reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochana a powiedz czemu teraz robisz badania genetyczne ? Przecież już jesteś w ciazy ? Przepraszam nie znam się na tym za bardzo bo ja robiłam wszystkie badania genetyczne przed procedura. Ale co w przypadku gdy teraz wyjdą ci złe wyniki a już jesteś w ciazy ?
Wiesz co, ciąża super że jest ale obiektywnie patrząc poronienia się zdarzają a dobrze byłoby wiedzieć z jakiej przyczyny. Gen cftr zaleca się badać facetom głównie ze względu na płodność a odpowiada generalnie za mukowiscydozę. Pawłowi wyszło coś nie tak, więc muszę sprawdzić czy ja tego nie mam przypadkiem. To są cechy recesywne na szczęście i może uda się, że będzie wszystko ok. Miałam zrobione wcześniej wszystko poza pai-1 i wyszedł mi tylko mthfr, więc myślałam spoko jest, a teraz okazuje się, że jest wersja homo i może dlatego wcześniej problem z krwiakami i wzrostem płodu. Lepiej wiedzieć, bo masz jak zareagować. A w ciążę niestety trudno się zachodzi a łatwo wychodzi.

Z immunologii miałam zrobione kiry tylko, teraz dorobiłam cba i cytokiny. Mam nadzieję, że moja doktor coś mi zaleci albo przekieruje do kogoś i zdąży zareagować, jakby nie było to trochę strach nic nie robić w temacie.

reklama
Czyli to taka bardziej nowoczesna forma zamrażanie bez kryształów lodu tak w skrócie. A to jest teraz stosowane rutynowo czy nie? Ja myślałam że zamrażanie komórek jest raczej zarezerwowane dla sytuacji bezwzględnej konieczności (np u osób które leczą się oknologicznie powiklaniem może być uszkodzenie komórek rozrodczych) a tu okazuje się że to jest procedura też w przypadku po prostu nadliczbowych komórek.
No tak. W sobotę dam Wam znac jak wyszło u mnie.Komorki są z 2018.

Ja słabo to ogarniam. Jak chcesz to Ci wyślę moje, tylko są z 2018 i nie ma jeszcze tam komorek NK. Miałaś już tą wizytę u Niedbały?
Hej Kochana 😘
Jutro mam wizytę... Dziś dostałam wynik i ciekawość silniejsza.. Sama coś próbowałam szukać w necie. Tyle czekam... Wszystko zawieszone... Nie wiem jak jutro to wszystko przeżyje, bo boję się jak cholerna co ona powie. A potem na tydzień idzie na urlop.. Najgorsze jak powie, że wszystko ok i co robić dalej... Już trochę ostatnio brakuje mi cierpliwości i siły. W pracy Sajgon... tyle roboty.. W domu rodzinnym był pożar i mój ojciec w ciężkim stanie leży w szpitalu nie wiemy czy przeżyje. Żyje codziennie i czekam czy zadzwonią że szpitala że złymi wiadomościami czy nie.. 😢😢😢 Ten początek roku jest straszny.
Ogolnie sił brak...

Przypominam Ci kochana i tym samym uspokajam i Ciebie i siebie,ze niektóre kobiety to w ogóle nie maja objawow ciazowych! A wszystko się pieknie rozwija.
Ja dzis tez czuje się dobrze jak nigdy wcześniej. Zadnych mdłości i boli.
Może jeszcze ktoś inny potwierdzi, ze to nic nie znaczy??
Potwierdzam, koleżanki niektóre poza rosnącym brzuchem nie zauważały że są w ciąży. Strasznie im zazdrościłam[emoji23]

Hej kobietki 😍Takie pytanko z serii „gładka dupka na wiosnę” 🤪mnie po wszystkich stymulacjach i burzy hormonow wyskoczył taaaaaaaki cellulit , ze szok 😳🥴macie jakieś sprawdzone sposoby? Zamówiłam specjalna szczotkę od dziś mam zamiar się za szczotkowanie dupci 😁 zobaczymy jakie efekty będą .. myśle , ze w ciąży tez można śmiało stosować ☺️tak na przyszłość ... 🤪😍
Ja używam banki chińskie

Hej kobietki 😍Takie pytanko z serii „gładka dupka na wiosnę” 🤪mnie po wszystkich stymulacjach i burzy hormonow wyskoczył taaaaaaaki cellulit , ze szok 😳🥴macie jakieś sprawdzone sposoby? Zamówiłam specjalna szczotkę od dziś mam zamiar się za szczotkowanie dupci 😁 zobaczymy jakie efekty będą .. myśle , ze w ciąży tez można śmiało stosować ☺tak na przyszłość ... 🤪😍
Ćwiczenia noc lepszego i szybszego

Ale czadowe te rzeczy [emoji173]️. Lubię takie pierdułki[emoji173]️.
Te ciasto na pączki to jest takie kleiste, trzeba na rękę trochę oleju nalać i dopiero lepić.
Ty, a nie zauważyłaś że ten Twój piesek to takie połączenie Ciebie i Łukasza: Moniczka lubi warczeć a Łukasz bzykać [emoji23]
A książki nie chcę, nie lubię poradników [emoji849]
A na moim zboczonym mężu wymusiłam układ, że seks w weekendy bo ja nie wyrabiam. Niby na to przystał, chociaż i tak codziennie dzielnie mnie namawia na bzykanko. I jak jest miły to się z nim puszczę w tygodniu [emoji846]
Ostatnio był zdesperowany a mi się strasznie nie chciało to zaoferował mi 5 dych - boszzz, to nawet panie z ulicy więcej biorą [emoji23]. Tak mnie tym rozśmieszył że mu dałam [emoji8]
😂😂😂

Dziewczynki dzwonili z labolatorium. Nie jest tak dobrze jak się spodziewałam i jestem wściekła !! Zapłodnili 6. Z tego 4 się dzieliły ale po drodze 2 zatrzymały się w rozwoju i finalnie mamy zamrożone dwie blastocysty 4.1.1 i 4.2.2. Ale jestem wściekła bo było 11 dojrzałych komórek i tych 5 nie zamrozili bo w zgodzie było ze maja zamrozić powyżej 6. Ale ja myślałam ze jeśli będzie powyżej 6 dojrzałych komórek czyli 6 do zapłodnienia a reszta do mrożenia [emoji24][emoji24][emoji24]ale w sunie pani powiedziała ze wybrali najlepsze a reszta była średniej jakości wiec mogłyby nie przetrwać mrożenia...
Ahhhh dziewczynki mamy tylko dwie blastki to tylko dwie szanse tak bardzo się boje [emoji24][emoji24][emoji24] wiem ze wystarczy ta jedna jedyna ale jakie są szanse ze uda się za pierwszym razem ... niewielkie [emoji24]
Choć i tak kocham już te moje dwie dzielne śnieżynki [emoji3590][emoji3590]
Pakuj obie od razu i będzie wszystko wiadomo[emoji3]

reklama
Hej Kochana 😘
Jutro mam wizytę... Dziś dostałam wynik i ciekawość silniejsza.. Sama coś próbowałam szukać w necie. Tyle czekam... Wszystko zawieszone... Nie wiem jak jutro to wszystko przeżyje, bo boję się jak cholerna co ona powie. A potem na tydzień idzie na urlop.. Najgorsze jak powie, że wszystko ok i co robić dalej... Już trochę ostatnio brakuje mi cierpliwości i siły. W pracy Sajgon... tyle roboty.. W domu rodzinnym był pożar i mój ojciec w ciężkim stanie leży w szpitalu nie wiemy czy przeżyje. Żyje codziennie i czekam czy zadzwonią że szpitala że złymi wiadomościami czy nie.. 😢😢😢 Ten początek roku jest straszny.
Ogolnie sił brak...
Strasznie smutny poczatek roku.. Spojrzałam na Twój wynik i samego przesunięcia okna raczej nie ma ale komórki NK niskie mogły być wspolwinne braku implantacji co uważam jest dobra informacja gdyż zdecydowanie łatwiej je pobudzić nic obniżyć, jak np w moim przypadku.. Czy miałas kiedy scratching endometrium w cyklu poprzedzającym transfer ?

Do góry