reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Liliana87 a ty co robisz? Przeciez nie mamy kwarantanny na forum ;) Co tu dzisiaj tak pusto ?
A ja wczoraj wrocilam do domu o 16. Tak sie zle czulam, w pociągu na powrocie bylo tak gorąco.. Ja od 2 nie spałam, potem tylw wrazen.. po wizycie zjadlam zupkę A później ojebalam taką beze.. w pociągu walczyłam zenmby nie zasnąć. Weszłam do domu , wzięłam leki i w pidzame.. ale zasnąć nie mogłam, takie mialam mdłości i tak mnie żołądek bolał. Wypiłam rumianek, zjadłam kolację na siłę i o 22 padłam.. w nocy wstalam dwa razy na siusiu ale po powrocie zasypialam A od 4.3o kot po mnie skakał. Tak mi Drań sie odbil od żeber, ze dalej je czuje. I teraz sobie powolutku wycieram kurze, zaraz odkurze i przejadę podlogi bo już kotki lataja po podłodze.. przed chwilą odebrałam telefon z pracy.. mialam zwolnienie po 1 krwawieniubze szpitala. Pod koniec tego zwolnienia znow trafilam do szpitala. I miał mi wystawić kolejne zwolnienie do wczoraj. Wczoraj dostałam z Gamety kolejne. A się okazało,że mam dziurę i mi nie wystawili szpital tego drugiego. Kadrowej nie bylo i dzis dopiero dala znac,ze ma lukę.. dzwoniłam do szpitala, akurat był ten lekarz. Zdziwiony.. niby sprawdzi i wystawi wstecz.. a jak nie to kadrowa mowi,ze wstawi urlop.. wkurze sie bo to z 15 dni.. u mnie zawsze coś musi byc..
Pokaże jakie wczoraj zjadlam ciacho. Bylo pyszne ale nie wiem czy po nim potem nie mialam takiej jazdy..
20200311_112456.jpeg

reklama
Mi mówił, ze krótkie spacery kolo domu mogą być. Takze jak na chwilę wyjdziesz z pieskiem nic się nie stanie. Oby nie skakać, nie dzwigac. Nie brać gorących kąpieli, nie sexować. Ja wiem,ze głowy nie da się wyłączyć. Wolalybysmy miec "czysto". Wszystko musimy przetrwać ;)
Wiesz, przyznam Ci się,że mam czasem takie myśli, czy ja dam radę ogarnąć taka mała dzidzie.. tak bardzo się cieszę i ciagle modle po swojemu by bylo dobrze, ale czasami mi takie myśli nachodzą,ze walczę, jem te wszystkie leki, znoszę to wszystko A co będzie jak się okaże,że nie będę umiała np dzidzi sama wykąpac???
Wiem, głupia jestem.

Macierzynstwo jest proste i intuicyjne. Każdy sobie da radę. Co za problem wykąpać dziecko?
Proces przez który przechodzimy jest trudny. Ciaza jest trudna. Jak już urodzisz to nic tylko się cieszyć :)

Mi mówił, ze krótkie spacery kolo domu mogą być. Takze jak na chwilę wyjdziesz z pieskiem nic się nie stanie. Oby nie skakać, nie dzwigac. Nie brać gorących kąpieli, nie sexować. Ja wiem,ze głowy nie da się wyłączyć. Wolalybysmy miec "czysto". Wszystko musimy przetrwać ;)
Wiesz, przyznam Ci się,że mam czasem takie myśli, czy ja dam radę ogarnąć taka mała dzidzie.. tak bardzo się cieszę i ciagle modle po swojemu by bylo dobrze, ale czasami mi takie myśli nachodzą,ze walczę, jem te wszystkie leki, znoszę to wszystko A co będzie jak się okaże,że nie będę umiała np dzidzi sama wykąpac???
Wiem, głupia jestem.
Martwisz się tym co nowe,to nie głupie, tylko normalne😘
Na poczatku wszystkie nowe rzeczy zwiazane z dzieckiem są trudne, ale potem nabiera się wprawy. Nauczysz się wszystkiego. Wg mnie jednak nie ma co się nastawiać ze wszystko co jest do zrobienia przy dziecku to takie proste i łatwe i od razu bedziesz intuicyjnie wiedziała co robić, bo jak się okaże że dziecko jest np. bardziej wymagające to będziesz się tylko niepotrzebnie frustrować. Nastaw się na dużo nauki, ale internety w tym pomagają 😊wszystko do zrobienia.Spokojnie dasz sobie radę Mamuśka😊😊😊

Wiem, głupia jestem.
Ale sobie wkrecasz [emoji33]. Każdy pierwszy raz jest trudny a potem się z tego śmiejemy [emoji846]. Najwyżej trochę niedokładnie dzieciaka umyjesz i po sprawie [emoji846]. Dasz radę [emoji8]. Ja się wymadrzam ale też bym się cykała.
A moja sister już czeka na cesarkę i pisze do mnie że słyszy jak w szpitalu dzieci płaczą i że ona się boi małych dzieci [emoji23]. I se co ona ma teraz robić [emoji23].
Przypominam że to jej drugie dziecko [emoji41].

Dziewczyny jeszcze Was pomęczę [emoji1787]jadę właśnie do labo i pliss poradzicie jakie badania zrobić. Myśle , ze prolaktyna i estrogen jako , ze produkowane przez przysadkę mózgowa nie powinny być zaburzone przez moja menopauzę [emoji848][emoji848][emoji848]Kortyzol przez korę nadnerczy chyba tez powinien być niezaburzony.. ale już progesteron chyba odpuszczę. W pon chce zrobić ta krzywa cukrowa , ale najpierw muszę wypytać w labo w co mam się zaopatrzyć do picia . [emoji2961]
A brakuje Ci jakichś konkretnych wyników? Pełną tarczycę na pewno warto w sensie tsh ft3 ft4. Krzywą razem z insuliną, d3. Homocysteinę. Nie wiem czy masz problem z mthfr? Wtedy jeszcze kw foliowy i wit b12. Autoimmuno? Tak z marszu to nie wiem co doradzić...

Macierzynstwo jest proste i intuicyjne. Każdy sobie da radę. Co za problem wykąpać dziecko?
Proces przez który przechodzimy jest trudny. Ciaza jest trudna. Jak już urodzisz to nic tylko się cieszyć :)
Myślę, ze większość kobiet przy pierwszej ciąży i dziecku ma wiele wątpliwości. Ja nie pokusilabym się o stwierdzenie,ze macierzyństwo jest proste. [emoji41]

reklama
Martwisz się tym co nowe,to nie głupie, tylko normalne[emoji8]
Na poczatku wszystkie nowe rzeczy zwiazane z dzieckiem są trudne, ale potem nabiera się wprawy. Nauczysz się wszystkiego. Wg mnie jednak nie ma co się nastawiać ze wszystko co jest do zrobienia przy dziecku to takie proste i łatwe i od razu bedziesz intuicyjnie wiedziała co robić, bo jak się okaże że dziecko jest np. bardziej wymagające to będziesz się tylko niepotrzebnie frustrować. Nastaw się na dużo nauki, ale internety w tym pomagają [emoji4]wszystko do zrobienia.Spokojnie dasz sobie radę Mamuśka[emoji4][emoji4][emoji4]
No wlasnie tez tak myślę. Pomagałem w wychowaniu siostrzenicy i nie uważam,ze wszystko jest takie hop- siup. To tym bardziej czyni nas wyjatkowymi;)

Do góry