reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiem, że podstawa podstaw ;) tu chodzi tylko o moje samopoczucie, boje się spaść z wysokiego konia.

Rozumiem :) w takim razie tydzień czy dwa nie powinny robić różnicy, natomiast zrobiłabym toxoplazmozę (ale moja przyjaciółka z tym walczyła, to jestem przeczulona) ;)

reklama
Miałam 1/4 dawki i po 4 zastrzykach miałam koło 8 tys., Paśnik odpisał, że ok i żeby kontynuować tą samą dawkę, ponad 30 tys to chyba ciężko przy takim małym dawkowaniu 🤔
U mnie najpierw dawka 1/3 codziennie i poszybowalo powyżej 50tys! Później miałam 1/2 co 3ci dzień i trzymały się około 40tys, nieco ponad.. Każdy organizm inaczej może zareagować na accofil

Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭
Nie płacz kochana ... 4 to super wynik !!!!!! ❤️

Dziewczyny mam pytanie. Jak byłam u ginekologa na wizycie w sobotę to kazała mi zrobić kilka badań, które zazwyczaj zleca kobietom w ciąży i mówiła, że najlepiej przyjść za dwa tygodnie, ja oczywiście oświadczyłam, że będę za tydzień. Nie jestem gotowa psychicznie zrobić tych badań, bo poczuje się wtedy w ciąży, a ja bardzo się bronie przed tym żeby zrobić sobie jeszcze większą nadzieję. Mam zrobić morfologię krwi, badanie ogólne moczu, VDRL, HBsAg, przeciwciała przeciw HIV, glukozę na czczo, toksoplazmozę i TSH. Myślę, że jak przyniosę jej to za dwa tygodnie jeżeli będzie dobrze, to nic się nie stanie. Co myślicie?
Teraz zrobiła tylko TSH i glukozę, co Wy na to?
Nie jestem pewna czy dobrze rozumiem co piszesz jednak na bym po prostu postępowała zgodnie z zaleceniami lekarza. Wspomniany pakiet badań to chyba norma w I trymestrze. Chyba lepiej wiedzieć wcześniej niż później co z nich wynika.

Dziewczyny ja już po - 4 komórki :( nie wiem nawet czy dojrzałe :( zaraz mam wizytę u lekarza do wypisu. Estradiol dziś ponad 2000 wiec spadł z ostatnich 3200. Nie wiem jak z progesteronem bo po lekach mam już 14...oni chcą żeby odbył się świeży transfer jeśli oczywiście komórki się zapłodnią i będzie co transferować. Głowa mi pęka i płakać mi się chce, tyle stresu to wszystko kosztuje :( nie wiem co z wlewem z accofilu bo nie wiem czy się coś zapłodni :( a transfer jeśli będzie to w środe. Narazie czekam aż inna lekarka rozczyta się z pisma innego lekarza. Ja pierdole 😭

Trzymam kciuki kochana aby się ładnie łączyły teraz ✊✊✊😘

U mnie najpierw dawka 1/3 codziennie i poszybowalo powyżej 50tys! Później miałam 1/2 co 3ci dzień i trzymały się około 40tys, nieco ponad.. Każdy organizm inaczej może zareagować na accofil

Wow to moje 8 tys przy tym wydaje się podejrzanie małe 🤔 ciąża się nie utrzymała, ale z drugiej strony Paśnik nie kazał zwiększać 🤷‍♀️

reklama
Kochana w 4 naprawdę jest nadzieja, nie nastawiam się na najgorsze bo jakość jest najważniejsza, nie ilość! Estradiol raczej nie spadł, może wtedy był błąd w labo albo masz w innych jednostkach. A ile łącznie pęcherzykow pobrali? Pozostałe były puste?

Do góry