reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wiem, że podstawa podstaw ;) tu chodzi tylko o moje samopoczucie, boje się spaść z wysokiego konia.

Rozumiem :) w takim razie tydzień czy dwa nie powinny robić różnicy, natomiast zrobiłabym toxoplazmozę (ale moja przyjaciółka z tym walczyła, to jestem przeczulona) ;)

reklama
Miałam 1/4 dawki i po 4 zastrzykach miałam koło 8 tys., Paśnik odpisał, że ok i żeby kontynuować tą samą dawkę, ponad 30 tys to chyba ciężko przy takim małym dawkowaniu 🤔
U mnie najpierw dawka 1/3 codziennie i poszybowalo powyżej 50tys! Później miałam 1/2 co 3ci dzień i trzymały się około 40tys, nieco ponad.. Każdy organizm inaczej może zareagować na accofil

Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭
Nie płacz kochana ... 4 to super wynik !!!!!! ❤️

Dziewczyny mam pytanie. Jak byłam u ginekologa na wizycie w sobotę to kazała mi zrobić kilka badań, które zazwyczaj zleca kobietom w ciąży i mówiła, że najlepiej przyjść za dwa tygodnie, ja oczywiście oświadczyłam, że będę za tydzień. Nie jestem gotowa psychicznie zrobić tych badań, bo poczuje się wtedy w ciąży, a ja bardzo się bronie przed tym żeby zrobić sobie jeszcze większą nadzieję. Mam zrobić morfologię krwi, badanie ogólne moczu, VDRL, HBsAg, przeciwciała przeciw HIV, glukozę na czczo, toksoplazmozę i TSH. Myślę, że jak przyniosę jej to za dwa tygodnie jeżeli będzie dobrze, to nic się nie stanie. Co myślicie?
Teraz zrobiła tylko TSH i glukozę, co Wy na to?
Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem co piszesz jednak na bym po prostu postępowała zgodnie z zaleceniami lekarza. Wspomniany pakiet badań to chyba norma w I trymestrze. Chyba lepiej wiedzieć wcześniej niż później co z nich wynika.

Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭

Trzymam kciuki kochana aby się ładnie łączyły teraz ✊✊✊😘

U mnie najpierw dawka 1/3 codziennie i poszybowalo powyżej 50tys! Później miałam 1/2 co 3ci dzień i trzymały się około 40tys, nieco ponad.. Każdy organizm inaczej może zareagować na accofil

Wow to moje 8 tys przy tym wydaje się podejrzanie małe 🤔 ciąża się nie utrzymała, ale z drugiej strony Paśnik nie kazał zwiększać 🤷‍♀️

reklama
Kochana w 4 naprawdę jest nadzieja, nie nastawiam się na najgorsze bo jakość jest najważniejsza, nie ilość! Estradiol raczej nie spadł, może wtedy był błąd w labo albo masz w innych jednostkach. A ile łącznie pęcherzykow pobrali? Pozostałe były puste?

Do góry