania sa nie do konca wiarygodne.Natomiast hak prog leci w dol i tak konkretnie to trzeba ratowac co jest jeszcze do ratowania.A lekarze maja swoje zdanie na ten temat.Jak zawsze😉😉

Wiesz każdy ma swój odbiór rzeczywistości przecież nie trzeba „przejmować” czyiś wizji świata:-) Ja to widzę tak ktoś inny inaczej i luzzzz No, ale ja lubię najgorszą prawdę niż ściemę. A najbardziej nie lubię tekstu : „ wszystko będzie dobrze” dostaje wylewu jak to słyszę. Zawsze będzie „ jakoś” a obecne chciejstwo jutro już może być mało istotne - bo jutro będzie pipepszobym jutrem:p
TAK JEST !!!!!!!!!!

To nie jest znaczycy spadek,tym bardziej ze jest wydzielany skokowo i zeby te wartosci faktycznie poznac musialabys zrobic w przeciagu dnia pare razy badanie ,zeby okreslic jaki on jest faktycznie.Z drugiej strony nie jest tez wysoki ale sa dziewczyny ktore z takim cala ciaze przechodza,inne potrzebuja go wiecej.Gdybys go miala faktycznie za malo plamilabys na brozowo.Rozumiem ze tak nie jest ,wiec ba spokojnie i od poczatku😘ile go bierzesz?
Nie mam żadnych plamien. Wiec tak 1x1pxrolutex,5x Lutinus, 3 x 1besins 100g , 3x 1 duphaston

Tez tak mysle ze powinien isc w gore. Wiec musze sie nastawiac na najgorsze 😭
Nie szalej, oddychaj i łap słoneczko bo przyrosty bety masz spoko więc jest spoko! Nie ma innej kurcze opcji 😁😁😁

Hej dziewczynki między 10-13 mają dzwonić ile komórek się zapłodniło ale jestem zestresowana[emoji24][emoji33]
Trzymam ✊✊✊✊

Do mnie już dzwonili ! Myślałam ,że rypne na zawał ... z 6 komórek 4 okazały się być dobrze dojrzale ... z 4 szt , 3 zaplodnily się prawidłowo i embriolog mówi że bardzo ładnie się dzieje ... są monitorowane cały czas ... we wtorek będą dzwonić z godziną transferu na środę .. a w poniedziałek ok 13 ja mam zadzwonić to powiedzą mi jak się dzielą ... spociłam się normalnie [emoji2356]
Super szansa na 3 zarodki. Będziesz rozwijać do blastki?

Dzień dobry.

Znowu was nie nadrobie ale zawsze trzymam za Was kciuki. ❤

Dzwonili do nas z embriologii. Pobrano 11 dojrzałych komórek :szok: Zgodnie z naszą zgodą zapłodnili 3. Mamy 2 piękne zarodki. 😍 Morulki klasy 1 jak to Pani z embriologii mówiła. Słabszy ma 10 komórek. Także już w aucie pedzimy po fasolkę!!! 🚗

Błagam o kciuki i dobre myśli!!!
Powodzenia, niech fasolce będzie dobrze na dluuuuugie miesiące już od dziś 😁😁✊😁✊✊✊

reklama
Do góry