reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czy transfer boli?
Nie boli. Dla mnie jedyna nieprzyjemna i trochę zawstydzajaca częścią jest właśnie "szorowanie" o którym pisały dziewczyny [emoji23]
Ostatnio nawet przepraszałam panią dr za niezbyt komfortowe warunki pracy, bo pielęgniarka musiała jej że trzy razy donosić te patyczki do czyszczenia tyle było towaru [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
A podał jakiś powód dlaczego odstawia te leki? Metformina poprawia jakość komórek, dzięki niej nie jedna dziewczyna na forum zaszła naturalnie
Metmorfine brałam pod września 2019. Nie wiele lepiej się czułam. Natomiast odstawił mówiąc że na nie wiele się zdadza w kontekście stymulacji.no więc zaufałam. Pamiętam też że moja endo mówiła że jak tylko wykryje ciążę odstawić glucophage.

Nie boli. Dla mnie jedyna nieprzyjemna i trochę zawstydzajaca częścią jest właśnie "szorowanie" o którym pisały dziewczyny [emoji23]
Ostatnio nawet przepraszałam panią dr za niezbyt komfortowe warunki pracy, bo pielęgniarka musiała jej że trzy razy donosić te patyczki do czyszczenia tyle było towaru [emoji23][emoji23][emoji23]
Chyba wolała bym zasnąć w trakcie tego. Przynajmniej bym nie słyszała może nie pożądanych odgłosów czy coś.

Metmorfine brałam pod września 2019. Nie wiele lepiej się czułam. Natomiast odstawił mówiąc że na nie wiele się zdadza w kontekście stymulacji.no więc zaufałam. Pamiętam też że moja endo mówiła że jak tylko wykryje ciążę odstawić glucophage.
Nie wiem dlaczego lekarze karzą odstawia metę odrazu natychmiastowo ?! Ten lek nie ma właścicie skutków ubocznych tzn jest bezpieczniejszy niż nospa ... No ale cóż w innchy europejskich krajach ten lek jest zalecany przez cały okres ciazy. Nie mówię żeby nie słuchać lekarza ale to trochę tak jakby cukrzyków kazali odstawić insulinę bo nie pomoże w stymulacji ...
IO powoduje problemu z zagnieżdżeniem wiec może jak już zarodek jest w macicy to nie ma wpływu na dajcie w ciąże ale nie widzę powodu aby z dnia na dzień odstawić lek który reguluje wyrzuty insuliny

Gratulacje.

Jestem na etapie zwiedzania żłobków i nie wiem jak ja ją tam zostawię :(
Niby fajne warunki, montessori, jedna pani napyla po angielsku do dzieci ....drugi żłobek jeszcze bliżej, wszystko nowe. Strasznie boję się chorób. Jeszcze zastanawiam się nad opiekunką. Ciężko się zdecydować.
Ja się bardzo bałam, a z perspektywy czasu widzę, że zlobek to najlepsze co mogłam mojej córce dać. Ona uwielbia tam chodzić, kocha dzieci, mnóstwo się od nich uczy. Najważniejsze to znaleźć miejsce, które wzbudzi Twoje zaufanie.

reklama
Do góry