reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jezu ile postów, a nie było mnie dwa dni [emoji16]
Pamietacie jak opowiadałam o mojej siostrze? Jest w ciąży, widac było pęcherzyk, ale miała tez cos w jajowodzie. Okazało się, że to nie ciąża pozamaciczna, ani nie drugi maluszek tylko jakas zmiana, ktora jest juz mniejsza, czyli sie wchłania, więc kamień spadł nam z serca. 5 tydzień [emoji173]

Co do mnie. Dziś moje dzieciątka osiągnęly stadium blastocyst. Przetrwały oba i czekają już w snieżynkach na mamusię [emoji7] Pani embriolog powiedziała, że są bardzo ładne, oby się to wszystko szybko skończyło, bo nie mogę już się doczekać spotkania z nimi! [emoji173] Postanowiłam ten czas wykorzystać maksymalnie, żeby przygotować organizm do transferu. Czyli koniec ze słodyczami i innymi grzeszkami [emoji3516]i teraz moje pytanie. Słyszałyście może o diecie śródziemnomorskiej? Podobno jest zalecana przy in vitro.

Co u Was? Jak sytuacja na waszych frontach? Przepraszam, ze nie zdazylam nadrobic informacji, ale to byly ciezkie 2 dni niepewnosci i takich huśtawek nastroju, że nawet kot się zrobił dla mnie milszy :D
Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]

Super, że u siostry wszystko dobrze ❤️ coś mi świtało, że którejś siostra ma jakieś "przeboje", ale zapomniałam czyjej i głupio mi było pytać 🙈 ja mam ostatnio taką sklerozę, że wstyd 🤦

Jezu ile postów, a nie było mnie dwa dni [emoji16]
Pamietacie jak opowiadałam o mojej siostrze? Jest w ciąży, widac było pęcherzyk, ale miała tez cos w jajowodzie. Okazało się, że to nie ciąża pozamaciczna, ani nie drugi maluszek tylko jakas zmiana, ktora jest juz mniejsza, czyli sie wchłania, więc kamień spadł nam z serca. 5 tydzień [emoji173]

Co do mnie. Dziś moje dzieciątka osiągnęly stadium blastocyst. Przetrwały oba i czekają już w snieżynkach na mamusię [emoji7] Pani embriolog powiedziała, że są bardzo ładne, oby się to wszystko szybko skończyło, bo nie mogę już się doczekać spotkania z nimi! [emoji173] Postanowiłam ten czas wykorzystać maksymalnie, żeby przygotować organizm do transferu. Czyli koniec ze słodyczami i innymi grzeszkami [emoji3516]i teraz moje pytanie. Słyszałyście może o diecie śródziemnomorskiej? Podobno jest zalecana przy in vitro.

Co u Was? Jak sytuacja na waszych frontach? Przepraszam, ze nie zdazylam nadrobic informacji, ale to byly ciezkie 2 dni niepewnosci i takich huśtawek nastroju, że nawet kot się zrobił dla mnie milszy :D
Buziaki [emoji8][emoji8][emoji8]
Cudowna wiadomość u siostry no i oczywiście u Ciebie [emoji173] to teraz czekamy na transfer. Oby wszystko źle się szybko skończyło i wróciło do normy nasze życie.
Nie stosowalam tej diety. W zasadzie żadnej diety nie stosowalam z takich jakis konkretnych, nazywanych.

Ja nie kupie tu sera, wiec nawet jakbym sie chciala zmobilizowac to nic z tego. Ale wiesz jakbys bardzo chciala sie podzielic to daj znac [emoji12][emoji12]
Ja mam zamrożony, teściowa mi ostatnio przywiozła, we afrancji tez nie ma. Nie wiem co z tego jutro wyjdzie 😂 bo ja i ciasto na pierogi to niezły wyczyn 😁
Chętnie bym się podzieliła, ale jak ja to zrobię, jak wszystko spowolnione? Dojechałyby chyba w takim stanie, ze już byś pierogów nie tknęła w życiu 😂

Na szczęscie juz po przebojach [emoji123]
Co u Ciebie kochana? Tyjesz sobie powolusku? [emoji16]
Super, że u siostry wszystko dobrze [emoji3590] coś mi świtało, że którejś siostra ma jakieś "przeboje", ale zapomniałam czyjej i głupio mi było pytać [emoji85] ja mam ostatnio taką sklerozę, że wstyd [emoji1751]

No wlasnie z tego co czytam to dieta oparta glownie na warzywach, owocach, rybkach. W sumie same pyszności [emoji16] chyba wypróbuje :)
Cudowna wiadomość u siostry no i oczywiście u Ciebie [emoji173] to teraz czekamy na transfer. Oby wszystko źle się szybko skończyło i wróciło do normy nasze życie.
Nie stosowalam tej diety. W zasadzie żadnej diety nie stosowalam z takich jakis konkretnych, nazywanych.

Dziewczyny. A teraz pytanie dnia...a co z seksikiem po punkcji??Kiedy można?? Są jakies obostrzenia bo nie spytalam lekarza..a ze Wy spece w kazdym temacie to pytam 😂😂

reklama
Do góry