reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja mam dawkę 200. W srode się okaże czy coś z tego będzie. Jak na razie jestem dobrej myśli i oby tak zostało 😍❤ brzuch mam zawsze spuchniety po stymulacji 🙈 jak się przygotowywałam do 1 iui to się śmiałam do męża że wyglądam jak bym już w ciąży była 😂😂🙈 może to po prostu zwykle osłabienie organizmu... Ja oprócz tej huśtawki nastrojów, większego brzucha 🙈 i osłabienia (tzn. Takie dziwne kręciołki mam w głowie 🤷‍♀️ i szybko się męczę) to jest ok. Mam nadzieję że to po prostu stres przed środową wizyta. Już jej się doczekać nie mogę 😍😍😍 a jeszcze caly wtorek i pół środy... Zwariuje do tego czasu 😔
Edit
Cos mi sie dwa razy wstawiło

reklama
Dziewczyny czy któraś z was brała Puregon do stymulacji? Jestem po 4 zastrzykach i jakoś dziwnie się czuje... Ogólnie mam wachania nastroju... Zastanawiam się czy mam odpowiednią dawkę bo 200... A wizyta dopiero w środę. Chyba zaczyna mnie ogarniać strach... Ale jest dobrze bo dalej wierzę w to ze sie tym razem uda❤
Ja brałam i wszystko było ok.

Beta
03.07- 3705
06.07.-7109
Z
Wolniej rośnie;(

Załączniki

• 20200706_173317.jpg
    20200706_173317.jpg
    262,3 KB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny może jestem monotematyczna, ale mam teraz histeroskopie i się zastanawiam czy robic jakieś dodatkowe badania. W sensie miałam implantację urodziłam syna. Raczej receptywnosc się nie zmieniła, wiec Era test odpada. Będzie test uma. Mamy genetykę zrobioną. Zbadane mutacje:
Detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny-czynnik II
detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny- czynnik V
mutacjie polimorfizmu w genie MTHFR.
chyba NK mogłabym zbadać czy coś jeszcze?

Hej! Przyszłam się przywitać i pożalić 😓. Miałam dzisiaj punkcję i niestety tylko trzy komórki udało się pobrać. Jestem załamana, bo boje się, że nic z tego nie będzie... 😭😭 Którejś z Was się udało z tak nikłą liczbą komórek? Wiecie kiedy mogę zaczynać proces od nowa? Doktor kazał mi być dobrej myśli i czekać te 5 dni, ale jak czytam ile tych zarodków odpada po drodze to nie łudzę się, że się uda doprowadzić to do końca... 😭😭
Ja miałam przy drugiej stymulacji pobranych 15 komórek,wszystkie się zapłodniły. Juz mi lekarz kazał się szykować na transfer w 3 dniu no póżniej info że wszystkie 15 komórek przestało się rozwijać. Trzecia stymulacja długi protokół pobranych 5 komórek...już byłam załamana ale w 3 dobie zamrożono 3 dobre i z tej średniej jestem teraz w ciąży. także głowa do góry...tak naprawdę nigdy nie wiadomo co będzie. Możesz mieć równie dobrze 3 blastki za co trzymam kciuki:)

U mnie dzisiaj punkcja. Pobrano 9 komórek z czego do zapłodnienia nadawało się 6.Poprzednim razem 5.
Stymulacja teraz 200 puregon przez
12 dni
, od czwartego dnia cetrotide i na koniec 2 ampułki ovitrelle.Poprzednio z racji niższego amh niż teraz miałam dawkę puregonu 300. Wtedy się nie udało.
Zobaczymy jak teraz.

reklama
Do góry