reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To Dino teraz to powinien być już Twój sklep[emoji1787][emoji1787]
Za każdym razem jak wejdziesz będą tłum rozganiac i Cię obsługiwać jak królowa. [emoji1787]
A tak na serio dobrze że nic Ci się nie stalo. Spróbuj część zakupów robić przez Internet. Można tak chemię w rossnamie kupować i tylko się odbiera w sklepie. A część jedzenia ja kupuje w Intermarche drive i też się tylko w sklepie odbiera ale nie trzeba tam chodzić.

No ja byłam po jogurty, mięso na grilla itp. ogólnie takie cotygodniowe zapasy spożywcze. U nas niestety nie ma możliwości dowozu do domu bo do miasta najbliższego mam 22 km a w tych naszych gminnych sklepach nie ma możliwości robienia takich zamówień i tylko odbioru.

A w Dino się śmiałam do babek, że następnym razem jak przyjde to zaraz będę na obserwowanym i będzie "patrz! Przyszła! Tam jest! Idzie... Idzie... I bach! Leży ! Chodź, idziemy ja pozbierać" i już mówiły, że jak mnie tylko zobaczą to będę poza wszelką kolejką obsługiwana 🙈😂😂

reklama
Hej, mam jeden pęcherzyk extra, 5.. Zaczynam stymulacje chociaż jakaś nie typowa bo zamiast agonisty lutinus popochwowo za 3 dni mam brać...a dawki od 300.. Pytałam o aktywację komórek i nam nie jest potrzebna bo mieliśmy wysoki procent zapłodnien.. nasienie okazuje się że jest dobre jak na IVF, nie potrzeba żadnej separacji.. Mialyscie stymulacje z progesteronem zamiast agonisty / antagonisty ?

Hej, mam jeden pęcherzyk extra, 5.. Zaczynam stymulacje chociaż jakaś nie typowa bo zamiast agonisty lutinus popochwowo za 3 dni mam brać...a dawki od 300.. Pytałam o aktywację komórek i nam nie jest potrzebna bo mieliśmy wysoki procent zapłodnien.. nasienie okazuje się że jest dobre jak na IVF, nie potrzeba żadnej separacji.. Mialyscie stymulacje z progesteronem zamiast agonisty / antagonisty ?
Powodzenia!!!! ✊✊✊Takiej kombinacji nie miałam, ale musi to być jakiś myk zeby zwiększyć szanse.Dawki masz konkret więc musi zadziałać ✊✊✊😘😘😘

Dziewczęta kochane co mnie dzisiaj spotkało 🙈 pojechałam rano grzecznie po zakupy do sąsiedniej gminnej wioski (zawrotne 5km). Ofc ubrałam tą pierd***na maseczkę i rękawiczki i poszłam do Dino. Zrobiłam połowę zakupów i padłam jak długa 🙈 poczułam,że mi duszno, ściągnęłam maskę pod nos, zrobiłam 3 kroki i zemdlałam 😰 świadomości nie straciłam, więc leże (ze zbitą, obolałą dupą) i słyszę jak ktoś krzyczy "halo!pomocy! Tu jakaś dziewczyna leży!". I wtedy ktoś krzyknął "dzwoń po karetkę". A ja na słowo "karetkę" oczy jak 5złotych i "żadna karetkę, nigdzie nie dzwońcie! Ja tylko w ciąży jestem, 3ci miesiąc kończę i mi duszno w tej cholernej maseczce się zrobiło". I mnie pozbierali z tej ziemii, zaprowadzili na zaplecze, posadzili na taboret, dali zimną wodę i ze mną siedziały. Jak doszłam do siebie to mi kazały jeszcze 5 minut siedzieć a wtedy jedna młoda ze mną chodziła po sklepie, ja mówiłam co chce a ona pakowała. Wtedy specjalnie dla mnie kasę otworzyli, ona wszystko wypakowała na taśmę, spakowała mi do siatek i zaniosła do samochodu 🙈 myślałam, że się pod ziemię zapadnę 🙈 i dzwonię do męża, mówię co się stało i oczywiście dostałam zakaz ruszania się z miejsca i musiałam dzwonić po rodziców żeby po mnie przyjechali 🙈 i dostałam zakaz samodzielnego opuszczania domu 😱

A mój teraz chodzi i się śmieje, że od razu całej gminie ogłosiłam, że w ciąży jestem 🙈 a ja mówię, że jak ogłaszać to z pompą 😀 i mówi, że w sklepach mnie w wózku będzie woził jak takie numery odwalam 🙈
Biedactwo.... 😔Mam nadzieję ze sobie mocno tej dupki nie zbiłaś?
Ale panie zachowaly sie pierwsza klasa 😜

Ciesze sie ze jeden więcej, moze jeszcze jakies sie pojawia po lekach😊 Trzymam kciuki zeby wszsytko bylo ok✊✊✊
A bedziecie robic świeży transfer czy mrozicie zarodeczki?
Ja dzis bylam w invicta i baaaardzo mi lekarz odradzal transfer.

Biedactwo.... 😔Mam nadzieję ze sobie mocno tej dupki nie zbiłaś?
Ale panie zachowaly sie pierwsza klasa 😜

Muszę im tam zanieść coś słodkiego i kawę bo jednak nie patrzyły na to, że wirus i trzymać odległość tylko obcemu człowiekowi pomogły 😉 i nie było "wstałaś? no, to sobie radź" tylko naprawdę opieka na 6stkę. Do teraz jestem w szoku, że tak po ludzku i z taką empatią podeszły. W tych czasach to jest zachowanie na medal.

A zadek naprawdę boli 😖 a mąż widzi, że udaje, że świetnie się czuję i sytuacja mnie ubawiła a tak naprawdę jestem przerażona i się uspokoić nie mogę... Bo jak ochłonęłam to samemu strach gdzieś iść. Znajoma w ciąży co chwilę mdlała... W domu, na chodniku, gdzie była tam padła tylko u niej to był pierwszy objaw ciąży i do połowy ciąży ją tak trzymało.

Ogromne ✊✊✊✊✊✊✊ za jakoś tych jak i za piękne zarodki! Lekarze wiedzą co robią i maja jakiś powód, żeby dać progesteron wcześniej 😉

reklama
Powodzenia!!!! ✊✊✊Takiej kombinacji nie miałam, ale musi to być jakiś myk zeby zwiększyć szanse.Dawki masz konkret więc musi zadziałać ✊✊✊😘😘😘
Progesteron stosuje się żeby zahamować owulacje zamiast agonisty i ma rzekomo lepszy wpływa na jakość komórek.. Tak przynajmniej Invicta uważa.. Nie można podchodzic po progesteronie do świeżego transferu stąd rzadziej stosowane

Do góry