reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje[emoji846]Moja córeczka ma 3 lata, a twoje dzieciątko ile ma? A ta pierwsza ciąża za którym razem Ci się udała? Boję się, że u nas teraz tez może być dluzsza droga i chyba dlatego też tak załapałam z tym wszystkim.
Tez mam trzylatke z pierwszej procedury i 7tyg córkę z drugiej. Trzymam kciuki żeby u Ciebie też sprawnie poszło :)

reklama
Gratuluje🙂Moja córeczka ma 3 lata, a twoje dzieciątko ile ma? A ta pierwsza ciąża za którym razem Ci się udała? Boję się, że u nas teraz tez może być dluzsza droga i chyba dlatego też tak załapałam z tym wszystkim.
Pierwsza ciąża to był drugi transfer. Bylam zielona jak szczypiorek na wiosnę... Drugi to i tak dobrze, teraz to wiem doskonale...
Mieliśmy jeszcze 4 zarodki zamrożone, więc naiwnie myślałam, że to wystarczy... Okazało się, że nie wystarczyło. W styczniu zaczynaliśmy nową procedurę i zaskoczyło tym razem od razu. Pierwszy w życiu świeży transfer😊 Akurat przed początkiem epidemii miałam usg serduszkowe.
A Maksik ma teraz 1.5 roku❤️Nadal nie dowierzam, że ten agent niedługo będzie starszym bratem😀

Kurczę niunia ale to jest niesamowite ze dwa razy pod rząd udało się naturalnie. Wiadomo ze różnie może być ale teraz myśle co się dzieje ze korpus nie zostaje z tobą. Czy przez endomende komórki są słabszej jakości, czy coś w immunologii jest ze odrzuca zarodek ???
może warto coś poszukać przed kolejna stymulacja w razie czego ?
Coś jest niestety nie tak..
Lekarz zlecił badania genetyczne byłam dziś rano w klinice i zrobiłam
Wyniki do 6 tyg

Zmienie temat na naprawdę z du.py, to prawda ze Barcelona jest w kwarantannie znowu?
Jest w 2giej fazie czyli są ograniczenia ilości ludzi w miejscach publicznych. Wszędzie jest obowiązek noszenia maseczki, są mandaty. Podobno rozważają zamkniecie miasta na 2tyg [emoji2358][emoji2358] choć wątpię żeby do tego doszło. W tej temp to nieludzkie.

Jest w 2giej fazie czyli są ograniczenia ilości ludzi w miejscach publicznych. Wszędzie jest obowiązek noszenia maseczki, są mandaty. Podobno rozważają zamkniecie miasta na 2tyg
emoji2358.png
emoji2358.png
choć wątpię żeby do tego doszło. W tej temp to nieludzkie.
To samo będzie w Paryżu pod koniec sierpnia, ale już mamy nakaz maseczek wszedzie, poza ulica. Martwię się o procedurę czy mi nie wstrzymają 😕

To samo będzie w Paryżu pod koniec sierpnia, ale już mamy nakaz maseczek wszedzie, poza ulica. Martwię się o procedurę czy mi nie wstrzymają [emoji53]
U nas maseczki przede wszystkim na ulicy są obowiązkowe, w każdej przestrzeni publicznej. A co do procedury to ja myślę, że w październiku/listopadzie znowu może być slabo, wcześniej myślę, że nie.

To teraz będziesz podchodzić do nowej stymulacji? Czy masz jeszcze zarodki?
Niestety do nowej , z długiego protokołu udało się uzyskać tylko jedna blastocyste. Strasznie chce mieć dziecko , jak każda z Was pewnie :) nie wiem na ile prób starczy mi sił ale jeszcze walczę ! To jest bardzo motywujące jak czytam o udanych Waszycj transferach :)

U nas maseczki przede wszystkim na ulicy są obowiązkowe, w każdej przestrzeni publicznej. A co do procedury to ja myślę, że w październiku/listopadzie znowu może być slabo, wcześniej myślę, że nie.
Ale normalnie wychodzicie z domów, sklepy, wszystko jest otwarte? W Paryżu póki co, obowiązek w sklepach, zamkniętych pomieszczeniach, na ulicy można bez. Ale myśle ze to kwestia czasu zanim nałożą większe restrykcje.

reklama
Cześć, podczytuje Was od kilku dni. Jakieś 4 lata temu także byłam ma tym forum, miałam 2.nieudane inseminacje, ale in vitro za pierwszym razem się udało i już mam jedno maleństwo. Teraz tak rozmyślam nad powrotem do kliniki po jakieś rodzenstwo dla mojej córeczki. Czytam Was teraz i jestem w szoku, że ja już zapomniałam jak to wszystko się odbywało, kiedyś myślałam, że wszystko będę pamiętać do końca życia.... A jednak chyba wyparlam to z pamieci. Jesli moge do Was dolaczyc.to będzie mI miło, musze zadzwonic do kliniki umówić się na wizytę. Trzymam za wszystkie Was kciuki, i bardzo kibicuje tym dziewczynom co teraz mialy transfery i i tym co będą sprawdzać czy beta rośnie.

Hej, pewnie że dołączaj do nas, witamy😊
Gdzie się leczysz??

Do góry