reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiecie sprawdziłam właśnie cennik Invicta i od czasu jak ja wszystko opłacalam 3 tygodnie temu znów podnieśli ceny! I to nie mało.. Ja pierd.... Co się z nimi dzieje???
Skur...... yny! I nic więcej nie napiszę! Jestem bardzo zła, delikatnie mówiąc, za to co Tobie zrobili

A z jakiego powodu będziesz zmuszona podejść do in vitro ? Rozumiem ze dwa poronienia z ciąż naturalnych ?
A znasz przyczynę poronień? Może robiłaś już jakieś badania ?
Fajnie ze do nas dolaczylas [emoji6]
Długa historia...
Staramy się od połowy 2018 roku.
Po ponad roku 2 kreski, niestety 12 tc krwotok i poronienie, dzidziuś rozwijal sie super, dokładnie co do dnia jak z OM. W Niemczech nie badają przyczyn.
Druga ciąża poroniona w 6 tc dwa tygodnie temu. Samoistnie w domu, pęcherzyk był, wielkością odpowiadał, jak w pierwszej ciąży, dokładnie co do dnia jak z OM.
W międzyczasie zrobiliśmy badania nasienia partnera i wyszła mu kryptozoospermia [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] tragedia. Od tamtej pory oswajam się z myślą o in vitro, bo z takim nasieniem to chyba mogę pomarzyć o naturalnej ciąży.
Poszedł najpierw do swojego lekarza domowego, który powiedział że kliniki leczenia niepłodności do wielkie finansowe lobby i musi powtórzyć badania a tym narazie się nie przejmować.
Poszedł do urologa. Zbadał mu jajka, zrobił usg i pobrał krew na hormony - wyszło wszystko idealnie! Badanie nasienia (następne) ma 02.06. I ten urolog mu powiedział, że raczej na pewno będzie miał dobre nasienie! I to samo o klinikach, że czasem próbka nasienia przeleży za długo i wyniki są niemiarodajne. On chce zrobić nowe i tamtymi nie mamy się sugerować! On zrobi je porządnie.
No ale! Ja nie wiem czy wierzyć, że kliniki to takie małe Ch.ujki, co by dla kasy życie nam chcieli zniszczyć i podjęłam kroki i za poleceniem mojej pani ginekolog zapisałam się do kliniki leczenia niepłodności, która powinna być w porządku!
Z powodu korony termin dostałam szybciutko i jestem po pierwszej rozmowie, a partner nie ma jeszcze wyników drugiego badania nasienia.
Lekarz urolog powiedział, żeby się nie sugerować złym badaniem nasienia więc nie powiedziałam w klinice o tym badaniu. Powiedzialam, że lekarz urolog powiedział, że raczej będą dobre.
No i ona Zleciła mi te wszystkie badania, żeby znaleźć przyczynę [emoji4] to tak w skrócie... [emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
Ja nawet u fryzjera miałam mega podwyżkę 👿. Za zwykłe obcięcie z 50zl na 80zl👿

Wrrrr ja z 80zl na 130zl farbowanie, więc mam koleżankę która jest fryzjerka ale mobilna, świetna sprawa.
W trajcie korona przywiozła mi gotowa rozrobione farce, wszystkie akcesoria, pięknie na gotowo.
Sama sobie po farbowałam i uwaga za jedyne 40zl 😊
Teraz ba dniach dzwonię bo siwa jak gołąbek pytam czy są mi moja miksturkę, spoko za chwilę była pytam ile... 40zl 😁
No i miodzio, teraz będę się sama farbowała 👍

Do góry