reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiez ze przytylam kilo dwiescie? Myslisz ze od sterydu? Ja nie jem tylko fit ... Jem poporstu dwa posilki dziennie czasami jak dzisiaj na wiezor zjem truskawy albo pomelo albo jablko albo selera albo mango albo kokoska albo cos innego ;) Ostatnio zjadam w pracy tylko owsanke i to miwystarcza do wieczora ;) Wiem w huuu....j niezdorwo ale przy IO to jest bardzo dobre wyjscie bo nie podbijam tej insuliny tak czesto ;) No i pije tez duzo kawy ;) I ja ta kawe sie jakos tez najadam ;)
Bazylia przy IO powinno sie 5 posilkow dziennie jesc a conajmniej 4 a nie dwa i posilki zruwnowazone tak mi dr. Mowila

reklama
Gratulacje.

Jestem na etapie zwiedzania żłobków i nie wiem jak ja ją tam zostawię :(
Niby fajne warunki, montessori, jedna pani napyla po angielsku do dzieci ....drugi żłobek jeszcze bliżej, wszystko nowe. Strasznie boję się chorób. Jeszcze zastanawiam się nad opiekunką. Ciężko się zdecydować.
No, to jest główna decyzja. My byliśmy zdecydowani na żłobek. Ale rozumiem Twoje rozterki. Póki co jesteśmy zadowoleni, bo młody chodzi chętnie,zasuwa tam podobno jak mały parowozik, śpi, zjada co dają, widać ze jest radosny, a teraz po korona przerwie chodzi już trzeci tydzień i nadal jest odpukać zdrowy.

Bazylia przy IO powinno sie 5 posilkow dziennie jesc a conajmniej 4 a nie dwa i posilki zruwnowazone tak mi dr. Mowila
To niestety nie jest takie oczywiste. Przy cukrzycy może tak ale ja np. przy io zdecydowanie lepiej się czuję jak jej 3 razy dziennie. Po prostu wolno opadająca insulina zanim zdarzy opaść jest znowu podnoszona za szybko.

Przy IO nie powinno się jesc niż 3 razy dziennie bo przy 5 posiłkach insulina nie ma czasu opaść i jest ciagle podbijana. Najlepiej brać metformine ze śniadaniem i kolacja a niektórzy biorą 3 razy dziennie z każdym posiłkiem. Ja nie wiedziałam ze mam IO i ciagle byłam na dietach 5 posiłków dziennie i zamiast chudnąc tyłam. Wkoncu dzięki forum wpadłam na pomysł żeby zrobić to badanie i okazało się ze zamiast polepszać to dobie szkodziłam dieta.
Aktualnie jem tez 2-3 posiłki dziennie i metformina 500X 2 dziennie i w tydzień spadło 2,5 kg ! 😉😉😉

Przy IO nie powinno się jesc niż 3 razy dziennie bo przy 5 posiłkach insulina nie ma czasu opaść i jest ciagle podbijana. Najlepiej brać metformine ze śniadaniem i kolacja a niektórzy biorą 3 razy dziennie z każdym posiłkiem. Ja nie wiedziałam ze mam IO i ciagle byłam na dietach 5 posiłków dziennie i zamiast chudnąc tyłam. Wkoncu dzięki forum wpadłam na pomysł żeby zrobić to badanie i okazało się ze zamiast polepszać to dobie szkodziłam dieta.
Aktualnie jem tez 2-3 posiłki dziennie i metformina 500X 2 dziennie i w tydzień spadło 2,5 kg ! 😉😉😉
Mi lekarz przy podejściu do procedury odstawił jodid i glucophage xr.

reklama
Do góry