reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Do mnie już dzwonili ! Myślałam ,że rypne na zawał ... z 6 komórek 4 okazały się być dobrze dojrzale ... z 4 szt , 3 zaplodnily się prawidłowo i embriolog mówi że bardzo ładnie się dzieje ... są monitorowane cały czas ... we wtorek będą dzwonić z godziną transferu na środę .. a w poniedziałek ok 13 ja mam zadzwonić to powiedzą mi jak się dzielą ... spociłam się normalnie [emoji2356]
No to masz 3 zarodki trzymam kciuki żeby były z tego 3 blastki :-)

reklama
Przy mojej ciąży biochemicznej prg 30 i przyrosty 30%. Na różnych etapach się coś może „zepsuć”. Wiec nie tylko u Ciebie ja mam jeszcze ciekawiej bo u mojego syna nawet jeden przyrost był poniżej 60% w ciągu 3 dni. Czekać trzeba do 12tc albo do 10tc żeby zrobić NiPT i wtedy już spokój:-)
Ja to sie czasami boje twoich wypowiedzi 🤭 🤭 :o 👍 👍 👍 👍 👍 Nigdy nie wiadomo z czym wyskoczyc i czy pocieszysz czy zalamiesz 😂😂😂😂

Dzień dobry.

Znowu was nie nadrobie ale zawsze trzymam za Was kciuki. ❤

Dzwonili do nas z embriologii. Pobrano 11 dojrzałych komórek :szok: Zgodnie z naszą zgodą zapłodnili 3. Mamy 2 piękne zarodki. 😍 Morulki klasy 1 jak to Pani z embriologii mówiła. Słabszy ma 10 komórek. Także już w aucie pedzimy po fasolkę!!! 🚗

Błagam o kciuki i dobre myśli!!!

My się w większości będziemy nadawać do leczenia po tym wszystkim 😜 mam takie huśtawki, że aż sama nie wiem co się ze mną dzieje 🤦‍♀️ @Czarna1985 słuchaj dziewczyn, to jeszcze nic nie znaczy 😘
No znasz mnie juz jakis czas i wiesz ze ja i bez hormonow nie zbyt standardowa jestem to sobie wyobraz co sie teraz ze mna dzieje - wspolczuje Łukaszowi ;) i nawet @fredka84 dostaje opierdziel ;)

@Czarna1985 no już doczytałam ze jesteś na sztucznym!!! Normalanie jak Cię spotkam to dokopie Ci do du,,, py- NA SZTUCZNYM NIE MA CO PATRZEĆ NA WZROSTY I SPADKI PROGESTERONU- wszystko Kochana suplementujemy i jego poziom zależy od tego kiedy zrobiłaś badanie ile godzinnego zażyciu leków- zrobisz godzinę po będzie inny po 4-6 jeszcze inny!!! Wszystko gra! Tylko na naturalnym odznaczasz żeby zobaczyć czy ciąża ma komfort bo on jest produkowany przez ciałko żółte które jestbpobudzane przez wydzielany bhcg u nas nie ma znaczenia!!! A wiem to stad ze jest to noe pierwszy transfer i ostatnio wypytywal się ginekologa z polski o z Czech !!!!!! Nie paniki chociaż i ja to robię zreszta tak jak Bazylka 😘😘😘
Uspokoilam sie troche. Juz mi lepiej. Czekam na to usg w koncu mam pierwszy raz w zyciu😉

@Czarna1985 no już doczytałam ze jesteś na sztucznym!!! Normalanie jak Cię spotkam to dokopie Ci do du,,, py- NA SZTUCZNYM NIE MA CO PATRZEĆ NA WZROSTY I SPADKI PROGESTERONU- wszystko Kochana suplementujemy i jego poziom zależy od tego kiedy zrobiłaś badanie ile godzinnego zażyciu leków- zrobisz godzinę po będzie inny po 4-6 jeszcze inny!!! Wszystko gra! Tylko na naturalnym odznaczasz żeby zobaczyć czy ciąża ma komfort bo on jest produkowany przez ciałko żółte które jestbpobudzane przez wydzielany bhcg u nas nie ma znaczenia!!! A wiem to stad ze jest to noe pierwszy transfer i ostatnio wypytywal się ginekologa z polski o z Czech !!!!!! Nie paniki chociaż i ja to robię zreszta tak jak Bazylka 😘😘😘
Wooowwwww a oddychalas jak to pisalas jednym ciagiem ????? 😂😂😂

To zazdroszczę że już wiesz ja nadal czekam.
Do mnie już dzwonili ! Myślałam ,że rypne na zawał ... z 6 komórek 4 okazały się być dobrze dojrzale ... z 4 szt , 3 zaplodnily się prawidłowo i embriolog mówi że bardzo ładnie się dzieje ... są monitorowane cały czas ... we wtorek będą dzwonić z godziną transferu na środę .. a w poniedziałek ok 13 ja mam zadzwonić to powiedzą mi jak się dzielą ... spociłam się normalnie [emoji2356]

Dziewczyny czy spadający progesteron moze oznaczać ze ciąża sie przestała rozwijać? W zeszłym tygodniu mialam 25 a wczoraj juz tylko 17😞
To nie jest znaczycy spadek,tym bardziej ze jest wydzielany skokowo i zeby te wartosci faktycznie poznac musialabys zrobic w przeciagu dnia pare razy badanie ,zeby okreslic jaki on jest faktycznie.Z drugiej strony nie jest tez wysoki ale sa dziewczyny ktore z takim cala ciaze przechodza,inne potrzebuja go wiecej.Gdybys go miala faktycznie za malo plamilabys na brozowo.Rozumiem ze tak nie jest ,wiec ba spokojnie i od poczatku😘ile go bierzesz?

reklama
To będziesz miała podawane w 5 dobie też bym tak chciała[emoji4]

Do góry