Tasza
Fanka BB :)
Wiesz co, ciąża super że jest ale obiektywnie patrząc poronienia się zdarzają a dobrze byłoby wiedzieć z jakiej przyczyny. Gen cftr zaleca się badać facetom głównie ze względu na płodność a odpowiada generalnie za mukowiscydozę. Pawłowi wyszło coś nie tak, więc muszę sprawdzić czy ja tego nie mam przypadkiem. To są cechy recesywne na szczęście i może uda się, że będzie wszystko ok. Miałam zrobione wcześniej wszystko poza pai-1 i wyszedł mi tylko mthfr, więc myślałam spoko jest, a teraz okazuje się, że jest wersja homo i może dlatego wcześniej problem z krwiakami i wzrostem płodu. Lepiej wiedzieć, bo masz jak zareagować. A w ciążę niestety trudno się zachodzi a łatwo wychodzi.Kochana a powiedz czemu teraz robisz badania genetyczne ? Przecież już jesteś w ciazy ? Przepraszam nie znam się na tym za bardzo bo ja robiłam wszystkie badania genetyczne przed procedura. Ale co w przypadku gdy teraz wyjdą ci złe wyniki a już jesteś w ciazy ?
Z immunologii miałam zrobione kiry tylko, teraz dorobiłam cba i cytokiny. Mam nadzieję, że moja doktor coś mi zaleci albo przekieruje do kogoś i zdąży zareagować, jakby nie było to trochę strach nic nie robić w temacie.