reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Umawiam się teraz na wizytę 29.07 mam nadzieje, ze o czasie przyjdzie i w sierpniu transfer.Sama nie wiem czy coś dalej badać lekarz mi powiedział, ze mam podchodzić do transferu, ze to problem po stronie zarodków. Zobaczymy co powie inny na wizycie.
Rozumiem cię.. Też sama nie wiem co robić... W sumie to najłatwiej powiedziec że to problem zarodkow... Ja to słyszę u siebie za każdym razem...
A zarodki masz pewnie nie badane? To tak jak ja.. No chyba że podejdziesz do transferu, z nadzieją ze może się uda... 🙄

reklama
A ja się zastanawiam czy jak test wychodzi taki meeeeega bladzioch ze praktycznie tam nic nie widać tylko cień cienia to beta może być dodatnia ??
Bo ja takie testy mam już 3 miesiąc z rzędu ale okres przychodzi praktycznie o czasie. I zastanawiam się czy gdybym zrobiła betę przed spodziewana miesiączka to by coś wyszło ....
Może nic nie zobaczycie na tym zdjęciu ale na żywo ta kreseczka jest widoczna
Jako wariatka od testów powiem Ci się wydaje mi się, że może coś bez bety wyjść, ale Twoje wydaje mi się byc zbyt różowe jak na to o czym ja piszę. Przetestowałam różne testy i na większości dopatrzyłam się cienia, szczególnie tych kasetowych. Ostatecznie zakupiłam na allegro te testy Super Czułe Pink strumieniowe (tańsze niż stacjonarne, za 10 sztuk dałam niecałe 50 zł), tam nie dałam rady dopatrzeć się cienia, nawet pod światło i podswietlając test, inne wówczas pokazywały mi cień cienia lub po czasie dłuższym niż 10 minut też pokazywały. Wydaje mi się, że po prostu miejsce w którym ma pojawić się linia testowa moknie i pojawia się ślad.
Ale co jest na Twoich testach to nie wiem :) raz, że ich nie widzę w realu to nie powiem czy to to samo, a dwa telefon mi się psuje i wszytko widzę za mgłą ;) aczkolwiek tak jak @motylek24 piszę idź na betę

Ostatnia edycja:
Na razie poczekam na luzie
Bo się wygłupiłam i nie wiadomo tak naprawdę jak to się skończy różnie może być sama wiesz
Nic sie nie wyglupilas - dla mnie wrecz odwrotnie - to bardzo odpowiedzialne z Twojej strony ze sobie bete sprawdzilas - przeciez to ani nic przyjemnego sie kłuc ani nic komfortowego przebywac teraz w labolatoriach... No ja pierdziele jakie wyglupilam? Przeciez staracie sie o dzidiusia chyba tak??? To jest wasze zycie i wasze decyzje i nikomu nic do tego...Ja ci zycze zeby to 5 zamienilo sie szybcitko w bijace serduszko - tyle juz tez przeszlas to chyba normalne ze wolisz sobie sprawdzic. Az sie milo WLASNIE czyta ze cos u was po staranaich naturalnych sie zadzieje ... A jesli chodzi o wakacje - to baw sie, sie tancz, spiewaj i nawet napij sie. Moja kolezanka kiedys byla ze mna na imprezie i na drugi dzien skacowaona do mnie zadzwonila ze sie tak zle czuje i ze teraz to juz z rok sie nie napije. Na drugi dzien zrobila sikanca bo jej sie okres spoznil - i prosze ciaza ;) Ty wiesz jaki ona ma spust ;) przeciez wtedy jakies hektolitry piwa pomieszane z drinami wypila ;) Dziecko sie urodzilo zdrowiusie - zwyczajnie nie wiedziala o ciazy... Inna znowu co drugi dzien chodzila sobie do solarium i tez nie wiedziala ze jest w ciazy - tez urodzila zdrowe dziecko ;)

Ostatnia edycja:
2086 za jeden pen który na 6 dni starcza.. Nie mam żadnej refundacji 😭
Ja pierdziele jakie to wszystko drogie !!! Tak jak @Czarna1985 napisala musimy docenia fakt chociazby taki ze stac nas na in vitro bo jest napewno bardzo duzo par, ktore moga sobie tylko o tym pomarzyc ;( Sama procedura jest mega obciazajaca finanse a tu dochodzi drugie tyle na wydatki obok zwiazane z leczeniem ;(

Ostatnia edycja:
A ja się zastanawiam czy jak test wychodzi taki meeeeega bladzioch ze praktycznie tam nic nie widać tylko cień cienia to beta może być dodatnia ??
Bo ja takie testy mam już 3 miesiąc z rzędu ale okres przychodzi praktycznie o czasie. I zastanawiam się czy gdybym zrobiła betę przed spodziewana miesiączka to by coś wyszło ....
Ja taki mialam w 4 dpt i wiesz co zrobilam w swoim zyciu tych testow chyba liczone w tysiacach - jak jest biel wizira to ciazy nie ma a zawsze sie wpatruje w ta biel jakbym chciala wyczarowac ta kreseczke i dopiero po transferach widzialam takie kreseczki...

Aha no napewno gołym okiem widac ja wyrazniej prawda - wiesz ze ja bym nie wytrzymala i pobiegla na bete ;)

Ale normalnie wychodzicie z domów, sklepy, wszystko jest otwarte? W Paryżu póki co, obowiązek w sklepach, zamkniętych pomieszczeniach, na ulicy można bez. Ale myśle ze to kwestia czasu zanim nałożą większe restrykcje.
Tak, nie ma ograniczeń w przemieszczaniu si. Tylko właśnie ta maseczka, która jest mega uciążliwa, bo slabo się oddycha jak jest tak gorąco, ale rozumiem, szanuje i noszę.

reklama
Jako wariatka od testów powiem Ci się wydaje mi się, że może coś bez bety wyjść, ale Twoje wydaje mi się byc zbyt różowe jak na to o czym ja piszę. Przetestowałam różne testy i na większości dopatrzyłam się cienia, szczególnie tych kasetowych. Ostatecznie zakupiłam na allegro te testy Super Czułe Pink strumieniowe (tańsze niż stacjonarne, za 10 sztuk dałam niecałe 50 zł), tam nie dałam rady dopatrzeć się cienia, nawet pod światło i podswietlając test, inne wówczas pokazywały mi cień cienia lub po czasie dłuższym niż 10 minut też pokazywały. Wydaje mi się, że po prostu miejsce w którym ma pojawić się linia testowa moknie i pojawia się ślad.
Ale co jest na Twoich testach to nie wiem :) raz, że ich nie widzę w realu to nie powiem czy to to samo, a dwa telefon mi się psuje i wszytko widzę za mgłą ;) aczkolwiek tak jak @motylek24 piszę idź na betę
hehehehe no ja tez taka wariatka jak ty i wiesz co masz racje w tym ze pod roznymi katami iswiatlem dziennym mozna sie dopatrzyc jakby takiej drugiej kreseczki ale nie zabarwionej - w sensie jest to miejsce gdzie powinna sie ona zabrwic - wiesz o co mi chodzi 😂 😂 😂 ale u ananasowej widac lekkie zabarwienie, przynajmniej ja to widze no i nie da sie tel tez przekazac czystego obrazu na zywo napewno innaczej to wyglada - bo ja pozniej juz spejalnie robilam sobie zdjecia tych testow i powiedzialam sobie ze jak na zdjeciu zobacze tzn ze sa ;)

Ostatnia edycja:
Do góry