reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kurde ja 20TC a jeszcze ani raz nie robiłam.posiewu [emoji848] niby wyniki moczu mam ładne, bakterie brak albo nieliczne...a powinno się robić posiew raz na jakiś czas? Czy tylko jak w moczu coś wychodzi niepokojącego?
Tylko jak zwykle badanie moczu cos pokaze. Ciesz sie, ze nie masz tendencji [emoji6] Nie ma sie co martwic.
Imie wybrane? [emoji4]

reklama
Dziewczynki a powiedzcie mi jeszcze czy z ta luteina trzeba się bardzo pilnować ? Tzn jak mam 3 razy dziennie to dokładnie co 8 godzin musi być aplikacja tak jak z antybiotykami czy te 30 min w ta czy w ta nie zrobi większej różnicy ?
I jeszcze pytanie czy któraś z was robiła test uma ? Ten na kurczliwość macicy ?
Ja brałam po wstaniu, prz3d sn3m i gdzieś pośrodku. Tolerancja nie wiem jaka jesy ale dziewczyny pisały o tym żeby nie robić odstępów większych niż 2h od własnej pory.

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku![emoji120]
Nie wyszukuj nic w googlu. Przeciez kobiety, ktore nie mialy "przygod" nie beda tam nic opisywac. Znajdziesz tam tylki ekstremalne przypadki. Nie zdziwilabym sie gdyby to byla chwilowa przerwa w mdlosciach i wroca ze zdwojona sila i jeszcze bedziesz tu marudzic [emoji4][emoji4]
Spokojnie, postaraj sie nie sfiksowac i nie wmawiaj sobie nic zlego.

Czesc dziewczynki:)
Czy ktorej z Was w ciąży mijały mdłości tak po prostu?
Ja przez ostatnie 2 tyg się meczylam,czasem mnie nawet w nocy mdlenie budziło a od wczoraj spokoj. Na wieczor ciut cos czuje,ale to nic w porównaniu z tym co bylo.
Czytalam wczoraj opinie o lekarzu irlandczyku i przypadkiem natrafilam na historie jednej pani,ktora pisala ze dwa dni po tym jak zaczela się dobrze czuć przestało bic serduszo,no i od tej pory mi to z glowy wyjsc nie moze jakbym sie nie wystarczająco bała.
Moja gin dalej nieczynna,ale udalo mi sie jakos znalesc pracującego ginekologa i w pt mam usg,a 20/04 prenatalne w szpitalu.
Prosze utrzymajcie mnie przy życiu jakos do tego piatku![emoji120]
Nie czytaj takich bzdur. Nawet jeśli serduszko przestanie bić to w organizmie jest taki poziom hormonów że objawy mogą się długo utrzymywać.

Tylko jak zwykle badanie moczu cos pokaze. Ciesz sie, ze nie masz tendencji [emoji6] Nie ma sie co martwic.
Imie wybrane? [emoji4]
Ja to dopiero mam tendencje... Całe życie miałam okropne wyniki moczu, łącznie z kamica nerkowa, leukocyty zawsze i bakterie bardzo liczne. Tylko że w ciąży zmieniłam sposób oddawania moczu do badania- sikam do kubka po podmyciu się pod prysznicem i nigdy w życiu takich wyników jak w ciąży ładnych nie miałam. Ale pije też raz na miesiąc sok z żurawiny po 1/4 szklanki przez kilka dni. I ja bardzo dużo pije wody z cytryną lub samej wody.
Tak, wybraliśmy imię- Kubuś (Jakub) :) a Wy jakie planujecie? I jakie już macie w domu? :p my co do chłopca byliśmy zgodni, a gdyby była dziewczynka to ja bardzo chciałam Alicja, a mąż Ania więc byśmy musieli jakoś to rozstrzygnąć.

Ja to dopiero mam tendencje... Całe życie miałam okropne wyniki moczu, łącznie z kamica nerkowa, leukocyty zawsze i bakterie bardzo liczne. Tylko że w ciąży zmieniłam sposób oddawania moczu do badania- sikam do kubka po podmyciu się pod prysznicem i nigdy w życiu takich wyników jak w ciąży ładnych nie miałam. Ale pije też raz na miesiąc sok z żurawiny po 1/4 szklanki przez kilka dni. I ja bardzo dużo pije wody z cytryną lub samej wody.
Tak, wybraliśmy imię- Kubuś (Jakub) :) a Wy jakie planujecie? I jakie już macie w domu? :p my co do chłopca byliśmy zgodni, a gdyby była dziewczynka to ja bardzo chciałam Alicja, a mąż Ania więc byśmy musieli jakoś to rozstrzygnąć.
No ja w sumie tez cale zycie z infekcjami, bralam w ciazy preparat zurawinowy i bylo ok, podkusilo mnie zeby odstawic i mam. No trudno.
W domu mam Liliane - dla wszytskich tutaj Lili. Mielismy wybrane imie dla chlopca - Wiktor, dla dziewczynki byl ogromny problem, bo ja chcialam polskie imie np Zuzanna, a maz upieral sie przy hiszpanskiej wersji (Suzana). W koncu stanelo na Ines lub Inez, bo co do pisowni jeszcze sie sprzeczamy. Nie ma odwrotu, bo corcia juz wszytskim w zlobku i parku rozpowiedziala, ze jej siostra ma tak na imie [emoji16]
Kuba ladnie, dobrze mi sie kojarzy [emoji4]

Nie czytaj takich bzdur. Nawet jeśli serduszko przestanie bić to w organizmie jest taki poziom hormonów że objawy mogą się długo utrzymywać.
Nie czytam. Chcialam o lekarzu poczytać bo irlandcy specjaliści maja raczej średnią opinie i ta pani pisała ze akurat jak jej ten lekarz robil usg to miała taką sytuację..
Dzięki dziewczyny za dobre słowo.

No ja w sumie tez cale zycie z infekcjami, bralam w ciazy preparat zurawinowy i bylo ok, podkusilo mnie zeby odstawic i mam. No trudno.
W domu mam Liliane - dla wszytskich tutaj Lili. Mielismy wybrane imie dla chlopca - Wiktor, dla dziewczynki byl ogromny problem, bo ja chcialam polskie imie np Zuzanna, a maz upieral sie przy hiszpanskiej wersji (Suzana). W koncu stanelo na Ines lub Inez, bo co do pisowni jeszcze sie sprzeczamy. Nie ma odwrotu, bo corcia juz wszytskim w zlobku i parku rozpowiedziala, ze jej siostra ma tak na imie [emoji16]
Kuba ladnie, dobrze mi sie kojarzy [emoji4]
Ja zawsze marzyłam o dziewczynce, piękne imiona, obydwa mi się podobają ☺️ zobaczymy jak to u nas będzie, ja jeszcze nie wiem jak to jest mieć dziecko, ale jak urodzę zdrowego synka i zdrowie i siły pozwolą to wracamy, bo mamy jednego, jedynego mrozaczka i może będzie z tego rodzeństwo dla Kubusia. Aleeeee póki co to jeszcze pół ciąży przede mną, poród i życie później z dzieckiem więc w tej kwestii się wypowiem pod koniec roku 😅

reklama
Do góry