reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja mam dawkę 200. W srode się okaże czy coś z tego będzie. Jak na razie jestem dobrej myśli i oby tak zostało 😍❤ brzuch mam zawsze spuchniety po stymulacji 🙈 jak się przygotowywałam do 1 iui to się śmiałam do męża że wyglądam jak bym już w ciąży była 😂😂🙈 może to po prostu zwykle osłabienie organizmu... Ja oprócz tej huśtawki nastrojów, większego brzucha 🙈 i osłabienia (tzn. Takie dziwne kręciołki mam w głowie 🤷‍♀️ i szybko się męczę) to jest ok. Mam nadzieję że to po prostu stres przed środową wizyta. Już jej się doczekać nie mogę 😍😍😍 a jeszcze caly wtorek i pół środy... Zwariuje do tego czasu 😔
Edit
Cos mi sie dwa razy wstawiło

reklama
Dziewczyny czy któraś z was brała Puregon do stymulacji? Jestem po 4 zastrzykach i jakoś dziwnie się czuje... Ogólnie mam wachania nastroju... Zastanawiam się czy mam odpowiednią dawkę bo 200... A wizyta dopiero w środę. Chyba zaczyna mnie ogarniać strach... Ale jest dobrze bo dalej wierzę w to ze sie tym razem uda❤
Ja brałam i wszystko było ok.

Beta
03.07- 3705
06.07.-7109
Z
Wolniej rośnie;(

Załączniki

• 20200706_173317.jpg
    20200706_173317.jpg
    262,3 KB · Wyświetleń: 81
Dziewczyny może jestem monotematyczna, ale mam teraz histeroskopie i się zastanawiam czy robic jakieś dodatkowe badania. W sensie miałam implantację urodziłam syna. Raczej receptywnosc się nie zmieniła, wiec Era test odpada. Będzie test uma. Mamy genetykę zrobioną. Zbadane mutacje:
Detekcja mutacji G20210A w genie Protrombiny-czynnik II
detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny- czynnik V
mutacjie polimorfizmu w genie MTHFR.
chyba NK mogłabym zbadać czy coś jeszcze?

Hej! Przyszłam się przywitać i pożalić 😓. Miałam dzisiaj punkcję i niestety tylko trzy komórki udało się pobrać. Jestem załamana, bo boje się, że nic z tego nie będzie... 😭😭 Którejś z Was się udało z tak nikłą liczbą komórek? Wiecie kiedy mogę zaczynać proces od nowa? Doktor kazał mi być dobrej myśli i czekać te 5 dni, ale jak czytam ile tych zarodków odpada po drodze to nie łudzę się, że się uda doprowadzić to do końca... 😭😭
Ja miałam przy drugiej stymulacji pobranych 15 komórek,wszystkie się zapłodniły. Juz mi lekarz kazał się szykować na transfer w 3 dniu no póżniej info że wszystkie 15 komórek przestało się rozwijać. Trzecia stymulacja długi protokół pobranych 5 komórek...już byłam załamana ale w 3 dobie zamrożono 3 dobre i z tej średniej jestem teraz w ciąży. także głowa do góry...tak naprawdę nigdy nie wiadomo co będzie. Możesz mieć równie dobrze 3 blastki za co trzymam kciuki:)

U mnie dzisiaj punkcja. Pobrano 9 komórek z czego do zapłodnienia nadawało się 6.Poprzednim razem 5.
Stymulacja teraz 200 puregon przez
12 dni
, od czwartego dnia cetrotide i na koniec 2 ampułki ovitrelle.Poprzednio z racji niższego amh niż teraz miałam dawkę puregonu 300. Wtedy się nie udało.
Zobaczymy jak teraz.

reklama
Do góry