reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Leżę sobie właśnie z borowina na broszce 😅😅 byłam dziś u lekarza bo przed stymulacja w Novum muszę mieć badanie USg piersi zrobione wiec przy okazji zrobiłam sobie usg broszki bo jak już się obnażam to na całego 😜 jak miło słyszeć, ze mam piękna macice, wszystko super, ukrwienie itd.... tylko kuwa brak ciąży. Piersi tez w porządku i tarczyca tez wiec się cieszę :) po tym antybiotyku co brałam zaczęłam czuć taki dyskomfort w broszce ( sorki za szczegóły 😜) bo mnie chyba wyjałowił ale dostałam jakaś tabletkę i faktycznie od razu lepiej. Ale odczyn mam wręcz idealny jak to lekarz powiedział ;)
Ja tez robilam usg piersi we wtorek bo mi wyszly badania... Tez jest ok ale za kazdym razem jak ide to mam jakis taki lek - chociaz niby nie mam predyspozycji do niczego zlego. Bardzo nie lubie tego badania nawet fizycznie - jezdzi tym i przyciska i wciska a ja piersi prawie zero 👍 Jeszcze przy okazji mi tak burknelo w brzuszysku :o:p😂 czasmi sie ciesze z maseczek bo przynajmniej nie bylo widac rumienca jakim sie oblalam ;) a lekarz takie ciacho heheheh ja to jakas nimfomanka jestem ;)

reklama
Hej moje kochane. Ja dzis mialam strasznie nerwowy dzien . Rano wyjechalam do Londynu na badania, tam byl kosmos normalnie 😭pełno aut , korki , kazdy sie wpycha, no istny cyrk. Wrocilam mokra z tej podróży, do tej pory mnie żołądek boli. Jak nie stracę prawka po tej podrozy to bedzie cud😭raz przyjechałam na czerwonym swietle i raz prędkość przekroczylam. Oczywiście kamery byly🤦‍♀️masakra . Juz nigdy więcej sama nie pojade tam wole jechać 1600 km do Polski
Po powrocie zabralam sie za robienie tortu dla przyjaciółki na jutrzejsze urodziny.Wszystko fajnie ale kuzwa 3 masy mi sie zwazyly 🤦‍♀️😭Panie ze sklepu juz sie smialy ze mnie ze chyba nie mam dnia😭
Moja kuchnia wyglada jakby bomba w niej pier... dolnela 😭😭😭Maz wrocil z pracy i troche mi pomogl a to efekt

Załączniki

• 20200626_194706.jpg
    20200626_194706.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 86
Ja chyba też się jutro spije. U mnie to szybko dwie lampki wina😁 normalnie muszę reset zrobić bo dzisiejsza wizyta mnie głęboko rozczarowała.
A co tam bylo na wizycie? Jak tam kochana - poukladalas sobie troche to wszystko? Mam nadzieje ze u ciebie to bedzie ten jeden transfer bo widac ze bardzo sie bijesz z myslami...

Hej moje kochane. Ja dzis mialam strasznie nerwowy dzien . Rano wyjechalam do Londynu na badania, tam byl kosmos normalnie 😭pełno aut , korki , kazdy sie wpycha, no istny cyrk. Wrocilam mokra z tej podróży, do tej pory mnie żołądek boli. Jak nie stracę prawka po tej podrozy to bedzie cud😭raz przyjechałam na czerwonym swietle i raz prędkość przekroczylam. Oczywiście kamery byly🤦‍♀️masakra . Juz nigdy więcej sama nie pojade tam wole jechać 1600 km do Polski
Po powrocie zabralam sie za robienie tortu dla przyjaciółki na jutrzejsze urodziny.Wszystko fajnie ale kuzwa 3 masy mi sie zwazyly 🤦‍♀️😭Panie ze sklepu juz sie smialy ze mnie ze chyba nie mam dnia😭
Moja kuchnia wyglada jakby bomba w niej pier... dolnela 😭😭😭Maz wrocil z pracy i troche mi pomogl a to efekt
I ty to sama zrobilas - piekne ;) Ale kury nie rozzjechalas i nie biegalas z golym tylkiem po miescie??? ;)

I to jest właśnie najgorsze żyć w takiej niewiedzy niby wszystko dobrze a niewiadomo czemu się nie udaje. A ty na jakim etapie teraz jesteś? bo niestety nie dam rady nadrobić waszych histori[emoji17]
Dokładnie. Ta niewiedza jest najgorsza, bo jak wiadomo gdzie jest przyczyna, to chociaż wiadomo co leczyć (jeśli się da oczywiście). Przeszłam zapewne wszystkie te etapy co większość z nas. Jajowody drożne, 3 IUI zrobione, ale bez skutecznie, a teraz wystartowałam z programu rządowego do IVF. Obecnie jestem po pierwszym transferze jednej blastki 3AB. Mam zamrożone jeszcze trzy blastki. Dzisiaj jest mój 8dpt, ale jeszcze do tej pory nie zrobiłam bety, choć tutaj dziewczyny mówią, że nie czekają nigdy z tym tak długo. Ja jednak uznałam, że przy tym pierwszym transferze odczekam do tego 11dpt, a przy kolejnych już będę robiła wcześniej 😛 Wiec w poniedziałek betuje, ale nie spodziewam się rewelacji.

Przepiękny tort. ❤️ Pochłonełabym 😘

Czasem się zdarza gorszy dzien 😘 ja wtedy potrafię 5 razy galaretkę do kremu rozpuszczać 🤦‍♀️🤷‍♀️

Przepiękny tort. ❤️ Pochłonełabym 😘

Czasem się zdarza gorszy dzien 😘 ja wtedy potrafię 5 razy galaretkę do kremu rozpuszczać 🤦‍♀️🤷‍♀️
Dziękuję. Powiem szczerze ze nie pamiętam kiedy ostatnio tyle przeklinalam😂. Do tego nerwy przed okresem zrobily swoje🤦‍♀️ale teraz otworzyłam piwko i relaksik no mojej nowej sofie🥰

reklama
Mocno trzymam kciuki żeby beta była pozytywna i rosła szczęśliwie w górę[emoji110][emoji3590] a co to znaczy blastka 3AB? bo ja jeszcze się nie wdrozylam w symbole i oznaczenia.

Dokładnie. Ta niewiedza jest najgorsza, bo jak wiadomo gdzie jest przyczyna, to chociaż wiadomo co leczyć (jeśli się da oczywiście). Przeszłam zapewne wszystkie te etapy co większość z nas. Jajowody drożne, 3 IUI zrobione, ale bez skutecznie, a teraz wystartowałam z programu rządowego do IVF. Obecnie jestem po pierwszym transferze jednej blastki 3AB. Mam zamrożone jeszcze trzy blastki. Dzisiaj jest mój 8dpt, ale jeszcze do tej pory nie zrobiłam bety, choć tutaj dziewczyny mówią, że nie czekają nigdy z tym tak długo. Ja jednak uznałam, że przy tym pierwszym transferze odczekam do tego 11dpt, a przy kolejnych już będę robiła wcześniej [emoji14] Wiec w poniedziałek betuje, ale nie spodziewam się rewelacji.

Do góry