reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
jest ok dziękuję Ci
Najważniejsze to że wiem że teraz muszę zrobić FSH i LH
progesteron, estradiol chyba jakoś później się robi
Estradiol ja mialam robione przed samą punkcja tak samo progesteron... Tzn.progesteron robiłam milion razy 🙈 przed rozpoczęciem terapii (a że kilka razy juz ja zaczynalam to kilka razy juz robiłam....) a później przed punkcja i właśnie na tej podstawie lekarz odwołał mi transfer.... 😔

Estradiol ja mialam robione przed samą punkcja tak samo progesteron... Tzn.progesteron robiłam milion razy 🙈 przed rozpoczęciem terapii (a że kilka razy juz ja zaczynalam to kilka razy juz robiłam....) a później przed punkcja i właśnie na tej podstawie lekarz odwołał mi transfer.... 😔
aha
ja na pewno miałam zaznaczony estradiol do zrobienia przed procedurą, bo niestety już raz robiłam "zestaw" badań. Widocznie to indywidualne zalecenia.

Normalne plamienie jak @ czerwony żywy, dodam że na papierze dopiero zauwazylam bo zero objawow @.na ta chwile nie biorę żadnych leków juz. W związku z tym ze mialam za duży progesteron transfer był odroczony. Po @ mam się wstawić w klinice i wtedy lekarz powie od kiedy mam brac leki i kiedy transfer...
Mi się wydaje, że to raczej wahania hormonów i dlatego masz szybciej okres. Nadal krwawisz? Po punkcji miałam lekką hiperke, okres dostałam dwa dni przed czasem, ale i tak dopiero po odstawieniu Dupastonu, i szczerze myslam, że każdy dostaje progesteron punkcji jak nie ma być transferu. Ale mojego zdania nie bierz sobie zbytnio do głowy, bo ja zielona jestem w temacie.

reklama
Do góry