reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

no masz kochana historie nie lada...
ja tez dzis wiem ze nie mozna im lekarzon ufac do konca. Ale czlowiek ma nadzieje ze sie uda... a potem zostaje bez zarodkow i z milionem badan do zrobienia, bez kasy, i wyborem kierunku na wlasna reke... to chore ze zadna madra glowa ktora wysysa z nas tyle kasy nie jest w stanie nam doradzic poza: "kolejne invitro"... tylko trzeba szukac... o wielkie nieba jaki cud ze jest forum... naprawde... wsciekam sie na sama mysl jak widze ile osob podchodzi do zabiegow iui czy ivf zanim zrobia podstawowe badania - a i ja sama tak robilam. Patrzac na to zastanawiam sie jak dziala ta naprotechnologia bo moze oni maja wieksze dowsiwadczenie wlasnie w tym - co zbadac trzeba i jak gleboko - bo jedyna metoda przez nich uznawana jest naturalne zajscie? Jak myslisz? Moze oni maja wiekszy zakres doradzania w tym w ktora strone isc i gdzie szukac?

pytam o ten sport... bo w nadmiarze on szkodzi.. rozregulowuje gospodarke hormonalna. A ja tez cwicze... no zadne przegiecie nie jest dobre... otyla - zle, za duzo sportu - zle...
a na jak dlugie dystanse biegasz?
moze lepiej zamienic na spacery?
Dla mnie naprotechnologia to czysta ideologia i strata cennego czasu.
Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza, albo chociaż tutaj😊dokladnie zbadać co się da, żeby jak najtrafniej dobrać leczenie i potem już tylko (albo aż) działać. Do bólu, do skutku, modyfikować jak coś nie działa i próbować 😘

reklama
Jejjjkuuuuuu ale zamieszania z ta moja wizyta u Pasniczka :o:o:o😂😂😂😂😂 Dzwonili do mnie z APC ja nie odebralam bo bylam pod prysznicem i oddzwonilam. W miedzyczasie tez nasza @Tasza do nich zadzwonila i powiedzieli jej ze juz jestem w systemie. Ta do mnie dzwoni i prosze pani no takiego zamieszania z jedna wizyta jeszcze nie bylo 😆😆😆 Najpierw dzwoni jedna pani, pisze maile do kierownika, potem rozmawiam z druga pania a potem jeszcze z trzecia i wszystko na jedno nazwisko ;) A ja ze tak to moja siostra - @Netiaskitchen ;););) a ona do mnie prosze pani prosze ze mna rozmawiac jak powazna kobieta, podaja sie panie za siostry, kuzynki a tak naprawde jestescie wcale nie spokrewnione tylko kontaktujecie sie miedzy soba na jaki czatach 😂😂😂 i ona myslala pewnie ze ja bede z nia w jakies dyskusje wchodzic a ja dalej grzecznie slucham i grzecznie jej odpowiadalam to tez juz pozniej innaczej sie rozmowa potoczyla ;) No koniec pozyczylysmy sobie milego dnia ja ja pozdrowilam i okazala sie byc calkiem mila ;) Tkaze dziekuje dziewczyny jestescie WIELKIE KOCHAM WAS bo jakims cudem tylko na tyle pacjentek rezerwowych wpisaly mnie na liste rezerwowych i wizyta ma sie odbyc po 15 maja 👍👍👍 Mi to psuje - tak dlugo juz czekalam ze te dwa tygodnie nie robia roznicy ;) Zpwenila ze napewno beda do mnie dwonic i napewno wizyta sie odbedzie ;) No ale widocznie w naszym przypadku tak trzeba robic gdzie cie wyrzuca przez drzwi to wchodzic oknami ;)
Ładnie nas tu szpiegują ... 😳🤔

no masz kochana historie nie lada...
ja tez dzis wiem ze nie mozna im lekarzon ufac do konca. Ale czlowiek ma nadzieje ze sie uda... a potem zostaje bez zarodkow i z milionem badan do zrobienia, bez kasy, i wyborem kierunku na wlasna reke... to chore ze zadna madra glowa ktora wysysa z nas tyle kasy nie jest w stanie nam doradzic poza: "kolejne invitro"... tylko trzeba szukac... o wielkie nieba jaki cud ze jest forum... naprawde... wsciekam sie na sama mysl jak widze ile osob podchodzi do zabiegow iui czy ivf zanim zrobia podstawowe badania - a i ja sama tak robilam. Patrzac na to zastanawiam sie jak dziala ta naprotechnologia bo moze oni maja wieksze dowsiwadczenie wlasnie w tym - co zbadac trzeba i jak gleboko - bo jedyna metoda przez nich uznawana jest naturalne zajscie? Jak myslisz? Moze oni maja wiekszy zakres doradzania w tym w ktora strone isc i gdzie szukac?

pytam o ten sport... bo w nadmiarze on szkodzi.. rozregulowuje gospodarke hormonalna. A ja tez cwicze... no zadne przegiecie nie jest dobre... otyla - zle, za duzo sportu - zle...
a na jak dlugie dystanse biegasz?
moze lepiej zamienic na spacery?
Wiesz u mnie naprotechnologia nie wchodzi w gre bo mam niedrozne jajowody. I w zasadzie od razu podzeslismy do in vitro. Schodzac z fotela po bardzo bolesnym HSG od razu poszlam rejestracji zapisac sie do profesora na pierwsza wizyte ;) Nie wiem jak oni dzisalaja chyba w Matce Polce z ta naprotechnologia ale patrzac na statystyki to nie sadze zeby pomoglo parom takim jak MY ;( Ja niby bylam latwym przypadkiem bo tylko niedrozne jajowody,z pierwszej stymulki na 5 komorek 4 zarodki wszystkie blastki, nasienie dobre, ierwszy tranfer biochemia wiec wedlug lekarza kolejne mialy byc juz proforma ;) a pozniej sie zaczynalay coraz wieksze schody - szkoda gadac co zrobili w ostatniej procedurze, ja nie mam refundacji wszystko oplacamy z wlasnej kieszeni, do tego cigle wolne w pracy na wizyty, badania, zabiegi itd sama wiesz jak jest ;) Dla mnie sport byl zbawienny na silowni nie przesadzalam chodizlam tam gownie na bieznie i zawsze biegalam po godzince co dawalo okolo 7 km, wczesniej tez sama zrobilam krzywa glukozowo - insulinowa kotra wyszla tragiczie - tez lekarz nie pomyslal zeby mi ja zbadac bo bylam sobie szczupla wiec po co - dodam ze wspominalam ze w rodzinie duzo przypadkow cukrzycy... Sama tez zrobilam badania kardilipinowe kotre tez wtedy wszyly watpliwe przy gornej granicy normy a kiedy juz zaczelam bardziej dbac o siebie tj biegi, dieta, metformina, suplementy - wyniki mialam oszolamiajaco piekne, lekarz nie jeden stwierdzil ze tak ladnych rzadko sie spotyka u pacjentek takze mysle ze dalej pojde ta droga i bede biegac bo zwyczajnie tez mi to na glowe pomaga no i czuje sie lepiej, mialam bardzo duzo energii, ADHD nie do opanowania ;) No i tez jestem bardziej swiadoma swojego ciala. Endometrium tez mam piekne nigdy nie bylo problemow, na wszystkie leki tez odpowiadam bardzo dobrze i nawet doszlo do tego ze podczas antykoncepcji przy niedroznych jajowodach zaszlam w ciaze z rozlanym jajem plodowym!!! Dlugo stosowalam plastry z borowiny, zreszta czego ja juz nie robilam ;) Ahhh powiem ci ze czesto czuje sie bezradna i to mnie przeraza. Ciagle cos i zgrac wszystkie rzeczy w terminie jak badania immuno pozniej wizyta u docenta, koronawirus, gdzies jeszcze musze zrobic histeroskopie ... Dluga droga przede mna ;(

Dla mnie naprotechnologia to czysta ideologia i strata cennego czasu.
Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza, albo chociaż tutaj[emoji4]dokladnie zbadać co się da, żeby jak najtrafniej dobrać leczenie i potem już tylko (albo aż) działać. Do bólu, do skutku, modyfikować jak coś nie działa i próbować [emoji8]
Naprotechnologia to po prostu diagnostyka i to dość ograniczona, nic wicej. To nie metoda leczenia, dlatego może być skuteczna tylko u par z jakimiś małymi problemami.

Mi dzisiaj mama mowila ze u niej w biedrze to regularne zakupy majówkowe 😱😱😱ja zakupy robiłam we wtorek więc dziś plaża 😊znaczy balkon😂
i bardzo dobrze, odradzam dzisiaj zakupy ale mi akurat tak sie zbieglo kilka terminow kotre musialam zalatwic bo przeciez nigdzie nie wychodzilam ;) Ludzie sa tak malo odpowiedzialni i znowu wyjdzie... Jak jak tylko przyjechalam to sie cala zdezynfekowalam ale sa sytuacje kotrych nie unikniesz do banku stalam prawie godzine w kolejce na ulicy i ludzie sie przepychali, normalnie obok ciebie stawali ja sie upominalam zeby zachowali odstep ale to i tak nc nie daje ;( Necia a jakie u nas kolejki do poczty :o :o :o mam nadzieje ze nie bede tam musiala chodzic w najblzszym czasie. A do biedry puscili jakies miesa na grila i dlatego wszyscy tam chodza bo ciagle sie o to pytali. Ja tam miesa nie kupuje bo sie boje ale jak bym musiala no to ok ;) Najbardziej chyba lubie lidla bo w biedronce wszystko jest tak rzucone i nigdy nie wiem gdzie co jest ;) Pojechalam tam bo u nas robia rondo kolo lidla i drogi sa pozamykane to bym pozniej pol godziny w korku mialas stac ;) Wogole to te dziewuszki dzisiaj chodza w sukieneczkach na ramiaczkach na gole nogi ;)

Czesc dziewczyny.Przenioslam sie do Was z innego fora dot.inseminacji ale juz mnie ten temat nie dotyczy.Zaczynam etap invitro.W czwartek mam pierwsza wizyte i plakac mi sie chce z nerwow.Wczoraj odebralam wyniku AMH i jestem zalamana wynik 0,63.Nawet o dofinansowanie nie moge sie starac chociaz to nie jest najwazniejsze.Boje sie czy z takimi niskimi wynikami mam jeszcze szanse.Moj lekarz ktory do tej pory mnie prowadzil mowi ze tak tylko trzeba dzialac szybko.A ja jestem przerazona ze to koniec moich marzen😢
Spróbuj zrobic w innym laboratorium i w pierwszych dwoch dniach cyklu-wychodzi wyższe! Moze wtedy chociaz na refundacje lekow sie zalapiesz bo jest chyba od 0,7.Nie przejmuj sie tak tym AMH,ja tez mam niskie a w stymulacji uzyskalam 5 ladnych blastek.

reklama
Do góry