reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
jest ok dziękuję Ci
Najważniejsze to że wiem że teraz muszę zrobić FSH i LH
progesteron, estradiol chyba jakoś później się robi
Estradiol ja mialam robione przed samą punkcja tak samo progesteron... Tzn.progesteron robiłam milion razy 🙈 przed rozpoczęciem terapii (a że kilka razy juz ja zaczynalam to kilka razy juz robiłam....) a później przed punkcja i właśnie na tej podstawie lekarz odwołał mi transfer.... 😔

Estradiol ja mialam robione przed samą punkcja tak samo progesteron... Tzn.progesteron robiłam milion razy 🙈 przed rozpoczęciem terapii (a że kilka razy juz ja zaczynalam to kilka razy juz robiłam....) a później przed punkcja i właśnie na tej podstawie lekarz odwołał mi transfer.... 😔
aha
ja na pewno miałam zaznaczony estradiol do zrobienia przed procedurą, bo niestety już raz robiłam "zestaw" badań. Widocznie to indywidualne zalecenia.

Normalne plamienie jak @ czerwony żywy, dodam że na papierze dopiero zauwazylam bo zero objawow @.na ta chwile nie biorę żadnych leków juz. W związku z tym ze mialam za duży progesteron transfer był odroczony. Po @ mam się wstawić w klinice i wtedy lekarz powie od kiedy mam brac leki i kiedy transfer...
Mi się wydaje, że to raczej wahania hormonów i dlatego masz szybciej okres. Nadal krwawisz? Po punkcji miałam lekką hiperke, okres dostałam dwa dni przed czasem, ale i tak dopiero po odstawieniu Dupastonu, i szczerze myslam, że każdy dostaje progesteron punkcji jak nie ma być transferu. Ale mojego zdania nie bierz sobie zbytnio do głowy, bo ja zielona jestem w temacie.

reklama
Do góry