reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Smętna30
Dzień dobrek 😘
Wczoraj miałam owulke i był seks 😋😀
Dzisiaj od rana jajnik mnie tak boli że aż mnie skręca 😬 Ale to chyba znaczy że coś tam pracuje to dziś pewnie powtórkę zrobimy👌
Ananaska właśnie sobie wpierdzielam 🍍
Wczasów też szukam ale nie mam pomysłu gdzie by tu lecieć 🤷‍♀️
Może któraś z Was poleci jakieś zarąbiste sprawdzone miejsce?gdzie coś się dzieje bo nie lubię nudy 😉
70CFACB8-E7CC-484A-8379-16D9FF5DAB3F.jpeg

Załączniki

• C224219A-DF7C-49EA-9C92-9A19CA551516.jpeg
    C224219A-DF7C-49EA-9C92-9A19CA551516.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 43
reklama
I żadna sumplementacja, nic nie pomagało ?
bo u nas tez było mega słabo bo morfologia była na poziomie 1%, ale mówiliśmy ze jak będziemy podchodzić do in vitro to weźmiemy ta selekcje żeby wybrać najlepszego, ale mąż zaczął brać Profertill i baaaardzo mu się nasienie poprawiło
Tak, u nas po Profertilu tez się ogromnie poprawiło.

Hej, nieprawda jest ze Novum robi transfery w 3. Dobie. Przy pierwszej stymulacji tak mieliśmy podane 3. Dniowe zarodki, ale w związku z tym że umierały i przyczyną był czynnik męski przy 2. Procedurze miałam podana blastocyste. Jesli się tam wybierzecie to odrazu zapiszcie się do dr Wol...kiego
Jestem w 38t.c. dzięki Novum.
No, ale „wszyscy” tam maja transfery w 3 dobie na początku. Potem możesz mieć i w 5 dobie jak im zostawisz tyle co za drugą procedurę w tych transferach. Przy czynniku męskim mało zarodków dochodzi do blastocysty. Często na 6 zapłodnionych komórek masz 1 blastocyste. Nawet mrożą tam zarodki w 3 dobie. A potem transfery i przechowywanie. Co raczej nie zwiększa skuteczności a porusza mocno portfel. Wiesz ceny maja jak wszyscy :p no musza na czyms zarabiać. To tak samo jak invicta naprawdę tania i dobra klinika. Obecnie podnieśli ceny drugi raz, w 2017r pierwszy raz.

Stymulację miałam Gonal F plus Menopur plus Cetrodite pod koniec. Pregnyl przed punkcja potem już tylko luteina i nic. Dali mi coś w dniu transferu jakaś tabletkę do popicia ale nie mam pojęcia co to było... Zwykła tabletka dwa łyki wody. I tyle potem już tylko luteina i kwas foliowy. Żadnych dodatków. Też czytałam na forach że dziewczyny tyle dostają różnych rzeczy a my kompletnie nic...
Ja też pierwsza stymulacje mialam gonal i menopur. I po punkcji też tylko progesteron i nic więcej. Nikt z resztą jego poziomu nie badał, estradiol u potem też już nie. I się udało. Wg mnie to dobre i normalne, że do pierwszego transferu podchodzi się na takim podstawowym zestawie, bo może być tak, że organizm sam da radę, więc po co dodatkowo pakować w niego leki. A jeśli się nie uda, to wtedy można zacząć kombinowac.

Od początku wiadomo było, że słabe. Mój biedny m. to im tyle oddał do analiz, badań wcześniej że szok. Tylko wyszło, że lekarz swoje nam mówił... Embriolog swoje zrobil inaczej... U nas czynnik męski jest naprawdę problematyczny. Ostatecznie przez procedurze nie było żadnej selekcji plemników... I myślę i mam nadzieję że tu był błąd który damy radę poprawić już gdzieś indziej...
Mogę spytać na czym polega Wasz czynnik męski? My też tak mamy tyle że u nas przeciwciala mordują nam nasienie😔

Dzień dobry dziewczynki ja się melduje z pierwszej zmiany 😉😉jestem w sumie już po robocie i musi jakoś dzionek do 15 zlecieć 😂
Widzę ze moja @klaudiaanita nie odpuszcza✊✊✊ i bardzo dobrze u nas tez byky starania z żelem i z nogami na ścianie 😂😂😂 zobaczymy ale coś czuje ze nic z tego bo już mnie PMS łapie, piersi zaczynaja boleści w krzyżu łupie. Ale w zeszłym miesiącu w ogóle nic nie czułam tylko jakie kłucia ale to zawsze mam i się okazało ze kropek się zainstalował na chwile ✊✊✊
A swój droga dzisiaj na FB moja koleżanka wrzuciła test ciążowy i jest w ciazy z 4 dzieckiem. Wszystkie ma rok po roku. W moim wieku. Także ja się czasem chce zapaść pod ziemie. Marzyła mi się duża rodzina a dzisiaj modlę się choć o jeden cud 🙄🙄🙄

Miałaś normalną stymulację potem punkcję i po punkcji progesteron bez estradiolu? My dostajemy estrofem i luteinę. No, ale są kliniki które tego nie podają:-( ja miałam tylko taki zestaw i się udało. Jak u Ciebie zaskoczył pierwszy transfer to raczej nie potrzebujesz wspomagaczy( steryd, clexane itp). No, ale jak zawsze gwarancji nie ma:-)

Tak po transferze tylko luteina wiadomo jak 🤭 plus witaminy i kwas foliowy.

reklama
A zmieścił ci się cały zastrzyk do tej strzykawki po menopurze ? Bo ja właśnie od niedzieli biorę prolutex i dostałam strzykawki i igły i ta co daje w brzuch jest cienka ale ta z menopuru to już wgl jest super cienka 😁 a babeczka mi powiedziała ze raczej nie zmieści mi się cały zastrzyk do tej po menopurze
W aptece DOZ można kupić strzykawkę z igłą bardzo cienką. Do tego grubszą igłę do nabierania preparatu. Trochę kombinacji ale. nie jest źle.

Do góry