reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, wczoraj się dowiedziałam że naturalnie nie mam szans zajść w ciąże :(( Wiadomo płaczu co niemiara, ale trzeba się wziąć w garść. Jedyna opcja to in vitro. Przekopuje cały internet żeby coś się dowiedzieć jak to wygląda. Co powinnam wiedzieć o co pytać ? Jakieś rady? Jestem ze śląska. Którą klinikę polecacie?
Pozdrawiam

Właśnie to ze jest tak naturalnie, jest super. Ja się wychowałam w mieście, ale rodzice maja dom na wsi, teraz zajmuje się tym moj brat, ma dużo sadow owocowych, pszczoły i wiesz, jak ja tam jadę to mogę zrywać jabłka, wiśnie, plewić chwasty całymi dniami, brakuje mi tego, przynajmniej bratowa odpoczywa [emoji41]. Czekam aż się przeprowadzimy i będę miała chociaż duży balkon [emoji1787] to pogrzebie w doniczkach.
We Francji to fakt, krówki są piękne, szczególnie w Normandii, miałam gdzieś fotę z krówkami, ale nie mogę znaleźć... [emoji6]
Normandzka rasa jest fajna, takie ciaptaki łaciate[emoji3] z tym że to mleczna produkcja a nasze teraz są już tylko mięsne.

I taka zesrana od wczoraj jestem..
Tak bardzo się martwię
Chciałabym żeby wszystko było dobrze
Umówiłam się na wizytę tydzień wcześniej
Lekarz trochę mi z lekami pozmieniał
Estrofem z dopoch na doustnie
Prolutex w zastrzykach i Crinone na noc tylko
Progesteron Besins mam nie brać
Bo mówi że za dużo tego progesteronu żeby zakrzepica się nie pojawiła
I encorton mi zmniejszył z 10mg na 5mg
Mówił że takie plamienia mogą się pojawić żeby nie panikować
Ale weź tu nie panikuj..
A mnie od tygodnia nic nie boli i nie muli i odchodzę od zmysłów czy tam coś jeszcze jest... melisą się szprycuję. Oby do wizyty.

I tak sobie teraz będę leżakować aż do wizyty
Noi chodzić z pieskiem 3x dziennie

Staram się nie martwić ,wychodzi mi to różnie [emoji39]
Stresik jest:)Tak teraz leżakuje sobie noi tylko z pieskiem chodzę 3x dziennie na spacerki ale to chyba nie grzech
U mnie dzisiaj 22dpt
Tak też myśle może te plamienia od usg bo się pojawiły dzień po a tak nic się nie działo noi leki zmniejszone
Chyba myślenie muszę wyłączyć :D
Mi mówił, ze krótkie spacery kolo domu mogą być. Takze jak na chwilę wyjdziesz z pieskiem nic się nie stanie. Oby nie skakać, nie dzwigac. Nie brać gorących kąpieli, nie sexować. Ja wiem,ze głowy nie da się wyłączyć. Wolalybysmy miec "czysto". Wszystko musimy przetrwać ;)
Wiesz, przyznam Ci się,że mam czasem takie myśli, czy ja dam radę ogarnąć taka mała dzidzie.. tak bardzo się cieszę i ciagle modle po swojemu by bylo dobrze, ale czasami mi takie myśli nachodzą,ze walczę, jem te wszystkie leki, znoszę to wszystko A co będzie jak się okaże,że nie będę umiała np dzidzi sama wykąpac???
Wiem, głupia jestem.

Dziewczyny jeszcze Was pomęczę 🤣jadę właśnie do labo i pliss poradzicie jakie badania zrobić. Myśle , ze prolaktyna i estrogen jako , ze produkowane przez przysadkę mózgowa nie powinny być zaburzone przez moja menopauzę 🤔🤔🤔Kortyzol przez korę nadnerczy chyba tez powinien być niezaburzony.. ale już progesteron chyba odpuszczę. W pon chce zrobić ta krzywa cukrowa , ale najpierw muszę wypytać w labo w co mam się zaopatrzyć do picia . 🤮

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry