reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A tak odnośnie stymulacji mam może troszkę głupie pytanie ale mysle o tym od kilku dni. Czytam jakie macie dolegliwości podczas stymulacji a ja czułam się bardzo dobrze. Nie miałam wahań nastroju, z fizycznych dolegliwości to czułam już od 3 dnia stymulacji ze jajniki pracują i pod koniec przy siadaniu czułam dyskomfort. Czy to znak ze stymulacja była słaba ? Tzn prcherzykow było dużo ale większość była pusta wiec tak się zastanawiam czy można było inaczej poprowadzić stymulację 🧐🧐
Bardzo dobre pytanie ;) Ja tez sie nad tym caly czas zastanawiam... Poprzednim razem tez sie czulam swietnie. Oczywiscie ze czulam jakis dyskomfort ale to jest wielkie zero w porownaniu do tego jak sie czuje tym razem ;) Ja poprzednio raz ze cieszylam sie jak dziecko to dwa wogole nie mialam wahan nastroju. Nie poplakalam sie nawet jeden raz a tym razem rozpierdziela mnie co chwile. Malo sie wczoraj nie poplakalam bo znalazlm sobie problem skad wezme owies zeby zrobic te donniczki co @Liliana87 mi podpowiedziala ;) Plakusiam sobie co moment za chwile sie ciesze ze np wyjde z domu na zakupy... Jestem rozdrazniona. Do tego dolegliwosci fizyczne - Ciagna jajca przy sikaniu zwlaszcza na koncowce ;) Cale partia dolna plecow. Niedobrze mi czasami tak ze mi sie rzygac chce. Rwa mnie nogi a nawet rece... Ciezko mi nad soba zapanowac! Jak bylam na ostatniej wizycie i moj D sie pytal jak sie czuje to mu powiedzialam ze gorzej niz poprzednim razem to mi powiedzial ze to dobrze :confused: Wiec nie wiem. Poprzednim razem mialam tez duuuzzoooo pustych pecherzykow...

reklama
I tak sobie teraz będę leżakować aż do wizyty
Noi chodzić z pieskiem 3x dziennie
Nie martw się. Bardzo czesto się zdarzają. Mi wczoraj tłumaczył, ze to wydzielina z szyjki, całkiem normalna. Też my wczoraj mowilam,ze to wpływa na moje samopoczucie. Najczęściej z końcem 1 trymestru to mija. Oszczędzaj się. Odpoczywaj.
Staram się nie martwić ,wychodzi mi to różnie 😋
Stresik jest:)Tak teraz leżakuje sobie noi tylko z pieskiem chodzę 3x dziennie na spacerki ale to chyba nie grzech
U mnie dzisiaj 22dpt
Tak też myśle może te plamienia od usg bo się pojawiły dzień po a tak nic się nie działo noi leki zmniejszone
Chyba myślenie muszę wyłączyć :D

Prawdziwa Polska wieś u Ciebie @bazylia128 🤣🤣🤣
Nooooo niby nie taka wies bo mamy komunikacje miejska ale mentalnosc ludzi jest wsiowa!!! Ludzie sa podli, obłudni, zazdrosni do granic mozliwosci, kazdy kazdemu obrabia dupe... Na buzkach wielke usmiechy a z oczu pioruny leca ;) Jest duzo ludzi kotruch lubie i szanuje ale i tez spora czesc na kotrych trzeba brac poprawke i trzymac sie z dystansem... Jak sie wprowadzilam do Łukasza to cale pielgrzymki odwiedzin ;)

Nooooo niby nie taka wies bo mamy komunikacje miejska ale mentalnosc ludzi jest wsiowa!!! Ludzie sa podli, obłudni, zazdrosni do granic mozliwosci, kazdy kazdemu obrabia dupe... Na buzkach wielke usmiechy a z oczu pioruny leca ;) Jest duzo ludzi kotruch lubie i szanuje ale i tez spora czesc na kotrych trzeba brac poprawke i trzymac sie z dystansem... Jak sie wprowadzilam do Łukasza to cale pielgrzymki odwiedzin ;)
ktorych ;)

Kochana moim zdaniem lepiej jak punkcję zrobią i ewentulanie przeniosą transfer . Ja się boje ze wogole do stymulacji mnie nie dopuszcza a już nie chce antyków brać [emoji24]
Nie no nie wyobrazam sobie zeby mi mieli punkcji nie zrobic :o Ja narazazie nie wyobrazam sobie nawet transferu odpuscic. Do tego jestem tak zdeterminowana ze bede brac encorton napewno... Nic mi narazie lekarz nie mowil zeby mieli cos odwolywac, przesowac czy wstrzymywac...

No ale nie rozumiem dlaczego mieli by transfery wstrzymywac ?
Nie wiadomo jak wirus będzie się rozprzestrzeniał , ile będzie zarażonych ani jak organizm w ciąży zareaguje na chorobę. Nawet jak ciąża przetrwa to jakie to będzie miało skutki dla dziecka . Tak mi wczoraj pani doktor powiedziała.

reklama
Do góry