reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja to sie czasami boje twoich wypowiedzi 🤭 🤭 :o 👍 👍 👍 👍 👍 Nigdy nie wiadomo z czym wyskoczyc i czy pocieszysz czy zalamiesz 😂😂😂😂
Wiesz każdy ma swój odbiór rzeczywistości przecież nie trzeba „przejmować” czyiś wizji świata:-) Ja to widzę tak ktoś inny inaczej i luzzzz No, ale ja lubię najgorszą prawdę niż ściemę. A najbardziej nie lubię tekstu : „ wszystko będzie dobrze” dostaje wylewu jak to słyszę. Zawsze będzie „ jakoś” a obecne chciejstwo jutro już może być mało istotne - bo jutro będzie pipepszobym jutrem:p

@Czarna1985 no już doczytałam ze jesteś na sztucznym!!! Normalanie jak Cię spotkam to dokopie Ci do du,,, py- NA SZTUCZNYM NIE MA CO PATRZEĆ NA WZROSTY I SPADKI PROGESTERONU- wszystko Kochana suplementujemy i jego poziom zależy od tego kiedy zrobiłaś badanie ile godzinnego zażyciu leków- zrobisz godzinę po będzie inny po 4-6 jeszcze inny!!! Wszystko gra! Tylko na naturalnym odznaczasz żeby zobaczyć czy ciąża ma komfort bo on jest produkowany przez ciałko żółte które jestbpobudzane przez wydzielany bhcg u nas nie ma znaczenia!!! A wiem to stad ze jest to noe pierwszy transfer i ostatnio wypytywal się ginekologa z polski o z Czech !!!!!! Nie paniki chociaż i ja to robię zreszta tak jak Bazylka 😘😘😘
Nie zgodze sie z tym do konca ,w sumie to jest na odwrot,bo zadko kiedy ciaza naturalna ma problemy z progesteronem,a sztuczna jest przez nas podtrzymywana.Nie jednej tutaj takie badania uratowalo ciaze przed katastrofa.Oczywisxie ,ze te badania sa nie do konca wiarygodne.Natomiast hak prog leci w dol i tak konkretnie to trzeba ratowac co jest jeszcze do ratowania.A lekarze maja swoje zdanie na ten temat.Jak zawsze😉😉

Wiesz każdy ma swój odbiór rzeczywistości przecież nie trzeba „przejmować” czyiś wizji świata:-) Ja to widzę tak ktoś inny inaczej i luzzzz No, ale ja lubię najgorszą prawdę niż ściemę. A najbardziej nie lubię tekstu : „ wszystko będzie dobrze” dostaje wylewu jak to słyszę. Zawsze będzie „ jakoś” a obecne chciejstwo jutro już może być mało istotne - bo jutro będzie pipepszobym jutrem:p
TAK JEST !!!!!!!!!!

To nie jest znaczycy spadek,tym bardziej ze jest wydzielany skokowo i zeby te wartosci faktycznie poznac musialabys zrobic w przeciagu dnia pare razy badanie ,zeby okreslic jaki on jest faktycznie.Z drugiej strony nie jest tez wysoki ale sa dziewczyny ktore z takim cala ciaze przechodza,inne potrzebuja go wiecej.Gdybys go miala faktycznie za malo plamilabys na brozowo.Rozumiem ze tak nie jest ,wiec ba spokojnie i od poczatku😘ile go bierzesz?
Nie mam żadnych plamien. Wiec tak 1x1pxrolutex,5x Lutinus, 3 x 1besins 100g , 3x 1 duphaston

Tez tak mysle ze powinien isc w gore. Wiec musze sie nastawiac na najgorsze 😭
Nie szalej, oddychaj i łap słoneczko bo przyrosty bety masz spoko więc jest spoko! Nie ma innej kurcze opcji 😁😁😁

Hej dziewczynki między 10-13 mają dzwonić ile komórek się zapłodniło ale jestem zestresowana[emoji24][emoji33]
Trzymam ✊✊✊✊

Do mnie już dzwonili ! Myślałam ,że rypne na zawał ... z 6 komórek 4 okazały się być dobrze dojrzale ... z 4 szt , 3 zaplodnily się prawidłowo i embriolog mówi że bardzo ładnie się dzieje ... są monitorowane cały czas ... we wtorek będą dzwonić z godziną transferu na środę .. a w poniedziałek ok 13 ja mam zadzwonić to powiedzą mi jak się dzielą ... spociłam się normalnie [emoji2356]
Super szansa na 3 zarodki. Będziesz rozwijać do blastki?

Dzień dobry.

Znowu was nie nadrobie ale zawsze trzymam za Was kciuki. ❤

Dzwonili do nas z embriologii. Pobrano 11 dojrzałych komórek :szok: Zgodnie z naszą zgodą zapłodnili 3. Mamy 2 piękne zarodki. 😍 Morulki klasy 1 jak to Pani z embriologii mówiła. Słabszy ma 10 komórek. Także już w aucie pedzimy po fasolkę!!! 🚗

Błagam o kciuki i dobre myśli!!!
Powodzenia, niech fasolce będzie dobrze na dluuuuugie miesiące już od dziś 😁😁✊😁✊✊✊

reklama
Do góry