reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To Dino teraz to powinien być już Twój sklep[emoji1787][emoji1787]
Za każdym razem jak wejdziesz będą tłum rozganiac i Cię obsługiwać jak królowa. [emoji1787]
A tak na serio dobrze że nic Ci się nie stalo. Spróbuj część zakupów robić przez Internet. Można tak chemię w rossnamie kupować i tylko się odbiera w sklepie. A część jedzenia ja kupuje w Intermarche drive i też się tylko w sklepie odbiera ale nie trzeba tam chodzić.

No ja byłam po jogurty, mięso na grilla itp. ogólnie takie cotygodniowe zapasy spożywcze. U nas niestety nie ma możliwości dowozu do domu bo do miasta najbliższego mam 22 km a w tych naszych gminnych sklepach nie ma możliwości robienia takich zamówień i tylko odbioru.

A w Dino się śmiałam do babek, że następnym razem jak przyjde to zaraz będę na obserwowanym i będzie "patrz! Przyszła! Tam jest! Idzie... Idzie... I bach! Leży ! Chodź, idziemy ja pozbierać" i już mówiły, że jak mnie tylko zobaczą to będę poza wszelką kolejką obsługiwana 🙈😂😂

reklama
Hej, mam jeden pęcherzyk extra, 5.. Zaczynam stymulacje chociaż jakaś nie typowa bo zamiast agonisty lutinus popochwowo za 3 dni mam brać...a dawki od 300.. Pytałam o aktywację komórek i nam nie jest potrzebna bo mieliśmy wysoki procent zapłodnien.. nasienie okazuje się że jest dobre jak na IVF, nie potrzeba żadnej separacji.. Mialyscie stymulacje z progesteronem zamiast agonisty / antagonisty ?

Hej, mam jeden pęcherzyk extra, 5.. Zaczynam stymulacje chociaż jakaś nie typowa bo zamiast agonisty lutinus popochwowo za 3 dni mam brać...a dawki od 300.. Pytałam o aktywację komórek i nam nie jest potrzebna bo mieliśmy wysoki procent zapłodnien.. nasienie okazuje się że jest dobre jak na IVF, nie potrzeba żadnej separacji.. Mialyscie stymulacje z progesteronem zamiast agonisty / antagonisty ?
Powodzenia!!!! ✊✊✊Takiej kombinacji nie miałam, ale musi to być jakiś myk zeby zwiększyć szanse.Dawki masz konkret więc musi zadziałać ✊✊✊😘😘😘

Dziewczęta kochane co mnie dzisiaj spotkało 🙈 pojechałam rano grzecznie po zakupy do sąsiedniej gminnej wioski (zawrotne 5km). Ofc ubrałam tą pierd***na maseczkę i rękawiczki i poszłam do Dino. Zrobiłam połowę zakupów i padłam jak długa 🙈 poczułam,że mi duszno, ściągnęłam maskę pod nos, zrobiłam 3 kroki i zemdlałam 😰 świadomości nie straciłam, więc leże (ze zbitą, obolałą dupą) i słyszę jak ktoś krzyczy "halo!pomocy! Tu jakaś dziewczyna leży!". I wtedy ktoś krzyknął "dzwoń po karetkę". A ja na słowo "karetkę" oczy jak 5złotych i "żadna karetkę, nigdzie nie dzwońcie! Ja tylko w ciąży jestem, 3ci miesiąc kończę i mi duszno w tej cholernej maseczce się zrobiło". I mnie pozbierali z tej ziemii, zaprowadzili na zaplecze, posadzili na taboret, dali zimną wodę i ze mną siedziały. Jak doszłam do siebie to mi kazały jeszcze 5 minut siedzieć a wtedy jedna młoda ze mną chodziła po sklepie, ja mówiłam co chce a ona pakowała. Wtedy specjalnie dla mnie kasę otworzyli, ona wszystko wypakowała na taśmę, spakowała mi do siatek i zaniosła do samochodu 🙈 myślałam, że się pod ziemię zapadnę 🙈 i dzwonię do męża, mówię co się stało i oczywiście dostałam zakaz ruszania się z miejsca i musiałam dzwonić po rodziców żeby po mnie przyjechali 🙈 i dostałam zakaz samodzielnego opuszczania domu 😱

A mój teraz chodzi i się śmieje, że od razu całej gminie ogłosiłam, że w ciąży jestem 🙈 a ja mówię, że jak ogłaszać to z pompą 😀 i mówi, że w sklepach mnie w wózku będzie woził jak takie numery odwalam 🙈
Biedactwo.... 😔Mam nadzieję ze sobie mocno tej dupki nie zbiłaś?
Ale panie zachowaly sie pierwsza klasa 😜

Ciesze sie ze jeden więcej, moze jeszcze jakies sie pojawia po lekach😊 Trzymam kciuki zeby wszsytko bylo ok✊✊✊
A bedziecie robic świeży transfer czy mrozicie zarodeczki?
Ja dzis bylam w invicta i baaaardzo mi lekarz odradzal transfer.

Biedactwo.... 😔Mam nadzieję ze sobie mocno tej dupki nie zbiłaś?
Ale panie zachowaly sie pierwsza klasa 😜

Muszę im tam zanieść coś słodkiego i kawę bo jednak nie patrzyły na to, że wirus i trzymać odległość tylko obcemu człowiekowi pomogły 😉 i nie było "wstałaś? no, to sobie radź" tylko naprawdę opieka na 6stkę. Do teraz jestem w szoku, że tak po ludzku i z taką empatią podeszły. W tych czasach to jest zachowanie na medal.

A zadek naprawdę boli 😖 a mąż widzi, że udaje, że świetnie się czuję i sytuacja mnie ubawiła a tak naprawdę jestem przerażona i się uspokoić nie mogę... Bo jak ochłonęłam to samemu strach gdzieś iść. Znajoma w ciąży co chwilę mdlała... W domu, na chodniku, gdzie była tam padła tylko u niej to był pierwszy objaw ciąży i do połowy ciąży ją tak trzymało.

Ogromne ✊✊✊✊✊✊✊ za jakoś tych jak i za piękne zarodki! Lekarze wiedzą co robią i maja jakiś powód, żeby dać progesteron wcześniej 😉

reklama
Powodzenia!!!! ✊✊✊Takiej kombinacji nie miałam, ale musi to być jakiś myk zeby zwiększyć szanse.Dawki masz konkret więc musi zadziałać ✊✊✊😘😘😘
Progesteron stosuje się żeby zahamować owulacje zamiast agonisty i ma rzekomo lepszy wpływa na jakość komórek.. Tak przynajmniej Invicta uważa.. Nie można podchodzic po progesteronie do świeżego transferu stąd rzadziej stosowane

Do góry