reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Lez ile sie da i odpoczywaj. Super, ze sie udalo.
Ja wlasnie odebralam wyniki i mam infekcje. I to w dodatku klebisiella, ktors moze powodowac porod przedwczesny [emoji53] Za*ebiscie. Czekam na info od gin, na bank dostane antybiotyki.
O kurde... ale to miałaś jakieś objawy czy tak profilaktycznie badanie zrobiłaś?

reklama
Chcialam wam przedstawic naszego nowego czlonka rodziny ;) Dzisiaj o 7 rano Łukasz mi ja przyniósł do łóżka ;) Jest szczeniaczkiem ale podobno bedzie bardzo duza. U nas dom duzo i a i milosci mamy duzo do zaoferowania wiec mysle ze bedzie z nami szczesliwa. Lukasz mi tlumaczyl ze ktos chcial sie jej pozbyc ze wzgledu na korona :wściekła/y::realmad: podobno byla bardzo zaniedbana ale wczesniej on z tat ja juz wykapali, odrobaczyli i odpchlili. Troche mi sie to wydaje podejrzane ale nie szkodzi ;) Juz ja kocham ;) Pieknie bawi sie z Ozinkiem i biegaja wokol stolu tylko Alutka patrzy na nia troche z boku i powarkuje ale napewno sie do niej przekona. Dlatego ze bedzie podobno bardzo duzym pieskiem ma juz wielkie poslanko na dole i tam bedzie uczona spac i przebywac - wiec szykuja nam sie rozłączne nocki, zeby nie zostawala sama a nauczyla sie spac na dole ;) Na imie ma TOLA ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤ Juz zamowilismy karme Forza ale zanim przyjdzie bedzie jadla kurczaczka z marchewka ;) Zeby moje maluchy nie byly zazdrosne szykuje sie gotowanie rosolku jak dla wojska ;) Przyznam sie ze sie poplkalam jak ja wzielam na rece ;) Ale chyba pierwszy raz tez sie usmiecham ;)
Przeurocza 😍😍♥️Gratuluję nowego członka rodziny!!!

O jaaaa to dopóki nie mam uczulenia to będę grzecznie stosować mam jesCze żel invag wiec w razie czego tym się poratuje nie powinien mieć wpływu na wchłanianie. A jak uda mi się być w ciazy to nawet te za 300 wykupie ❤❤❤
Ja apklikowalam z niewielka iloscia zelu provag i bylo ok, a tez mam tendencje do infekcji.

Lez ile sie da i odpoczywaj. Super, ze sie udalo.
Ja wlasnie odebralam wyniki i mam infekcje. I to w dodatku klebisiella, ktors moze powodowac porod przedwczesny [emoji53] Za*ebiscie. Czekam na info od gin, na bank dostane antybiotyki.
A na podstawie jakiego badania wyszła Ci ta bakteria? Posiew moczu czy cytologia czy jeszcze jakieś inne? I podpinam się do pytania @juchaa_87 czy miałaś jakies objawy czy po prostu wykonywalas standardowe badania na kolejną wizytę?

O kurde... ale to miałaś jakieś objawy czy tak profilaktycznie badanie zrobiłaś?

A na podstawie jakiego badania wyszła Ci ta bakteria? Posiew moczu czy cytologia czy jeszcze jakieś inne? I podpinam się do pytania @juchaa_87 czy miałaś jakies objawy czy po prostu wykonywalas standardowe badania na kolejną wizytę?

Nie, nie daje zadnych objawow. Z racji tego, ze na poczatku ciazy mialam infekcje procedura jest taka, ze raz w miesiacu mam robic posiew moczu i wyszlo...
W poprzedniej ciazy tez niestety to zlapalam i wtedy dopiero 3ci antybiotyk pomogl...

Dziewczynki a powiedzcie mi jeszcze czy z ta luteina trzeba się bardzo pilnować ? Tzn jak mam 3 razy dziennie to dokładnie co 8 godzin musi być aplikacja tak jak z antybiotykami czy te 30 min w ta czy w ta nie zrobi większej różnicy ?
I jeszcze pytanie czy któraś z was robiła test uma ? Ten na kurczliwość macicy ?

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku!🙏

Nie, nie daje zadnych objawow. Z racji tego, ze na poczatku ciazy mialam infekcje procedura jest taka, ze raz w miesiacu mam robic posiew moczu i wyszlo...
W poprzedniej ciazy tez niestety to zlapalam i wtedy dopiero 3ci antybiotyk pomogl...
Kurde ja 20TC a jeszcze ani raz nie robiłam.posiewu 🤔 niby wyniki moczu mam ładne, bakterie brak albo nieliczne...a powinno się robić posiew raz na jakiś czas? Czy tylko jak w moczu coś wychodzi niepokojącego?

reklama
@fredka84 patrz
20200401_145333.jpeg

Do góry