reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czekam na relację z niecierpliwością. To zaczyna być bardzo ciekawe prawie jak serial brazylijski pod tytułem Sprawca wielu ciąż. [emoji3][emoji3][emoji3]
No mówię kuwa, że czasem geniuszem błysnę[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]ślij mi nomber na priv[emoji2957][emoji2957][emoji2957]

No dzisiaj się działo...
Wchodzę do gabinetu, zaczynamy gadać, lekarz obejrzał moje wyniki krwi i moczu, przepisal mi żelazo bo mam hemoglobinę trochę poniżej normy. Przedłużył zwolnienie, wystawił skierowanie na usg połówkowe, trochę popytał, pogadał, a ja że podejrzeć maluszka musimy bo to już miesiąc minął... A on na to, że w gabinecie nie ma aparatu usg i nawet jakby chcial to nic nie zrobi... Ze to laser czy inne cuś co stoi w kącie, a nie sprzęt do usg... Miałam maseczkę to nie było widać miny, ale łzy w oczach zobaczył na pewno, no i po chwili mówi do mnie, że chodźmy... No to zostawilam wszystko i w te pędy za nim, on do pokoju położnych po klucze do jakiegoś innego gabinetu (wszystkie normalne oczywiście pozajmowane) z jakimś starym, ale działającym sprzętem do usg. Kilka minut trwało az się uruchomi... Ale zadziałał 😊
Nie dało się tylko zrobić pomiarów, ale to co na oko, to wszystko było widać, młody się nie kryje z tym, ze jesqt malym facetem, wszystko widoczne😆
Tygrysek urósł, serduszko ładnie bije, wszystkie czesci ciała na swoim miejscu, pomachał nam nawet, ruszał się tak fajnie😍😍😍Łożysko na przedniej ścianie.
Strasznie jestem wdzięczna temu mojemu lekarzowi za takie podejście, bo teraz mogę spac spokojnie i wytrzymam te 2 tyg do badań połówkowych.
Tylko 2 zdjęcia mam, ale to akurat najmniejszy problem 😊
Super bardzo sie ciesze ze z maluszkiem wszystko ok ❤❤❤

A czy te oznaczenia dalej np AA AB BC CC maja duzze znaczenie? Ja czytalam na forum w novu ze wazniejsza jest wlasnie ta pierwsza cyferka? Ja mam 4AA czyli 4.11? To po co mroza te np 4CC jesli z gory wiadomo ze maja jakies wady?
Dlaczego ma być z góry wiadomo? To nie prawda, zwyczajnie te z C mają mniejsze szanse na to że są prawidłowe niż te z B, a tym bardziej z A. Są przypadki ciąż z CC, BC itd.. Im gorsza morfologia tym większe ryzyko że może być wadliwy zarodek bo się gorzej w laboratorium rozwijaj ale to może wynikać z innych czynników a nie z wady.. To tylko statystyki przecież.

Cholewcia ja wlasnie tez mialam tam wejsc i jakos czasu nie bylo ;) Zrobie to dzisiaj ;) Kochana a jak wyszly ci te przeciwplemnikowe to czym sie to leczy?
No wlasnie nie wiem. Patrzac po roznych przypadkach gdzie to wystepowalo to szczepienia byly stosowane, sterydy
Ale w calosci dopiero od doktorka sie dowiem
Moze byc tak ze to nie jest glowna przyczyna. Ale cos tam jednak jest

reklama
Wpierdziel masz😘😘😘
nie chcialam pisac ;) biore encorton a 18 mam dodatkowo sraczing i w polwie lipca transfer - z tego co bliczylam idziemy łeb w łeb wiec transfer bedziemy miec albo tego samego dnia albo ja jakies dwa dni pozniej :o :o :o masakra - nie chcialam zeby tak wyszlo ale dostalam zjebki od Łukasza ze na co czekam itd wiec juz nie czekam ;)

Do góry