reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czy któraś z was brała Puregon do stymulacji? Jestem po 4 zastrzykach i jakoś dziwnie się czuje... Ogólnie mam wachania nastroju... Zastanawiam się czy mam odpowiednią dawkę bo 200... A wizyta dopiero w środę. Chyba zaczyna mnie ogarniać strach... Ale jest dobrze bo dalej wierzę w to ze sie tym razem uda❤️

reklama
Jestem po wizycie.Oststnie badanie akurat dzisiaj byl wynik w klinice wiec lekarz ma go w kompie.Zostalam zakwalifikowana do programu z urzedu miasta😁Wykupulam zastrzyki-przepisal mi Menopur 225j.zaczynam jak pojawi sie miesiaczka tzn.od 2 dnia czyli juz w tym tygodniu.A lekarz nawet nie przejrzal moich badan tylko je zostawil przeczytal tylko zaswiadczenie mojego poprzedniego gina ja powiedzialam ze AMH mu wzroslo i juz zrobil usg i jyz.Wyslal mnie do poloxnej zeby wytlumacxyla jak mieszac lek i takie tam.O matko czyli w tym miesiacu moge miec juz punkcje?
super ;) ja się wieczorkiem odezwie bo mam jeszcze dużo pracy a musze mic wolny czwartek ;)

Przy konflikcie to żadne szczepienie...

Podają cieżarnej leki od 3 trymestru.

Też mam konflikt z partnerem - serologiczny oczywiście :D Jak miałam cp to mi podawali immunoglobuliny ;)
Niekoniecznie i to nie jest jedyne rozwiązanie - moja znajoma jak zaczela się dopieros tarac o dziecko i z mezem miała konflikt to cos im tam zapodal i było po sparwie ;)

Dziewczyny czy któraś z was brała Puregon do stymulacji? Jestem po 4 zastrzykach i jakoś dziwnie się czuje... Ogólnie mam wachania nastroju... Zastanawiam się czy mam odpowiednią dawkę bo 200... A wizyta dopiero w środę. Chyba zaczyna mnie ogarniać strach... Ale jest dobrze bo dalej wierzę w to ze sie tym razem uda❤
Ja miałam przy poprzedniej stymulacji - taki w penie? ja sie czułam bardzo dobrze ;)

@Czarna1985 a jak u Ciebie nastrój? Mam nadzieję, że trochę lepszy niz ostatnio 😘
Hej kochanie , dziękuję ze pytasz. Tak juz lepiej . Dzis zaczelam się pakować wiec dzien mi szybko zleci. Zakupy i prezenty zrobione wiec jak zwykle jedziemy do Polski zaladowani🤣🤣🤣
Jeszcze 3 dni i wyjezdzamy 😁😁😁
A ty jak się czujesz?juz niedlugo i bedziesz gruba 😉

Pewnie chcą sprawdzić czy nie masz trombofilii, co może mieć znaczenie przy transferze i ewentualnych zaleceniach do niego, a o tym azf i cftr to widziałam, że @kate_p7 dziś pisała, że mutacje mogą powodować poronienia, więc może chcą się zabezpieczyć 🤔
trombofilii nie mam bo ja na to akurat miałam robione badania i już zrobię ten mthfr. U nas była konkretna wada genetyczną więc znamy przyczynę poronien, wiec wolę sprawdzić zanim wydam kolejne 8 stow. Ale jak każą no to zrobimy....

Niekoniecznie i to nie jest jedyne rozwiązanie - moja znajoma jak zaczela się dopieros tarac o dziecko i z mezem miała konflikt to cos im tam zapodal i było po sparwie ;)
A to by była nowość:) ja też mam konflikt i też immunoglobulina szła. Jakbyś się coś więcej dowiedziała id koleżanki to daj znać pls :)

reklama
Hej! Przyszłam się przywitać i pożalić 😓. Miałam dzisiaj punkcję i niestety tylko trzy komórki udało się pobrać. Jestem załamana, bo boje się, że nic z tego nie będzie... 😭😭 Którejś z Was się udało z tak nikłą liczbą komórek? Wiecie kiedy mogę zaczynać proces od nowa? Doktor kazał mi być dobrej myśli i czekać te 5 dni, ale jak czytam ile tych zarodków odpada po drodze to nie łudzę się, że się uda doprowadzić to do końca... 😭😭

Do góry